Sahibinden Param Güvende Sistemi Nasıl İşliyor?

kolonya

Cezalı
80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
23,388
Sahibindende param güvende ile bir ürün alıcağım. Ama nasıl işlediğini bilmiyorum. Eğer param güvende ile bir şey alan varsa yardımcı olabilir mi?

Ben almıştım, bunu alıcılara değil satıcılara sorman daha faydalı olur senin için.

Sanırım sana ürün gelince bozuk veya ilandaki gibi olmayan bir ürün gelirse geri iade ediyorsun. Eğer belirtildiği gibi ise kabul edip parayı yolluyorsun. Ben böyle biliyorum.

Nasıl bir şey olduğunu söyler misin?
Sen parayı veriyorsun, ama para satıcıya gitmiyor sahibindene gidiyor. Sahibinden.com sana ürünün sorunsuz gelip gelmediğini soruyor evet dersen para satıcıya gidiyor. (Özetlemek gerekirse sahibinden iki tarafa aracılık yapmış oluyor.)

Bir tane pahalı ürün bulup satın alıyorsun. Sonra arızalı bu deyip aldığın kutunun içine hıyar koyup geri gönderiyorsun ve böyle böyle zengin oluyorsun.

Şaka maka böyle yapabiliyorsun malesef.

Parayı verdiğinde para ilk olarak havuza gidiyor. Sen ürünü teslim aldığında sorunsuz ve ilandaki ürün olduğuna dair siteden onay veriyorsun. Onayladığında para satıcıya gidiyor.

Sen parayı veriyorsun, ama para satıcıya gitmiyor sahibindene gidiyor. Sahibinden.com sana ürünün sorunsuz gelip gelmediğini soruyor evet dersen para satıcıya gidiyor. (Özetlemek gerekirse sahibinden iki tarafa aracılık yapmış oluyor.)
Özetlemek gerekirse bu şekilde sorularınız var ise daha sorabilirsiniz.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Lan yuh 3 kez yazmışsın😁

Nasıl bir şey olduğunu söyler misin?
Ürünü banka kartı veya kredi kartı ile alıyorsun, ürünü aldığın gibi ilandan kaldırılıyor. Başkaları almasın diye. Satıcı ürünü kargoluyor ve geldiğinde testini yapıyorsun. Testini yapmayı unutma yoksa bozuk falan çıkarsa satıcıya ağlama hiç. İade olmaz çünkü. Eğer testini yaptıktan sonra sağlam çıkarsa ürünü onaylıyorsun, bozuk çıkarsa onaylamayıp iade ediyorsun.

Geri