Saf Bakır VDSL Kablo Önerisi?

somoncum

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,159
1x2x0.50 Saf Bakır "çok telli olmayan" kablo lazım. Ankastre kutusundan daire içine kadar çekeceğim kaliteli ve bir seferlik alayım diyorum eğer ping veya jitter olursa kablo veya kendim alacağım modeme laf edebileceğim tek bir kalmasın istiyorum.
Screenshot_1.webp

Mesela bunun aynısını nasıl bulurum?

Uzunluk 30 METRE filandır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Eğer bunun gibi veya kalitelisini bulamazsın diyorsanız CAT6 kablo çeksem çok mu abartı durur?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bina da sadece TürkTelekom Ankastre kutusu mevcut ve Türknet Altyapı sorgulaması yaptığım da 35Mbps kadar hız sağlıyor.

Modemi TP-Link Deco X50-DSL AX3000 veya Keenetic Hopper DSL AX3000 düşünüyorum hala karar veremedim. :uzgunpeepo:

Son düzenleme:
alfais cat6 kablo alsan yeterli olur hocam hiç bulmakla uğraşma ondan al geç.
modem olarak bütçeni bilmiyoırum ama X50-DSL AX3000 serileri çok iyi

1x2x0.50 Saf Bakır "çok telli olmayan" kablo lazım. Ankastre kutusundan daire içine kadar çekeceğim kaliteli ve bir seferlik alayım diyorum eğer ping veya jitter olursa kablo veya kendim alacağım modeme laf edebileceğim tek bir kalmasın istiyorum.
Alıntıyı görüntüle

kaliteli cat6 kablo daha mantıklı olur hocam. Ben ilerde 2 hat olur felan garanti olsun diye cat 6 cekmiştim memnunum kutudan direk modeme eksiz.

kaliteli cat6 kablo daha mantıklı olur hocam. Ben ilerde 2 hat olur felan garanti olsun diye cat 6 cekmiştim memnunum kutudan direk modeme eksiz.
Bizim daireye o kadar saçma bir kablo çekilmiş ki 3 telli fakat saf bakırdan oluşan tek çekirdekli 0.50 lik kablo çekilmiş ancak maliyeti mi yüksek geldi bilmiyorum kablo uzunluğu az ve hiç gizlenmeye uğraşılmamış kabak gibi tek bizim dairenin kablosu açıkta ve ankastre kutusunda incecik tele ek yapmışlar oraya kadar o kablo gelip reglet neden çakmadılar diye söyleniyorum.

Alıntıyı görüntüle

Ben türknette çalışırken direkt cat 6 kablo tavsiye ediyordum. Kabloyu çekmeden önce ankastreye modemi 30 cm lik bi rj 12 telefon kablosu ile bağlayıp modem arayüzünden hat değerlerinin ss ini atarsan yardımcı olurum bazen hiç kablo çekmeye gerek kalmayabiliyor. Bi ss bu haliyle at bide ankastreye bağlayıp hat değerleri at. Bazen sorunlu hat değerleri porttan vs de kaynaklanabiliyor. Ankastreye bağladığında bir şey değişmez ise duruma göre bakarız. Eğer bu tarz konularda bilgin yoksa yine yardımcı olurum.

markalı CAT6 kablolar da çok damarlıya onu tek çekirdekli saf bakır olanını nereden bulacağım?

Ben türknette çalışırken direkt cat 6 kablo tavsiye ediyordum. Kabloyu çekmeden önce ankastreye modemi 30 cm lik bi rj 12 telefon kablosu ile bağlayıp modem arayüzünden hat değerlerinin ss ini atarsan yardımcı olurum bazen hiç kablo çekmeye gerek kalmayabiliyor. Bi ss bu haliyle at bide ankastreye bağlayıp hat değerleri at. Bazen sorunlu hat değerleri porttan vs de kaynaklanabiliyor. Ankastreye bağladığında bir şey değişmez ise duruma göre bakarız. Eğer bu tarz konularda bilgin yoksa yine yardımcı olurum.
İlk defa bağlatacağım fakat kiracı şikayet ediyordu internet den zaten ankastre kutusu aşırı dağınık full ek filan yapmışlar. 💩

Bina eski ve kentsel dönüşüm için başvuru yapılmış o yüzden ankastre kutusu yenileme için elektrikçi çağırmak filan istemiyorum.

Zaten bizim cadde de bulunan ışıklardan diğer ışıklara kadar aynı sıra full vdsl destekliyor. O yüzden tamamen bina yenilenmesi lazım.

Son düzenleme:
alfais cat6 kablo alsan yeterli olur hocam hiç bulmakla uğraşma ondan al geç.
modem olarak bütçeni bilmiyoırum ama X50-DSL AX3000 serileri çok iyi
X73-DSL USB koyup X50 ye neden koymamışlar sorguluyorum sanki X20 serisi alıyorum. :peeposad2:

https://www.zeybekmarket.com/telefon-kablolari
Ben ankarada mağazalarından alıyordum genelde ama online satışları da var
https://www.zeybekmarket.com/2-li-koken-gri-telteks Şunun içi acaba tek çekirdek mi? Çok damarlı kablo olunca o reglet takacağım zaman hep büzülür yerine filan oturmaz bağlantı kopmaları filan yaşarım beni delirttir zaten 35mbps kadar hız veriyorlar bir de sorun yaşamayalım.

https://www.zeybekmarket.com/telefon-kablolari
Ben ankarada mağazalarından alıyordum genelde ama online satışları da var
En iyisi bir elektrikçi veya elektrik malzemeleri satan toptancıya gidip hazır olmayan cat6 kabloyu metresine göre kestirip montajını yapmam lazım.

Son düzenleme:
Senin tek telli alman lazım. Yaşadığın yer neresi bilmiyorum ama toptan elektrik malzemesi satan bir yere gidersen daha rahat çözersin. Sadece alırken marka olmasına ve ya kablo üzerinde tse ibareleri olur onlara dikkat etsen yeterli olur.

Son düzenleme:
X73-DSL USB koyup X50 ye neden koymamışlar sorguluyorum sanki X20 serisi alıyorum. :peeposad2:

https://www.zeybekmarket.com/2-li-koken-gri-telteks Şunun içi acaba tek çekirdek mi? Çok damarlı kablo olunca o reglet takacağım zaman hep büzülür yerine filan oturmaz bağlantı kopmaları filan yaşarım beni delirttir zaten 35mbps kadar hız veriyorlar bir de sorun yaşamayalım.
sanırım tek hocam gördüğüm kadarıyla. Tek damarlı alman gerekiyor. bence cat6 dan devam etmelisin :D
modem konusunda akşam gaming gecesini bekle orada sağlam geliyor bazen indirimli alırsın belki acelen yoksa

markalı CAT6 kablolar da çok damarlıya onu tek çekirdekli saf bakır olanını nereden bulacağım?

İlk defa bağlatacağım fakat kiracı şikayet ediyordu internet den zaten ankastre kutusu aşırı dağınık full ek filan yapmışlar. 💩

Bina eski ve kentsel dönüşüm için başvuru yapılmış o yüzden ankastre kutusu yenileme için elektrikçi çağırmak filan istemiyorum.

Zaten bizim cadde de bulunan ışıklardan diğer ışıklara kadar aynı sıra full vdsl destekliyor. O yüzden tamamen bina yenilenmesi lazım.
Direkt nexans cat6 alman lazım çok pahalı da değil ama dediğimi yapman lazım zaten cat6 yı bağlarken kendi portunun hangisi olduğunu vs öğrenip eski kabloyu sökeceksin onu yapmadan önce bi test yap derim.

Geri