Sağlam color grading nerden nasıl öğrenirim

pato

80+
Reaksiyon skoru
39
Log videolar çekmeye başladım.Dümenden yapıyorum onda sıkıntı yok renklendiriyorum ama daha profesyonele yakın öğrenmek istiyorum.Bildiğiniz bir kaynak vs varmıdır.

Yabancı kaynaklara bakmak lazım ya. TR'de bu işleri en iyi anlatan Onur Naci Öztürkler bence

Düzgün histogramlı bir uygulamada log videolarını editleyerek ve farklı cihazlarda çıktıları görerek. Deneme yanılma yoluyla. Ama sıfırsan youtube'tan önce beyaz dengesi vb ne nedir ön araştırma gerekir.

• Beğen
Reaksiyonlar: pato
Düzgün histogramlı bir uygulamada log videolarını editleyerek ve farklı cihazlarda çıktıları görerek. Deneme yanılma yoluyla. Ama sıfırsan youtube'tan önce beyaz dengesi vb ne nedir ön araştırma gerekir.
Apple log çektiğim bir videoya hangi transform ayarlarını yapmam gerek renkleri bir türlü düzeltemedim normalde apple log seçip rec 709 seçicem ama ilk başta apple log çıkmıyor bende

Cihaz apple mı? Windowsta codecleri falan eksik oluyor belki öyle bir şeydir. Hiç apple log kullanmadım bilmiyorum.

Bir de seçeneklerde apple log yoksa kullandığın programla da alakalı olabilir premiere mi kullanıyorsun ?

Cihaz apple mı? Windowsta codecleri falan eksik oluyor belki öyle bir şeydir. Hiç apple log kullanmadım bilmiyorum.

Bir de seçeneklerde apple log yoksa kullandığın programla da alakalı olabilir premiere mi kullanıyorsun ?
16 pro max cihaz uygulama davinci windowsta eksik codecleri bir uygulama ile hallettim video hiç gözükmüyodu ama şuan hiçbir sıkıntısı yok renk uzayımı deniyo artık seçemedim

16 pro max cihaz uygulama davinci windowsta eksik codecleri bir uygulama ile hallettim video hiç gözükmüyodu ama şuan hiçbir sıkıntısı yok renk uzayımı deniyo artık seçemedim
Ben de davinci kullanıyorum da bayadır girmiyorum menüleri falan hatırlamıyorum. Apple log kendisine has bir preset olduğu için zaten uygulamada bulunması gerekiyor. Bir kontrol ettim davincide yokmuş sanırım. Belki lisansla alakalı olabilir.

chatgpt amca böyle bir şey verdi dene istersen;

1) Projede Color Management’ı aç

DaVinci Resolve → Project Settings → Color Management

Orada:

Color Science: DaVinci YRGB Color Managed

Input Color Space: Rec.2020

Input Gamma: HLG

Timeline Color Space: Rec.709

Output Color Space: Rec.709 Gamma 2.4

Sonra "Automatic Color Management" için kutucuk açılır, istersen ON yapabilirsin.

Artısı

Attığın her iPhone Apple Log video otomatik SDR’ye dönüşüyor

Tek tek CST node koymana gerek kalmıyor

Çok hızlı workflow

Eksisi

Farklı kameraları aynı projeye atarsan hepsini HLG → Rec709 gibi algılar.

• Beğen
Reaksiyonlar: pato
Ben de davinci kullanıyorum da bayadır girmiyorum menüleri falan hatırlamıyorum. Apple log kendisine has bir preset olduğu için zaten uygulamada bulunması gerekiyor. Bir kontrol ettim davincide yokmuş sanırım. Belki lisansla alakalı olabilir.

chatgpt amca böyle bir şey verdi dene istersen;

1) Projede Color Management’ı aç

DaVinci Resolve → Project Settings → Color Management

Orada:

Color Science: DaVinci YRGB Color Managed

Input Color Space: Rec.2020

Input Gamma: HLG

Timeline Color Space: Rec.709

Output Color Space: Rec.709 Gamma 2.4

Sonra "Automatic Color Management" için kutucuk açılır, istersen ON yapabilirsin.

Artısı

Attığın her iPhone Apple Log video otomatik SDR’ye dönüşüyor

Tek tek CST node koymana gerek kalmıyor

Çok hızlı workflow

Eksisi

Farklı kameraları aynı projeye atarsan hepsini HLG → Rec709 gibi algılar.
yapay zekalara sordum farklı farklı şeyler dediler ama yanlış oldu dedikleri neyse bi araştırıyım eyw

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,192,613
Üyeler
189,300
Son üye
aliabka
Geri