Kardeş ülkeye gitmek gerekir artık zamanı geldi gibi.Doğru cümle ' Türk Lirası dünyada en çok değer kaybeden para birimlerinden biri oldu' sterlin,euro
Mesaj otomatik birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
Adamlar sınırdan koşa koşa gelip alışveriş yapıyorlar bizden :d Türkiye cennet çok ucuz diyorlar
Hayır cümleniz çok yanlış bütün para birimleri dolara bağlı zaten dolar arttığı zaman diğerleri de otomatik artar. Bu hep böyleydi.Kimse de demiyor ki hepsi aynı anda nasıl yükseliyor. Bizim para düşüyor bizim.. Yerlerde sürünüyoruz. Bulgar parası bile 6 küsür oldu
Neden diğer ülkelerin para birimleri dolara bağlı olsun? Her ülkenin para birimi ülkenin piyasadaki ekonomik durumuna bağlı. Sen aşağı doğru gidiyor ve bunun farkında değilsen diğer herkes yükseliyormuş gibi gelir. Sen aşağı gittiğimizin farkında değilsin. Bulgar levası bile 6 buçuk lira oldu.Hayır cümleniz çok yanlış bütün para birimleri dolara bağlı zaten dolar arttığı zaman diğerleri de otomatik artar. Bu hep böyleydi.
Niye hepsi aynı oranda artmıyorun cevabı ise onlarda dolar karşısında değer kazanıp kaybettiği için aynı zamanda.
Faize zam gelmesi lazum
Beyler kapı çaldı adam aç kapıyı Aras kargo diyor ama adamlarda özel harekat timlerinin kıyafetleri ve silahları var ne yapayım (!)
çünkü merkez bankası boşaldı nasıl tutsunlar bozduracak dolar kalmadıBüyük bir sıkıntı var, kuru tutamıyorlar sürekli yükseliyor...
TL’nin değer kaybettiğinin farkındayım zaten.Neden diğer ülkelerin para birimleri dolara bağlı olsun? Her ülkenin para birimi ülkenin piyasadaki ekonomik durumuna bağlı. Sen aşağı doğru gidiyor ve bunun farkında değilsen diğer herkes yükseliyormuş gibi gelir. Sen aşağı gittiğimizin farkında değilsin. Bulgar levası bile 6 buçuk lira oldu.
Ben sadece bulgar levası artıyor demedim ki. Bulgar levası BİLE 6.5 olmuş dedim. Hani şu edirneden ucuz diye gidilip alışveriş yapılan bulgar var ya hah o. Şimdi adamlar bize geliyor ucuz diye.TL’nin değer kaybettiğinin farkındayım zaten.
Sadece Bulgar levası da artıyor demek saçma.
Bütün para birimlerini sayalım o zaman.
Doların 2015’de 2,91’den 2,72’ye düştüğü zamanda piyasayı takip ediyordum.
2’nin altında olduğu zamanlarda.
Gürcistan’a gittiğimde tarihi zirve ile 1 lari 2,30 lira idi. Şuan da 3,49.