Neler Yeni

Sahibinden satışı için yardım

BeKo'O

80+ Silver
Arkadaşlar konuyu hangi başlığa açıcağımı bilemedim buraya açtım. Şimdi anlatıyorum, ben yaklaşık ekimin başında rx580 kart aldım bi adama güvenerek. Kart bende 1 ay kadar kaldı ve kullanmak nasip olmadı bende başka birine sattım kartı sahibinden üzerinden. Adam kartı aldı. Bana 1 hafta içinde hiçbir sorunu yok mis gibi çalışıyor dedi. Tamam dedim. Sonra herif 1 buçuk ay kadar dokunmamış pcye, tekrar açtığında ise oyunlarda pc reset atıyormuş. Kart patlak çıktı diye de beni suçluyor şimdi.başka pclerde denemiş testlerini yapmış falan beyaz ekran veriyor dedi bana. 1400 tl para iademi istiyorum diyor. Şimdi kartı gidip sahibindene koymuş 1400tlye, eğer 1 ay içinde başkasına satamazsam 1 ay sonra mahkemeye gidicem bozuk kart sattı paramı vermiyo diye şikayet edicem diyor. Burada sizin bildiğiniz kadarıyla (2.el veya sahibinden politikaları gereğince) kim haklı haksız durumda?
Hayır zaten cepte param yok adama 1400tl parayı falan bulamamda. Saçma saçma işlerle uğraşıyorum günlerdir.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Sen sattığında sorun çıkmamış boşver derim.
Zaten kaç ay sonra sorun çıkmış belki bozdu kartı nereden bileceksin uğraşma derim. bir şey yapabileceğini düşünmüyorum.

Marku

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
601
İsim
Efe
Arkadaşlar konuyu hangi başlığa açıcağımı bilemedim buraya açtım. Şimdi anlatıyorum, ben yaklaşık ekimin başında rx580 kart aldım bi adama güvenerek. Kart bende 1 ay kadar kaldı ve kullanmak nasip olmadı bende başka birine sattım kartı sahibinden üzerinden. Adam kartı aldı. Bana 1 hafta içinde hiçbir sorunu yok mis gibi çalışıyor dedi. Tamam dedim. Sonra herif 1 buçuk ay kadar dokunmamış pcye, tekrar açtığında ise oyunlarda PC reset atıyormuş. Kart patlak çıktı diye de beni suçluyor şimdi.başka pclerde denemiş testlerini yapmış falan beyaz ekran veriyor dedi bana. 1400 TL para iademi istiyorum diyor. Şimdi kartı gidip sahibindene koymuş 1400tlye, eğer 1 ay içinde başkasına satamazsam 1 ay sonra mahkemeye gidicem bozuk kart sattı paramı vermiyo diye şikayet edicem diyor. Burada sizin bildiğiniz kadarıyla (2.el veya sahibinden politikaları gereğince) kim haklı haksız durumda?
Hayır zaten cepte param yok adama 1400tl parayı falan bulamamda. Saçma saçma işlerle uğraşıyorum günlerdir.
Bence satıldığı için senin işin bitti. Gerisi adamın sorunu diye düşünüyorum.Zaten ilk gafta çalışmış sonra bozulmuş,belkide kendi bir şey yaptı.Kanitlayamaz.

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,007
İsim
Buğra
boş yapmasın test yapmadan almasaydı 2. el ürünler de garanti sağlayıcı eksper bilir kişi raporu kullanılmadan yapılan satışta anlaşma 2 kişi arasında şartlar ürün durumu konuşulmuş anlaşılmış kabul edilir ayrıca fatura yok elinde neyi kanıt göstericek de açıcak davayı bağlayıcı evrak var mıymış elinde parayı xxxx seri nolu ekran kartı ürününün bedelidir diye dekontla mı yollamış parayı hiç bişey olmaz

