Param güvende tamamen alıcıya güzellik sağlayan bir yapısı var öncelikle satacağın ürünü paketlerken kargolerken video alman lazım seri numarasına kadar . Karşı tarafta aynı üründen olabilir senin ürünü alıp kendisindeki arızalı ürünü içine koyup bu ürün çalışmıyor diye iade ettiği anda ve sen başta söylediğim kayıtları almadığın zaman ürünün gerçekten senden sorunsuz olarak çıktığını ve seri numarasının tutmadığını sahibinden tarafına açıklıyamıyorsun hadi açıkladın diyelim mahkeme açılıyor v.s v.s 1 yıldan fazla sürüyor sonuçlanması ve genelde satıcı mağdur ediliyor. Çok kez yaşadım ne naneler dönüyor bi bilsen ooo çok ufak bir açıktan bahsedicem Bu genelde satıcı tarafından alıcıyı dolandırma adına yapılan bir durum daha bir sürü açığı varda hepsini yazamam
Sahibinden param güvendenin Kargo gönderirken oluşturduğu belli bir desi sınırı var. Örnek vereyim param güvende ile Televizyon Yada tower kasa v.s satamazsın. Ancak tanıdık bir kargocun varsa bunu sınırın altında desiden karşıya yolluyorsun karşı taraf afk bir şubeden kargoyu teslim aldı daha sonra ürünü açtı mesela televizyon yollamış camı kırık ekran bozuk v.s . Hemen site üzerinden iade talebi oluşturuyor diyorki ben ürünü aldım ancak bozuk çıktı iade ediyorum ürünü site diyorki tamamdır şu kodla kargoya git ücretsiz olarak yolla kargo satıcıya teslim edilince paran yatacak. Kargoya gidiyor paramgüvendenin koymuş olduğu limite takılıyormu bu tabi bu noktada kargo operatörü ikna olmazsa ürünü yollamıyor. Sonra siz satıcıyı arıyorsunuz satıcı diyorki sen bana başka kargo ile karşı ödemeli yolla ürün elime geçince ben siteden onaylarım sizde mecbur iade edeceksiniz ürünü yolluyorsunuz genelde yolluyorlar bu arada ürün satıcıya ulaştı diyelim ee sistemde verilen kod ile kargo yollanmadığı için alıcıya para iadesi yapılmıyor 3 gün sonra para satıcıya aktarılıyor ve işlem tamam hadi gittin şikayetçi oldun bu durumun her anının kayıtlarını istiyorlar ee sizde yok mecbur dolandırıldığınızla kalıyorsunuz
bunun gibi bir sürü şeyler var dikkat edin.