1.5vİşlemci daha güçlü oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Para.
Ama Ryzen 3 3100 ile VRM kaynaklı bir sorun yaşaman saçma bence.
1.55V verince kaç V çekiyordu yükte?
Core tempKendi LLC'mizi oluşturalım.
Yağni 1.55V yerine 1.6V verirsin, sorun çözülür
Bu arada voltaja hangi uygulama ile bakıyorsun?
Agam o senlık değil Ryzen işlemcilerin geneli öle oyun içi 60 görmüyorsan problemyok intelde ani sıckalık sıcramaları yok ryzen gibi.Benim durum vahim o zaman. 360mm sıvı soğutma + Ryzen 5 3600 1.1V de foruma bakarken 45 derece
bak şimdi bu adamla kapışmayın eline 3600 falan geçerse cenaze aracınız hazırRyzen 3 3100 ile daha yüksek yaptım sayılır mı?
Core temp
Tam sorunumun ne olduğunu tespit ettin. Bakıyorum sıcaklığa mesela boşta 45 derceden başlıyo 38 e kadar iniyor. Sonra bir anda 50 oluyor başlıyor tekrar azalmaya sıcaklık sonra bi anda geri fırlıyor bu da boştaki sıcaklıkları çok etkiliyor. Cinebench R20 de mesela 55 derece sabit oyunlarda ise 50 falan ama boşta hep 40-45Agam o senlık değil Ryzen işlemcilerin geneli öle oyun içi 60 görmüyorsan problemyok intelde ani sıckalık sıcramaları yok ryzen gibi.
Ben intel almadna once hep 70 altında kullanmam diye düşünüyodum oc haliTam sorunumun ne olduğunu tespit ettin. Bakıyorum sıcaklığa mesela boşta 45 derceden başlıyo 38 e kadar iniyor. Sonra bir anda 50 oluyor başlıyor tekrar azalmaya sıcaklık sonra bi anda geri fırlıyor bu da boştaki sıcaklıkları çok etkiliyor. Cinebench R20 de mesela 55 derece sabit ama boşta hep 40-45
Tam sorunumun ne olduğunu tespit ettin. Bakıyorum sıcaklığa mesela boşta 45 derceden başlıyo 38 e kadar iniyor. Sonra bir anda 50 oluyor başlıyor tekrar azalmaya sıcaklık sonra bi anda geri fırlıyor bu da boştaki sıcaklıkları çok etkiliyor. Cinebench R20 de mesela 55 derece sabit oyunlarda ise 50 falan ama boşta hep 40-45
Ben intel almadna once hep 70 altında kullanmam diye düşünüyodum oc haligözüm korkuyodu.
Alıntıyı görüntüle
Small FFTs de imkiansız hele T6 ile. Ya kolpadır ya da çekirdek kapanıyordur. Zaten hiç bir işlemci 1.1V 4.2 GHz de Small FFTs de stabil değil doğru düzgün Small FFTs çok zor hani Aida64 falan olsa anlardım da360MM sıvı soğutucu için 55 derece fazla değil mi?
Mesela bir arkadaş T6 Ultra 3600 1.1V, 3600 ile Small FFTs testinde 60 üstünü görmüyor.
FPU ve Cache yazanları da seçip tekrar test yapsana.