Nothing 3a modelini yaklaşık bir aydır kullanıyorum. İphone'dan geçtim. Saf android istiyorsanız ya pixel alacaksınız ( ki uzaktan kayıt veya pasaporta işletmek gerekiyor, bu işlere hiç güvenmediğim için Nothing aldım. Yoksa Pixel alacaktım.) ya da Nothing.
En önemli özelliği zaten arayüzün gereksiz uygulamalarla ön yüklü olarak gelmemesi. Ayrıca saf android gibi özelleştirme fakiri bir arayüzü de yok. Bir samsung kadar değil ama ios kadar ( hatta bazı noktalarda ondan da fazla) esneklik sunuyor size.
Ekranı gayet iyi, parlaklık yeterli ( yazın nasıl olur bilmiyorum ama 1300 nite kadar çıkan bir ekran yazın güneş altında sorun yaşatmayacaktır diye düşünüyorum.)
Ekstra loş, geceleri göz yormamak adına o.s4.0 ile gelen yeni bir özellik. Widevine L1 var, yani Netlix vs gibi platformlarda en yüksek kalitede içerik izleyebilirsiniz. Hdr desteği de var. Video izlemek bayağı keyifli.
Güncelleme konusunda ne söz verdiyse, söz verilen tarihte geliyor güncelleme. Güncellemenin dağıtalacağı tarih x platformundan yayınlanmıştı, yayınlandığı tarihte de geldi. 3 yıl ana sürüm, 6 yıl güvenlik güncellemesi alacak. Yani 7 yıl çok rahat kullanılabilecek bir cihaz.
Batarya konusunda 1-1.5 gün çok rahat kullanabiliyorum. Kullanım tarzımda oyun yok. sosyal medya, arama-whatsapp ve video izliyorum. Hızlı şarj desteği var ve kampanya bitti mi bilmiyorum ama telefonla birlikte 45 wattlık yaklaşık 1500tl'ye satılan adaptör hediye olarak verildi. %10'dan %100'e yaklaşık 1 saatte şarj oluyor. 33-40 dk arasında da %50 şarj oluyor. Ekranı ekstra loş özelliğinde kullanırsanız ( ki ben hep ekstra loşta tutuyorum, kendi ekranı fazla parlak geliyor. Ekstra loş özelliğinde ekran parlaklığını yoğun veya az yoğun olarak ayarlayabiliyorsunuz) 2 gün prizi unutun derim.
Kamerası gayet iyi. Ois desteği var ve Samsung gibi çektiğiniz nesnelerle oynama yapmıyor, doğal bir çekim yapıyor. Ois'de olduğu için video çekimlerinde kaliteli bir sonuç alırsınız. Zaten topluluk sayfasında kamera ile ilgili çeşitli efektler de paylaşılıyor, özellikle gece çekimleri için özel yapılmış efektler ile güzel sonuç alırsınız. Kamera çekimleri ve objektif bir inceleme için link bırakıyorum. Mutlaka inceleyiniz.
https://www.gsmarena.com/nothing_phone_3a-review-2811p5.php
Cihazın ilginç 2 özelliği var:
1) Glyph ışıkları
2) Essential Space tuşu .
Glyph ışıkları güzel bir oyuncak. Ancak portre çekimlerinde Vivo'nun star ışığı gibi kullanabilirsiniz. Harici bir yazılımla telefonu şarja taktığınızda şarj durumunu görebilirsiniz. Uygulamaya ( mesela whatsapp) özel ayarlarsanız, hangi uygulamadan bildirim aldığınızı rahatlıkla anlarsınız.
Essential Space tuşu ise yapay zeka ile desteklenmiş bir günlük gibi düşünebilirsiniz. Okuduğunuz bir metni buraya atıp özetini alabilirsiniz, doktorun yazdığı reçeteyi buraya atıp ilaçların isimlerini ve saatlerini yapay zeka yardımıyla bildirim olarak alırsınız. Mesela doktor (veya eczacı) akşam tok diye yazmışsa, telefon saat 20 civarında bildirim gönderiyor ilaç saati diye.
Cihazın elde tutuş hissi güzel. Fiyatından kaliteli hissettiriyor. Tasarımı değişik olduğu için gören herkes bu nasıl telefon diye soruyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sorunuz olursa memnuniyetle cevaplarım. İyi forumlar.