Neler Yeni

Yardım Sadece Bir Oyunda Pingim Çıkıyor

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,540
İsim
Oğuz Oğuz
Rocket League oynarken pingim çıkıyor. Başka oyuna giriyorum normal ping iken rockette pingim 900'lerde geziyor. Bu neden oluyordur?
Ama bu devamlı olmuyor. 10 maç atıyorsam 4'ünde oluyor.

internet hızım 110/9 Türknet fiber

@alpolojix

Son düzenleme:

BabaVoss7

80+ Silver
Oyjndandır biyük ihtimalle. Rocket league de ne zaman girsem ping oluyo genelde eskiden beri. Server ve karşı takımdakilerin bağlantıları söz konusu sanırım. Senle alakalı olduğunu düşünmüyorum

Enes29

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Mehmet Enes Öztürk
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Ekran kartı, İşlemci, Anakart, Ram, Kasa, Monitör, Klavye, mouse, Kulaklık
Rocket League oynarken pingim çıkıyor. Başka oyuna giriyorum normal ping iken rockette pingim 900'lerde geziyor. Bu neden oluyordur?

@alpolojix
sadece rocket league de oluyorsa büyük ihtimal oyunun serverları ile ilgilidir yada dns ayarlarınla (kullandığın ıss le de alakalı olabilir rocket'in sunucularının olduğu ülkeye giden bağlantılarda sıkıntı varsa ve ıss sorunu gidermediyse bundan da kaynalkı olabilir)

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,540
İsim
Oğuz Oğuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyjndandır biyük ihtimalle. Rocket league de ne zaman girsem ping oluyo genelde eskiden beri. Server ve karşı takımdakilerin bağlantıları söz konusu sanırım. Senle alakalı olduğunu düşünmüyorum
1 aydır devamlı oluyor. R6 oynuyorum kapatıp rocket giriyorum hoopp ping çıkıyor sonra kapatıp r6 giriyorum hiç bir şey yok. Hatta rocket'e ping girince google'de sayfalar bile yüklenmiyor. Kapatıyorum düzekiyor.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Ama bu devamlı olmuyor. 10 maç atıyorsam 4'ünde oluyor.

internet hızım 110/9 Türknet fiber

@alpolojix
Epic games ile birleştiğinden beri rocket league'nin serverları leş gibi. Serverlarla alakalı bir sorun genel olarak. Ama yinede modemi fabrika ayarlarına çevirip tekrardan denemenizi tavsiye ediyorlarmış(Rocket league staffları)

Enes29

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Mehmet Enes Öztürk
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Ekran kartı, İşlemci, Anakart, Ram, Kasa, Monitör, Klavye, mouse, Kulaklık

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
eee şey etkiliyo bağlandığın ip değişiyor sonuç olarak
Etkilemez.
DNS'in anlamı zaten "Domain Name System". Senin girdiğin forum.donanimarsivi.com'a bir ip gibi davranıp bağlıyor. Aracı yani.
Oyunlarda DNS kullanmıyoruz, direkt IP üzerinden bağlantı sağladığımız için, hatta belli başlı portları kullandığımız için DNS oyunlardaki ping değerlerini etkilemez.

Ping değerinin düştüğünü iddia eden çoğu kişi de günlerce Modem/Router'ını açık kullanıp hiç yeni IP almayan kitle oluyor genelde. Çoğu internet sağlayıcıda (Superonline ve bazıları hariç) IP değişmedikçe sunuculara bağlanma türün-yolun değişmiyor.
Modemden DNS değiştirip ping farkı görenler ise başka bir IP adresi aldığı için bu farkı gözle görülür şekilde hissediyor. DNS değiştirmese, sadece modemini yeniden başlatsa bile yeter aslında.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,540
İsim
Oğuz Oğuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Etkilemez.
DNS'in anlamı zaten "Domain Name System". Senin girdiğin forum.donanimarsivi.com'a bir ip gibi davranıp bağlıyor. Aracı yani.
Oyunlarda DNS kullanmıyoruz, direkt IP üzerinden bağlantı sağladığımız için, hatta belli başlı portları kullandığımız için DNS oyunlardaki ping değerlerini etkilemez.

Ping değerinin düştüğünü iddia eden çoğu kişi de günlerce Modem/Router'ını açık kullanıp hiç yeni IP almayan kitle oluyor genelde. Çoğu internet sağlayıcıda (Superonline ve bazıları hariç) IP değişmedikçe sunuculara bağlanma türün-yolun değişmiyor.
Modemden DNS değiştirip ping farkı görenler ise başka bir IP adresi aldığı için bu farkı gözle görülür şekilde hissediyor. DNS değiştirmese, sadece modemini yeniden başlatsa bile yeter aslında.
peki sorun neyden kaynaklanıyor olabilir. Dediğim gibi hiç bir oyunda pingim çıkmıyor sadece rocket league'de çıkıyor ve internetde yavaşlıyor. Oyun sırasında youtube bile yüklenmiyor mesela.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
peki sorun neyden kaynaklanıyor olabilir. Dediğim gibi hiç bir oyunda pingim çıkmıyor sadece rocket league'de çıkıyor ve internetde yavaşlıyor. Oyun sırasında youtube bile yüklenmiyor mesela.
TurkNet'ten Statik IP alıp öyle dener misiniz bir de?
Fiyatı 12TL olması lazım, cüzi bir miktar. Telekom ve Superonline'da 30TL.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,225
Üyeler
168,099
Son üye
akronn
Top Bottom