Neler Yeni

saizens dolandırıcılığı (güvenmeyin)

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
27.02.2023 tarihinde internet ortamından para karşılığı oyunu %50 daha ucuza alacağını belirten bir şahısla iletişime geçtik. Kesin olmamakla beraber adı (Sahte iban kullandığını belirtiyor) ONUR YILDIZ İban ise TR34 0001 5001 5800 7312 0909 66 şahısa parayı attık fakat bizimle iletişimi kesti. Kendisinden mesaj bekledik. Mesajlarımıza cevap vermediği için üsteledik. Ve Sızdırılan mernis bilgilerini kullanarak Şahsımın ve Ailemin TC numaralarını, ev adreslerini ve telefon numaralarını bularak beni tehdit etti. Ve evimde canlı bomba olduğunu ihbar edeceğini belirtti. Parayı geri atmayacağını belirtti. İlgili olan https://forum.donanimarsivi.com/ sitesinde, ve şahsız IP adresi o sitede kayıtlı. Moderatörler ile iletişime geçtiğimde savcılık izni ile IP adresini alabilirsiniz. Önemli olan para değil benim itibarımdır. Aynı iş yerinde çalıştığımız arkadaşlarada oyun aldırdım. Onlarında paraları çalındı. Ekran görüntüleri vardır.

Arkadaşlar ilk olarak online işlemlerden şikayetimizi oluşturduk. Eğer geri dönüş olursa şikayeti geri çekeriz. Olmaz ise bu işişn peşini bırakmayacağımızı bilmenizi isteriz.
@Mehmet Yılmaz @majorw0w @ijustfaruk @Mantıklı Kanks Aferim @Loading... @EmreUzn3 @Letrion @Yasin Çelik @Agathon @Sir Cem T-oker @MematiBaş🚬 @Lisser @eyupefe3 @ExPeror @RTX3070 @Emreozturkkk @melidoas6
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendisi ile iletişim kuran arkadaş bu ss'i ona atarsan sevinirim.
İşin içinde mernis var 2 adet dava açılır biri kamu olur. (tahminim)

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,856
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks

Beşiktaşlı Reyna

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
Samet Kapucuoğlu

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,856
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks

Beşiktaşlı Reyna

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
Samet Kapucuoğlu
Arkadaşlar karakoldan aradılar almaya geliyorlar beni çıktı almamı istediler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar karakoldan aradılar almaya geliyorlar beni çıktı almamı istediler
Konuşmalara dair çıktı almamı istediler

Ekler

• BA0DF53E-C3D6-41A6-9B4C-9C6541B611DB.png
    BA0DF53E-C3D6-41A6-9B4C-9C6541B611DB.png
    157.4 KB · Hit: 66

SerhatCC

80+ Bronze
Ne ima ediyorsunuz bilmiyorum fakat Saizens isimli kullanıcıyı tanımıyorum. Moderatör olduğum için çoğu zaman aktifim. Arkadaştan ilk alışverişi yapan da ben değilim. Benden önce üç kişi almıştı, dördüncü kişiyim ben. Ne ilk üç kişi ne de ben alışveriş esnasında bir problem yaşadık. Ben de referans vererek oyun gönderme olayının yalan olmadığını ve satıcının ilgili olduğunu belirttim. Şu ana kadar tek mağdurluk ve bekletme durumu @mehmetii kullanıcısında oldu. Onun da konusu açıldı ve sorun çözüldü. Fakat bu konuda iddia edilenler yepyeni bir şey. Discord konuşmaları paylaşılmış ve konunun akıbetinin nereye gideceği merak konusu.
benim anlamadığım konu da bu zaten o gün o başlıkta aktif olarak yazanlardan biriyim. Bu adam @mehmetii arkadaşın parasını ısrarla vermiyordu ssler de o başlıkta var zaten ama bir zamandan sonra bir anda parayı iade etti gelip hemen olay çözüldü dolandırıcılık yok diye konuyu kilitledin. nasıl bu kadar eminsin dolandırıcılık olmadıgına ve o adamın zorunda kaldığı için parayı göndermediğine ? konuyu neden kilitleme gereği duydun yada ?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
benim anlamadığım konu da bu zaten o gün o başlıkta aktif olarak yazanlardan biriyim. Bu adam @mehmetii arkadaşın parasını ısrarla vermiyordu ssler de o başlıkta var zaten ama bir zamandan sonra bir anda parayı iade etti gelip hemen olay çözüldü dolandırıcılık yok diye konuyu kilitledin. nasıl bu kadar eminsin dolandırıcılık olmadıgına ve o adamın zorunda kaldığı için parayı göndermediğine ? konuyu neden kilitleme gereği duydun yada ?
Suçu kanıtlanana kadar hiçbir ilan hakkında işlem yapılamaz, kişiler dolandırıcılıkla itham edilemez. Bu konu açılana kadar @saizens kullanıcısı hakkında iddia edilen şeylerin hiçbiri bilinmiyordu. Kitlenen konuya kadar yaptığı tüm satımlarda da -ben de dahil olmak üzere- karşı tarafa oyunu sorunsuzca iletti. @mehmetii adlı arkadaşa parayı geri gönderdiğinin kanıtı olarak dekont da attı bana özelden. Daha sonra konuda da hem @saizens hem de @mehmetii para iadesi yapıldığını kendileri söyledi. Hâliyle kitledim. Kitlenen konuya atılan SS'lerde sadece hastanede hastam var bahanesi sunulmuştu fakat bu konu bambaşka şeyler ihtiva ediyor. Kendi ağzıyla itiraf etmiş.

