Neler Yeni

Sağlık, Hız ve Isınma Sorunu - Toshiba OCZ RC500 M2 SSD

VitoScaletta

80+ Gold
Arkadaşlar bugün Toshiba OCZ RC500 500GB M2 SSD'deki hızlı düşen sağlık ile ilgili konu açmıştım. Şimdi bir de okuma/yazma hızını test ettim ve yazma hızının vaat edilen 1600mb'nın çok altında olduğunu farkettim. Bu SSD'nin kronik sorunlu olup olmadığına emin değilim ancak benimkinin sorunlu olduğu bariz belli. Vatan Bilgisayar'dan almıştım. Garantiye yollayacağım.
SSD yeni olduğu için kronik sorunlu ve bilinmiyor olabilir. Eğer forumda başka kullananlar varsa sağlık ve okuma/yazma değerlerini paylaşırsa sevinirim. Ben ekran görütülerini aşağıya bırakıyorum.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Benzer sorunları yaşayan diğer kullanıcılar;

TOSHIBA OCZ 500GB RC500'ün 2 haftada sağlığı %97'ye düştü

Toshiba OCZ RC500 düşük yazma hızı sorunu
sağlamlık durumuna nasıl yüzdelik olarak bakıyosunuz bende yüzde olarak yazmıyor

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
860Evo M2 takıntın yoksa al kanka valla JD de de sorun yaşarsan girecek artık gusül al ne diyeyim.
JD işin şakası ya. Bu SSD'yi bir değiştirsinler bakalım. Tekrar test ederim yine sorun olursa iade talebiyle garantiye gönderirim. İade almazlarsa satar 860Evo alırım. M2'yle işim yok zaten. SSD olsun yeter. 😁

Samet3716

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Kemal Samet Çağlar
JD işin şakası ya. Bu SSD'yi bir değiştirsinler bakalım. Tekrar test ederim yine sorun olursa iade talebiyle garantiye gönderirim. İade almazlarsa satar 860Evo alırım. M2'yle işim yok zaten. SSD olsun yeter. 😁
Da sistemde corsair yaptım sıkıntı çıkmasın diye 😁

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
@Emirhandkee CrystalDiskMark testi yaparken SSD 65 dereceyi gördü hocam. Fazla bir değer değil mi bu? Garantiye gönderirken ısınma sorunu olduğunu da söyleyeyim.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (132).png
    Ekran Görüntüsü (132).png
    292.5 KB · Hit: 77

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
-Kronik Sorunlu Değildir-

Arkadaşlar bugün Toshiba OCZ RC500 500GB M2 SSD'deki hızlı düşen sağlık ile ilgili konu açmıştım. Şimdi bir de okuma/yazma hızını test ettim ve yazma hızının vaat edilen 1600mb'nın çok altında olduğunu farkettim. Bu SSD'nin kronik sorunlu olup olmadığına emin değilim ancak benimkinin sorunlu olduğu bariz belli. Vatan Bilgisayar'dan almıştım. Garantiye yollayacağım.
SSD yeni olduğu için kronik sorunlu ve bilinmiyor olabilir. Eğer forumda başka kullananlar varsa sağlık ve okuma/yazma değerlerini paylaşırsa sevinirim. Ben ekran görütülerini aşağıya bırakıyorum.

Alıntıyı görüntüle

Benzer sorunları yaşayan diğer kullanıcılar;

TOSHIBA OCZ 500GB RC500'ün 2 haftada sağlığı %97'ye düştü

Toshiba OCZ RC500 düşük yazma hızı sorunu
Bizzat kullanıyorum, ve aldığım sıcaklık soğutucusuz 42 derece senin anakartının M2 yuvasının ısındığını düşünüyorum seninle benim aramda 20 derece ısı farkı olamaz. Anakart modelin nedir?

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Bizzat kullanıyorum, ve aldığım sıcaklık soğutucusuz 42 derece senin anakartının M2 yuvasının ısındığını düşünüyorum seninle benim aramda 20 derece ısı farkı olamaz. Anakart modelin nedir?
MSI B365M PRO-VH abi.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
MSI B365M PRO-VH abi.
Bizzat kullanmadım anakartı bir şey söylemem doğru olmaz ama bu anakartın m2 yuvasını bir globalde araştırır mısın? kesin olan bir şey varsa senin 63 derecenin hiç normal olmadığı

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Bizzat kullanmadım anakartı bir şey söylemem doğru olmaz ama bu anakartın m2 yuvasını bir globalde araştırır mısın? kesin olan bir şey varsa senin 63 derecenin hiç normal olmadığı
Bu sıcaklığa çıktığında drop sorunu da yaşadığım oldu. Pasif soğutucu almayı düşünüyordum ancak yakın zamanda garantiye göndereceğim. Değişim yapılır da sorun devam ederse alacağım. Anakartımla alakalı olabilir dediğiniz gibi.
M2 Slotuyla alakalı araştırma yapsam da pek bir bilgiye ulaşamadım maalesef.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç