Neler Yeni

Sahibinden param güvende için güvence

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
878
İsim
Muhammet Kürkçü
Sistemin satıcıyı koruduğunu biliyorum ama elimdeki video beni güvenceye alır sanmıyordum ama sanırım yeterli değil. Alıcı ile bir konuşayım havaleye evet derse kendi cebimden kargolarım ürünü ama muhtemelen hayır diyecek.
Bu dediğim senaryo biraz gerçekleşmesi zor içinden parça alıp geri kapatıp yollayanlarda var.Artık sahibindene ne diyip iade kabul ettiriyorlar bilemem
Bi ara iade yapmıştım hocam sahibindene bir şey demeye gerek bile olmuyor direk iade kodu çıkartıyor. Dolap gibi değil yani.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,947
İsim
.
Sahibindende param güvende ile Pek de ucuz olamayan (15k) bir telefon sattım ve pazartesi kargolayacağım. Ortalıkda çok fazla dolandırılma haberlerleri var yok cihazın içerisinden parça çalışmışlar yok cihazı bozuk göndermişler vesaire. Acaba dolandırılmamak için nasıl kendimi sağlama almalıyım video falan kendimi sağlama almama yetermi acaba?
En güvenli yöntem param güvende kullanmamak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Lütfü A
Sistemin satıcıyı koruduğunu biliyorum ama elimdeki video beni güvenceye alır sanmıyordum ama sanırım yeterli değil. Alıcı ile bir konuşayım havaleye evet derse kendi cebimden kargolarım ürünü ama muhtemelen hayır diyecek.

Bi ara iade yapmıştım hocam sahibindene bir şey demeye gerek bile olmuyor direk iade kodu çıkartıyor. Dolap gibi değil yani.
alıcı hangi ilde belki forumda güvendiğin birisi vardır?

seyfx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Seyfullah
Acele etme yoktan yeri başını ağrıtma bence. Gerekirse elden biraz daha ucuza sat ama param güvende ile uğraşma

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
878
İsim
Muhammet Kürkçü
alıcı hangi ilde belki forumda güvendiğin birisi vardır?
Alıcının böyle birşeye kalkışacağını sanmıyorum hocam.
Acele etme yoktan yeri başını ağrıtma bence. Gerekirse elden biraz daha ucuza sat ama param güvende ile uğraşma
Zaten yeni telefon aldığım için cihaz şuan boşta parayada ihtiyacım yok şuan aslında. Hâla alıcı hakkında biraz bilgi bulmaya çalışıyorum ama pek bir şey bulamadım. Sırf biraz bilgi için getcontact a para bayılmak istemiyorum.

seyfx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Seyfullah
Alıcı hakkında bilgi bulman da bi işe yaramaz ki adamın bi şey yaptığını ispatlamak için yine sen uğraşacaksın. Acelen yoksa hiç bulaşma gereksiz riske gireceksin

Dahası  
Reaksiyon skoru
167
İsim
Lütfü A
Alıcının böyle birşeye kalkışacağını sanmıyorum hocam.

Zaten yeni telefon aldığım için cihaz şuan boşta parayada ihtiyacım yok şuan aslında. Hâla alıcı hakkında biraz bilgi bulmaya çalışıyorum ama pek bir şey bulamadım. Sırf biraz bilgi için getcontact a para bayılmak istemiyorum.
onu kast etmedim ,alıcın bulunduğu ilde senin güvendiğin birisi varsa ona gönderirsin arkadaşın da alışveriş için alıcıyla buluşur yüz yüze..
ya da gardro ps ve dol ap a yönlendirebilirsin ama komisyon oranlarını bilmiyorum

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
878
İsim
Muhammet Kürkçü
Öğretmen olduğun söyledi googleda okulu araştırınca kadrodada çıkıyor alıcı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açıkcası şuan herhangi bir fire vermedi Satıcı. Numarası ile adı soyadı yaşadığı şehir yaptığı iş her şey tutuyor.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Muhammed emin efe
Az önce birine denk geldim ve bu konuyu konuşuyorduk buna benzer bir şey yaşamış ve şunu aktardı; ''Sahibinden bu tarz durumlarda yardımcı olmuyor param güvendenin amacı aracı olmak sonrasında kanıtınız varsa karakola gidip durumu anlatıyorsunuz kendileri suç başvurusu oluşturuyor sahibinden kişisel bilgilerini veriyor''
Doğru demiş. Banada oldu biz karışmayız dediler.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
878
İsim
Muhammet Kürkçü
Beyler kusura bakmayın herkese tek tek cevap veremiyorum. Açık konuşmak gerekirse Satıcı bana o güveni verdi. Verdiği isim soy isim ile ibanları ile uyuşuyor verdiği okulun kadrosu ile uyuşuyor hata okulun fotoğraflarında bile kendisini görebildim. Son bir güvence olarak ürünü kargoda şubesinde çalışıyorken paketleyip kargolasam ve bunları yaparken aynı zamanda herşeyi videoya çeksem problem olurmu?

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,190
İsim
Volkan
Sahibindende param güvende ile Pek de ucuz olamayan (15k) bir telefon sattım ve pazartesi kargolayacağım. Ortalıkda çok fazla dolandırılma haberlerleri var yok cihazın içerisinden parça çalışmışlar yok cihazı bozuk göndermişler vesaire. Acaba dolandırılmamak için nasıl kendimi sağlama almalıyım video falan kendimi sağlama almama yetermi acaba?
sakın satma derim elden ver dolandırıcılar dolanıyor bulaşma alırken al satarken satma
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu dediğim senaryo biraz gerçekleşmesi zor içinden parça alıp geri kapatıp yollayanlarda var.Artık sahibindene ne diyip iade kabul ettiriyorlar bilemem
bir şey demene gerek yok iade ediyorum diye işaretledin mi iş bitti sebep gerk yok direkt kod geliyor koşulsuz şartsız iade etmek zorunda kalıyorsun ve adam art niyetliyse ürüne bir şey yaptıysa geçmiş olsun artık mahkemelerde uğraşırsın en iyisi sat elden bak keyfine

Top Bottom