Neler Yeni

RYZEN5 2400G ile ilgili bir soru...

baywarlow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
serkan bayır
Merhaba ben ryzen 5 2400G 3.6 ghz bir işlemci aldım ve yanında 8 gb bir ram almıştım ilk aldığım zamanlarda mavi ekran hatası ile karşılaşıyordum ramlerden şüphelenip sürekli servise gitti ama bu değişmedi ancak ben bios ayarlarına girip cpu hızını biraz düşürdüm ve mavi ekran sorunu ortadan kalktı ancak ben tam güçte kullanmak istiyorum oyunlarda fps sorunu yaşıyorum bu yüzden yapmam gereken 2x8 gb ram kullanmak mı yoksa ekran kartı mı almalıyım bilemedim yardımcı olabilir misiniz ?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhaba ben ryzen 5 2400G 3.6 ghz bir işlemci aldım ve yanında 8 gb bir ram almıştım ilk aldığım zamanlarda mavi ekran hatası ile karşılaşıyordum ramlerden şüphelenip sürekli servise gitti ama bu değişmedi ancak ben bios ayarlarına girip cpu hızını biraz düşürdüm ve mavi ekran sorunu ortadan kalktı ancak ben tam güçte kullanmak istiyorum oyunlarda fps sorunu yaşıyorum bu yüzden yapmam gereken 2x8 gb ram kullanmak mı yoksa ekran kartı mı almalıyım bilemedim yardımcı olabilir misiniz ?
2X8 bellek kullanmak dahili GPU hızını ikiye katlar.

Mavi ekran sorunu için de işlemciye manuel voltaj hız ayarı yap herhalde stok hızlarla işlemci stabil kalamıyor.

baywarlow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
serkan bayır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
peki bir şey daha sorabilir miyim ramin aynısından yada farklı bir marka almam fark eder mi diğeri ile aynı rami mi almam mantıklı yoksa 2x8gb satılanlardan mı almalıyım biraz araştırınca çok farklı şeylerle karşılaşıyorum bana kalırsa ben aynısından alma taraftarıyım 1 adet daha 2018 de almıştım

Top Bottom