Sadece Dolar Değil Türk Lirası Japon Para Birimi Karşısında da Değer Kaybetti

Arkadaşım kafanız mı iyi dolar euro artmıyor türk lirası değer kaybediyor

Doğru cümle ' Türk Lirası dünyada en çok değer kaybeden para birimlerinden biri oldu' :( sterlin,euro
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Adamlar sınırdan koşa koşa gelip alışveriş yapıyorlar bizden :d Türkiye cennet çok ucuz diyorlar :kedi: :blobdance:
Kardeş ülkeye gitmek gerekir artık zamanı geldi gibi.

Kimse de demiyor ki hepsi aynı anda nasıl yükseliyor. Bizim para düşüyor bizim.. Yerlerde sürünüyoruz. Bulgar parası bile 6 küsür oldu 😔
Hayır cümleniz çok yanlış bütün para birimleri dolara bağlı zaten dolar arttığı zaman diğerleri de otomatik artar. Bu hep böyleydi.
Niye hepsi aynı oranda artmıyorun cevabı ise onlarda dolar karşısında değer kazanıp kaybettiği için aynı zamanda.

Türk lirası her para birimi karşısın da değer kaybediyor zaten

Hayır cümleniz çok yanlış bütün para birimleri dolara bağlı zaten dolar arttığı zaman diğerleri de otomatik artar. Bu hep böyleydi.
Niye hepsi aynı oranda artmıyorun cevabı ise onlarda dolar karşısında değer kazanıp kaybettiği için aynı zamanda.
Neden diğer ülkelerin para birimleri dolara bağlı olsun? Her ülkenin para birimi ülkenin piyasadaki ekonomik durumuna bağlı. Sen aşağı doğru gidiyor ve bunun farkında değilsen diğer herkes yükseliyormuş gibi gelir. Sen aşağı gittiğimizin farkında değilsin. Bulgar levası bile 6 buçuk lira oldu.

Faize zam gelmesi lazum
9yynudxx2hi31.jpg

Bu arada Japonya'yı bizim eskiden sıfırları atmamış halimiz gibi düşünebilirsiniz. Abim orada yaşıyor 5 senedir oranın en az kazanan işçi sınıfından biri ama günlüğü 10bin yen civarı. Geçen twitterda gördüm (koyunlar) 1 dolar 115 japon yeni ediyor onu konuşan yok yazmışlar. Ulan zaten 1 paket sigara 600 yen

Son düzenleme:
Neden diğer ülkelerin para birimleri dolara bağlı olsun? Her ülkenin para birimi ülkenin piyasadaki ekonomik durumuna bağlı. Sen aşağı doğru gidiyor ve bunun farkında değilsen diğer herkes yükseliyormuş gibi gelir. Sen aşağı gittiğimizin farkında değilsin. Bulgar levası bile 6 buçuk lira oldu.
TL’nin değer kaybettiğinin farkındayım zaten.
Sadece Bulgar levası da artıyor demek saçma.
Bütün para birimlerini sayalım o zaman.
Doların 2015’de 2,91’den 2,72’ye düştüğü zamanda piyasayı takip ediyordum.
2’nin altında olduğu zamanlarda.
Gürcistan’a gittiğimde tarihi zirve ile 1 lari 2,30 lira idi. Şuan da 3,49.

TL’nin değer kaybettiğinin farkındayım zaten.
Sadece Bulgar levası da artıyor demek saçma.
Bütün para birimlerini sayalım o zaman.
Doların 2015’de 2,91’den 2,72’ye düştüğü zamanda piyasayı takip ediyordum.
2’nin altında olduğu zamanlarda.
Gürcistan’a gittiğimde tarihi zirve ile 1 lari 2,30 lira idi. Şuan da 3,49.
Ben sadece bulgar levası artıyor demedim ki. Bulgar levası BİLE 6.5 olmuş dedim. Hani şu edirneden ucuz diye gidilip alışveriş yapılan bulgar var ya hah o. Şimdi adamlar bize geliyor ucuz diye.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,000
Üyeler
185,206
Son üye
berke5784
Geri