Apple log çektiğim bir videoya hangi transform ayarlarını yapmam gerek renkleri bir türlü düzeltemedim normalde apple log seçip rec 709 seçicem ama ilk başta apple log çıkmıyor bendeDüzgün histogramlı bir uygulamada log videolarını editleyerek ve farklı cihazlarda çıktıları görerek. Deneme yanılma yoluyla. Ama sıfırsan youtube'tan önce beyaz dengesi vb ne nedir ön araştırma gerekir.
16 pro max cihaz uygulama davinci windowsta eksik codecleri bir uygulama ile hallettim video hiç gözükmüyodu ama şuan hiçbir sıkıntısı yok renk uzayımı deniyo artık seçemedimCihaz apple mı? Windowsta codecleri falan eksik oluyor belki öyle bir şeydir. Hiç apple log kullanmadım bilmiyorum.
Bir de seçeneklerde apple log yoksa kullandığın programla da alakalı olabilir premiere mi kullanıyorsun ?
Ben de davinci kullanıyorum da bayadır girmiyorum menüleri falan hatırlamıyorum. Apple log kendisine has bir preset olduğu için zaten uygulamada bulunması gerekiyor. Bir kontrol ettim davincide yokmuş sanırım. Belki lisansla alakalı olabilir.16 pro max cihaz uygulama davinci windowsta eksik codecleri bir uygulama ile hallettim video hiç gözükmüyodu ama şuan hiçbir sıkıntısı yok renk uzayımı deniyo artık seçemedim
yapay zekalara sordum farklı farklı şeyler dediler ama yanlış oldu dedikleri neyse bi araştırıyım eywBen de davinci kullanıyorum da bayadır girmiyorum menüleri falan hatırlamıyorum. Apple log kendisine has bir preset olduğu için zaten uygulamada bulunması gerekiyor. Bir kontrol ettim davincide yokmuş sanırım. Belki lisansla alakalı olabilir.
chatgpt amca böyle bir şey verdi dene istersen;
1) Projede Color Management’ı aç
DaVinci Resolve → Project Settings → Color Management
Orada:
Color Science: DaVinci YRGB Color Managed
Input Color Space: Rec.2020
Input Gamma: HLG
Timeline Color Space: Rec.709
Output Color Space: Rec.709 Gamma 2.4
Sonra "Automatic Color Management" için kutucuk açılır, istersen ON yapabilirsin.
Artısı
Attığın her iPhone Apple Log video otomatik SDR’ye dönüşüyor
Tek tek CST node koymana gerek kalmıyor
Çok hızlı workflow
Eksisi
Farklı kameraları aynı projeye atarsan hepsini HLG → Rec709 gibi algılar.