Çözüldü✓ Ram'i değiştirmeli miyim.

Corixy

80+
Reaksiyon skoru
7
Bütçe
5500
Zamanında şu anki kasamı toplarken aşağıdaki 2x8 ramden 2 tane alarak 4x8 32gb olarak kullanmaya başlamıştım. Tabii böyle yapınca paket 4lü olmadığı için ve anakartımın sitesinde bu ram için destek olduğu da gözükmediği için sorunlar çıktı ve ramleri maksimum 2800mhz'de kullanabiliyorum, fazlasında mavi ekran veriyor. Şu anda sahip olduğum ram ve anakart aşağıdaki gibidir:

Sizce 2x16 32gb ve daha yüksek mhz bir ram'e yükseltmeli miyim. Gözüme şu ram çarptı, hem anakartın sitesinde de desteklendiği gözüküyor:

İşlemcim R7 5800x, sanırım valorant gibi düşük sistem isteyen oyunlarda ram'in mhz'si fps'e bir nebze etki ediyormuş. Fakat 3600mhz'den sonra ryzen işlemcilerle ilgili bir durumdan dolayı yükselme olmadığını hatta bazı oyunlarda düşüşe sebep olabileceğini de okudum. Ram öneriniz var mıdır ? Bütçe 5,5k'yı geçmezse güzel olur, kesinlikle 32gb lazım.

Dipnot: Ramlere memtest yapmıştım daha önce, bir keresinde hatasız çıktı, fakat 2800mhz'den yükseltip memtest yaptığımda hata veriyordu, sorunun ramden ziyade üstte belirttiğim sebepler olduğunu düşünmekteyim.

İşlemcim R7 5800x***** (düzenle tuşu varmış sonradan gördüm)

Zamanında şu anki kasamı toplarken aşağıdaki 2x8 ramden 2 tane alarak 4x8 32gb olarak kullanmaya başlamıştım. Tabii böyle yapınca paket 4lü olmadığı için ve anakartımın sitesinde bu ram için destek olduğu da gözükmediği için sorunlar çıktı ve ramleri maksimum 2800mhz'de kullanabiliyorum, fazlasında mavi ekran veriyor. Şu anda sahip olduğum ram ve anakart aşağıdaki gibidir:

Sizce 2x16 32gb ve daha yüksek mhz bir ram'e yükseltmeli miyim. Gözüme şu ram çarptı, hem anakartın sitesinde de desteklendiği gözüküyor:

İşlemcim R7 5700x, sanırım valorant gibi düşük sistem isteyen oyunlarda ram'in mhz'si fps'e bir nebze etki ediyormuş. Fakat 3600mhz'den sonra ryzen işlemcilerle ilgili bir durumdan dolayı yükselme olmadığını hatta bazı oyunlarda düşüşe sebep olabileceğini de okudum. Ram öneriniz var mıdır ? Bütçe 5,5k'yı geçmezse güzel olur, kesinlikle 32gb lazım.

Dipnot: Ramlere memtest yapmıştım daha önce, bir keresinde hatasız çıktı, fakat 2800mhz'den yükseltip memtest yaptığımda hata veriyordu, sorunun ramden ziyade üstte belirttiğim sebepler olduğunu düşünmekteyim.
Hocam bence böyle kullanmaya devam etseniz daha iyi. 32gb ram çok yeterli. Ha mhz si düşük evet ama ddr4 de aslında artık ölü bir platform sayılır ve buna yatırım yapmak bence mantıklı değil. İlerde lazım olursa bu parayıda üste koyup ddr5 ram bir sistem geçebilirsiniz. Yanlış değilsem şuan 2800mhz 4x8 32gb ram var. Mhz düşük onun dışında gayet iyi bence. Birde oyunlara öyle 50-60 fps katkısı olmaz sanırım. 10-15 olur belki ama onun için bu kadar uğraşmaya masrafa gerek var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,144
Üyeler
183,390
Son üye
dnjsjdsjj
Geri