Fireman37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Kadir Tuna Karasu
Arkadaşlar konuyu hangi başlığa açıcağımı bilemedim buraya açtım. Şimdi anlatıyorum, ben yaklaşık ekimin başında rx580 kart aldım bi adama güvenerek. Kart bende 1 ay kadar kaldı ve kullanmak nasip olmadı bende başka birine sattım kartı sahibinden üzerinden. Adam kartı aldı. Bana 1 hafta içinde hiçbir sorunu yok mis gibi çalışıyor dedi. Tamam dedim. Sonra herif 1 buçuk ay kadar dokunmamış pcye, tekrar açtığında ise oyunlarda PC reset atıyormuş. Kart patlak çıktı diye de beni suçluyor şimdi.başka pclerde denemiş testlerini yapmış falan beyaz ekran veriyor dedi bana. 1400 TL para iademi istiyorum diyor. Şimdi kartı gidip sahibindene koymuş 1400tlye, eğer 1 ay içinde başkasına satamazsam 1 ay sonra mahkemeye gidicem bozuk kart sattı paramı vermiyo diye şikayet edicem diyor. Burada sizin bildiğiniz kadarıyla (2.el veya sahibinden politikaları gereğince) kim haklı haksız durumda?
Hiçbir sıkıntı yok numaranı değiştir bitti

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,007
İsim
Buğra
Hiçbir sıkıntı yok numaranı değiştir bitti
ne değiştiricek uğraşmaya değmez baksana adamda başkasına saplamaya çalışıyor yaban cakalı ekran kartını anakarta takarken hayvan gibi çöküp pci e girşini kırmışdır kesin :)

Siri

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Siri cevaplıyor;
Hiçbir sorun olmayacaktır. Sattığında bir sorun yokmuş. Nerden bilelim adam 1.5 ayda kartı bozmadığını. İstediği yere gitsin. Yazışmalarınız varsa SS alın yine de çalıştığındaki mesajları. Ki zaten kendi de bir hata yapıyor. Bozuk kartı satmaya çalışıyor? Her türlü sorunlu taraf alıcı bu durumda.

Komando41.

80+ Silver
En başta çalışıyor diyo sonra kendi. bozup şikayet etçem ayağı yapıyor adamın çalışıyor yazdığı yazıyı ekran görüntüsü ile aö

BeKo'O

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Adam parayı abimin ibana atmıştı iban numaran bende numaran bende diyor. İstersen para iadesi için babanla konuş diyor. Bu arada şu yaklaşık 6 ay içerisinde şunu öğrendim, kimseye güvenmeyin ve fakir fukara olsanız bile 2.el alım satım yapmayın. Bide adamla konuştuk samimiyet kurmuştuk başta çoluk çocuğum olcak falan diye...bu saatten sonra kimselerle uğraşamam ben. Daha yaşım benim 16 gelmiş para iademi istiyorum diyor. Hak meselesinden falan bahsediyor... Allah herkesin yardımcısı olsun valla ne diyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Furkan Gülgün
Instagram
furkan.glgn

2. El ürün pazarlamada herhangi bir şikayet söz konusu değil. Mahkemeye giderse ona diyecekleri şu
+ Kardeşim sorunun ne
- Birinden ekran kartı aldım ilk ay sorun yoktu ama belirli bir süre kullanmadım şimdi bozuldu ve paramı geri iade etmiyor.
+ Kardeşim sen bizle dalga mı geçiyorsun. Hadi git işine bak tüketici hakları mi sandın burayı sen.

Yani diyalog böyle olur bir şey yapamaz merak etme. 2. El ürün satışlarında bir belge imzalamadıktan sonra sorun çıkmıyor.

cobretti

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,173
İsim
...
Adam parayı abimin ibana atmıştı iban numaran bende numaran bende diyor. İstersen para iadesi için babanla konuş diyor. Bu arada şu yaklaşık 6 ay içerisinde şunu öğrendim, kimseye güvenmeyin ve fakir fukara olsanız bile 2.el alım satım yapmayın. Bide adamla konuştuk samimiyet kurmuştuk başta çoluk çocuğum olcak falan diye...bu saatten sonra kimselerle uğraşamam ben. Daha yaşım benim 16 gelmiş para iademi istiyorum diyor. Hak meselesinden falan bahsediyor... Allah herkesin yardımcısı olsun valla ne diyim
sen haklısın hiç bir şey yapamaz sana

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Siz başlangıçta anlaştınız mı 2 ay benden garantili diye hayır o zaman umrunda olmayacak kendi bozmadığı ne malum?

Top Bottom