SerhatCC

80+ Bronze
Suçu kanıtlanana kadar hiçbir ilan hakkında işlem yapılamaz, kişiler dolandırıcılıkla itham edilemez. Bu konu açılana kadar @saizens kullanıcısı hakkında iddia edilen şeylerin hiçbiri bilinmiyordu. Kitlenen konuya kadar yaptığı tüm satımlarda da -ben de dahil olmak üzere- karşı tarafa oyunu sorunsuzca iletti. @mehmetii adlı arkadaşa parayı geri gönderdiğinin kanıtı olarak dekont da attı bana özelden. Daha sonra konuda da hem @saizens hem de @mehmetii para iadesi yapıldığını kendileri söyledi. Hâliyle kitledim. Kitlenen konuya atılan SS'lerde sadece hastanede hastam var bahanesi sunulmuştu fakat bu konu bambaşka şeyler ihtiva ediyor. Kendi ağzıyla itiraf etmiş.
ben senin o noktadaki iyi niyetini anlıyorum ama buradaki suçu kanıtlanma olayı çok uçuk bir konu. adamın oyununu 1 gün göndermemiş, konuşmalarda ters yapmış başlık açılınca hemen göndermeye karar vermiş adam. suçlu olmak için ne yapması gerekiyordu 1 hafta beklemek mi lazımdı ? parayı anında alıyorsa kısa zamanda oyunu gönderecek bu işin mantığı budur. 1 gün beklemek değil. o an bir aksiyon alıp adamı banlasanız belki de bu arkadaşlar ve dün konu açan arkadaş dolandırmayacaktı. yönetim işi böyle oluyor maalesef, küfür edeni yada alakasız konu açanı banlamakla değil

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
ben senin o noktadaki iyi niyetini anlıyorum ama buradaki suçu kanıtlanma olayı çok uçuk bir konu. adamın oyununu 1 gün göndermemiş, konuşmalarda ters yapmış başlık açılınca hemen göndermeye karar vermiş adam. suçlu olmak için ne yapması gerekiyordu 1 hafta beklemek mi lazımdı ? parayı anında alıyorsa kısa zamanda oyunu gönderecek bu işin mantığı budur. 1 gün beklemek değil. o an bir aksiyon alıp adamı banlasanız belki de bu arkadaşlar ve dün konu açan arkadaş dolandırmayacaktı. yönetim işi böyle oluyor maalesef, küfür edeni yada alakasız konu açanı banlamakla değil
Aslında forumda al-sat kısmının açılmasını üyeler çok istedi, forum yönetimi de biraz da kırmamak maksadıyla açtı. Moderasyonu gerçekten aşırı zor olan bir yer. Ama yine de bu şahsı banlamamakta başta çok da haksız değillerdi. Somut bir kanıt pek olmadı maalesef. Ve o kadar güvenilir diyen kişinin yanında yalnızca bir kişi oyunu atmadı falan dedi haliyle hepimiz şüpheyle yaklaştık. Ama bu konu maalesef fazla uzadı. Saizens de bu konuyu açan kişinin para iadesini yapsın artık forumda bu meseleyi kapatalım. Sırf ref oldu diye Kerem'e de fazla yüklenmeyin. Çünkü en ufak bir usulsüzlük yok Saizens'in yaptığı işte. Dışarıdan farkedilebilir olarak yani. Zaten mevzu da sanılandan çok farklı çıktı. Bu sebeple konu sahibi ve bahsi geçen şahıs üzerinden yürüsün artık, başkaları pek dahil olmasın.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Giden bizim paralar oldu. Bence artık steam gibi konular açılmasın buraya ben arkadaşlara rezil oldum. İş yerindeki arkadaş benim üstüme yükleniyor. Diğer arkadaşta bana güvenip aldı. Bu tür konular lütfen açılmasın
İşte bu yüzden paranıza biraz kıyıp güvenilir yoldan alın.
Değmez bu risk için ve geçmiş olsun

Beşiktaşlı Reyna

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
Samet Kapucuoğlu
Güncelleme

Saizens DC üzerinden iletişimi tekrar kurdu ve oyunları yolladı.

Ekler

• 8793F92E-4855-47B1-B027-AEEB8CCDAA4B.png
    8793F92E-4855-47B1-B027-AEEB8CCDAA4B.png
    297.6 KB · Hit: 64
  • 566EF168-D0FD-4B34-92F2-9E104BC19A1D.png
    566EF168-D0FD-4B34-92F2-9E104BC19A1D.png
    256.1 KB · Hit: 68
Top Bottom