Sahibinden Param Güvende ile satış yapmak

Reaksiyon skoru
3
Az önce klavyem için birisiyle anlaştık param güvende ile satacağım. Ama dolandırılma ile ilgili birşeyler duydum. Çocukta hesabını yeni açmış. Her ihtimale karşı ne yapmalıyım?

telefon olmadan sahibine giriş yapılmaz dolandırıldıgını düşünüyorsan kargon geldikten sonra 24 saatlik bir azalma olucak gmailden veya sahibinden görürsün ürünü eger begendin ise tiki onaylayıp adam parasını teslim alıcak eger onaylamazsın ürün geri iade yapılıp paranı alıcaksın

telefon olmadan sahibine giriş yapılmaz dolandırıldıgını düşünüyorsan kargon geldikten sonra 24 saatlik bir azalma olucak gmailden veya sahibinden görürsün ürünü eger begendin ise tiki onaylayıp adam parasını teslim alıcak eger onaylamazsın ürün geri iade yapılıp paranı alıcaksın
Kargoyu ben gönderiyorum hocam

satıcı olan konuyu açan kişi hocam :)

Elden alcak başka bir alıcı bulursun bir şey olmaz. 100 lira ucuza ama elden ver daha garantilidir.

Bizim arkadaşa yaptılar sahibindene ne yaptıysak kabul ettiremedik karşı tarafın ürünğ değiştirip iade ettiğini, adam hem paradan oldu hemde karşı tarafın iade ettiği klavye bozuk çıktı. Bu muhabbet çok oluyor bence elden satmaya çalış ben 5 ay klavyemi satamadım kaç kişi get param güvende istedi reddettim en son birine havale sonrası kargo şeklinde sattım.

Bu gibi durumlarda alıcı kişinin profiline bak eğer oda satıcıysa referans alıp gönderebilirsin ben öyle yapıyorum ancak farklı durum varsa göndermiyorum

Önce havale sonra kargo şeklinde yollayabileceğinizi söyleyin kabul etmezse satmayın.

Para güvende sistemi alıcıyı koruma üstüne kurulu. Canımız ülkemizde bu kadar çok dolandırıcı varken satıcıların çok canı yanıyor.

Ürünü alıp kırıp gönderen, arızalı ürün ile değiştirip iade eden ne arasan var. Maalesef bundan dolayı dürüst alıcıya bile güvenip gönderemiyoruz. En temizi üç kuruş ucuz olsun elden olsun diyoruz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,680
Üyeler
183,456
Son üye
EmreBeys
Geri