Ryzen Sistem İçin Ram Tavsiyesi

mami4k

80+
Reaksiyon skoru
41
Merhaba dostlar! Ryzen 3900x ile bir sistem toplayacağım. Trident Z Royal 3000 Mhz 1060 ₺
ve 3200 Mhz 1180 ₺'di. İkisi de CL16. Ryzen için minimum 3200 Mhz olmalı diye okumuştum. 100 ₺ fark için değer mi aldıktan sonra zaten ikisini de oc yaparım diye düşünüyorum. Gerek var mı 3200 Mhz frekansa. Şimdiden teşekkür ederim.

3200Mhz alırsan daha rahat OC yapılır diye düşünüyorum ama 3000Mhz de alırsan sorun olmaz çipleri ne acaba ikisi de aynı çipse 3000Mhz olanı al.

3200Mhz alırsan daha rahat OC yapılır diye düşünüyorum ama 3000Mhz de alırsan sorun olmaz çipleri ne acaba ikisi de aynı çipse 3000Mhz olanı al.
Çip derken anlamadım tam olarak. İkisinin de marka model aynı.

Çip farkı olacağını sanmıyorum. Yine de ikisinin linkini atar mısınız size zahmet?

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
Çip farkı olacağını sanmıyorum. Yine de ikisinin linkini atar mısınız size zahmet?

Teşekkür ederim. OC konusunda neden öyle söylediniz?
Yani öyle, bir sebebi yok :D. Overclock yapmayacak olan kişiye önerebildiğimiz kadar yüksek öneriyoruz ki sonra "RAM frekansım düşük mü acaba?" demesin diye :D.

O kadar bütçeniz varken Samsung B-Die almadan geçmeyin. Ryzen'lar için biçilmiş kaftan. Düşük gecikmelerle yüksek frekanslara çıkabiliyorlar kolayca. Piyasanın en iyisi desem yalan olmaz. Zaten overclock da yapmayı düşünüyorsunuz, 60ns civarlarında gecikme elde edersiniz rahatlıkla.

Geri