darktower
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
- Reaksiyon skoru
- 406
Kibarca yazdım gelen yoruma bak.adamın sorunu düşük fps değil fps drop. ve gereksiz ss atarak sen kafa karıştırıyosun. videoyu attım ne boş yapıyosun ne yapsaydım adım adım destek gibi anlatsa mıydım. işlemci yükseltme dışında yapabileceği tek şey bu
Ben de diyorum ya stutter sorunu anakart ısınmasından oluyor. Hava soğutma, VRM soğutucusu ve cam kapağı açsın diye öneri verdim.
Okumuyorsun ki tamamen saldırgan şekilde yazıyorsun. Neyse engeli attım.
Bu arkadaş mesajları okumadan cevap yazıyor. Mirliva'nın videosunda tek işe yarayan ayar CPU o da üst mesajda attığım videoda var. O da 2042 kadar işe yaramıyor. Bir miktar faydası var. Ama CPU kullanımı düşmüyor. Burada yapabileceğiniz daha iyi CPU'ya geçmek olacaktır. CPU yükseltince kullandığı oran da ona göre azalacak.
Şu kıyas videosunda da göreceğin gibi 5500, 5700X göre %20 daha fazla CPU kullanıyor. Olay bunu azaltmak kısaca ve maalesef o komut yeterli olmuyor.
Dediğim gibi yükseltmeye bütçeniz varsa yükseltin. Kasa yan kapağını açın o 3-5 saniyelik stutter kaybolacak. Şu haliyle kule tipi soğutucu da alsanız, 5500 bu oyun için yetersiz her türlü işlemci yükseltmeniz gerekiyor.
Yani en ucuz şekilde işlemci yükseltme ve kule tipi soğutucu ile çözebilirsiniz. İleriye yönelik adım da anakart almak olur. Ama dediğim gibi cam kapağı açın ve hava atacak bir aralık bırakın iş görür.
Son olarak Mirliva videosunda yayına göre ayar yapıyor ve X3D işlemcisi var. Siz oyun içinde CPU High ve VRAM high yazan ayarları en düşüğe alın bunun da faydasını görürsünüz.