Sakatat neden sever bir insan?

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
587
Gece gece Hatay Sandikici izlerken aklıma geldi hemen bir konu açayım dedim. Ben ciğer haricinde hiçbirini yemedim onuda yemiyorum artık bir ara midem bulandı. İnsanlar sakatati sevmekten ziyade böyle en sıkıntılı olanları daha çok seviyor mesela işkembe, şırdan bunların içinden dışkı geçiyor, hayvanın kellesini yiyenler var ama kellenin herseyini yiyorlar yani cinsel organını seven bile var bunlar bu kadar lezzetli olamaz herhalde. Birde bu sakatatlara yönelik bir şifa algısı var yiyen hasta olmuyor kursun geçirmiyor falan çok saglikliymis (günde 3 paket sigara içen kişi söylüyor çok sağlıklı yiyecek olduğunu)

Kokoreç biraz pis onun dışı neden yenmesin ki doğada hayvanlarda yiyor temiz iç organları
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Birde bu sakatatlara yönelik bir şifa algısı var
her şeye bu algıyı yapıyor millet utanmasa sigaraya da sağlıklı diyecek insan çok

Faydalı çünkü algı yapıldığı falan yok. Kanıtlanmış şeyler için algı yapılıyor demeniz garip yani.
Mesela kansızlık sorunu olan insanlara dalak ciğer falan öneriliyor çünkü içerisindeki demir miktarı normal bir kırmızı ete göre 3 kat daha fazla. Protein miktarı da biraz daha fazla. İşkembe kelle paça gibi şeylerde kolajen bakımından zengin ki onunda çok faydası var.
Sevip sevmeme konusa gelirsek de tamamen tercih ve damak zevki. Mesela geçen ciğer aldım koyun kokuyordu yiyemedim tiksindim. İlk kez denemiş olsaydım muhtemelen bir daha yemezdim. Ama normalde bu şekilde olmadığını bildiğim için tekrar yiyeceğim. İlk kez denendiği zaman da sevip sevmeme konusunu çok etkiliyor.

Gece gece Hatay Sandikici izlerken aklıma geldi hemen bir konu açayım dedim. Ben ciğer haricinde hiçbirini yemedim onuda yemiyorum artık bir ara midem bulandı. İnsanlar sakatati sevmekten ziyade böyle en sıkıntılı olanları daha çok seviyor mesela işkembe, şırdan bunların içinden dışkı geçiyor, hayvanın kellesini yiyenler var ama kellenin herseyini yiyorlar yani cinsel organını seven bile var bunlar bu kadar lezzetli olamaz herhalde. Birde bu sakatatlara yönelik bir şifa algısı var yiyen hasta olmuyor kursun geçirmiyor falan çok saglikliymis (günde 3 paket sigara içen kişi söylüyor çok sağlıklı yiyecek olduğunu)
şırdandan dışkı falan geçmiyor hocam şırdan hayvanın midesi diye biliyorum. çok faydalı denmesinin sebebi de doğal olarak protein bakımından zengin olmasıdır. bende senin gibi ön yargılıydım bu tarz yemeklere ama tattıktan sonra fikrim tamamen değişti ki genelde herkeste öyle oluyor.

yani hayvanın sırtını yemekle midesini yemek dışında çok fark görmüyorum ben zevk meselesi

Ciğer hariç bende yiyemem bu arada en iyi ciğeri esnaf lokantası yapar

temiz yapılıyosa neden yenmesin hocam yediğin yer önemli en sıkıntısı kokoreçtir onun dışında gocunmadan hüpletirim

Faydalı çünkü algı yapıldığı falan yok. Kanıtlanmış şeyler için algı yapılıyor demeniz garip yani.
Mesela kansızlık sorunu olan insanlara dalak ciğer falan öneriliyor çünkü içerisindeki demir miktarı normal bir kırmızı ete göre 3 kat daha fazla. Protein miktarı da biraz daha fazla. İşkembe kelle paça gibi şeylerde kolajen bakımından zengin ki onunda çok faydası var.
Sevip sevmeme konusa gelirsek de tamamen tercih ve damak zevki. Mesela geçen ciğer aldım koyun kokuyordu yiyemedim tiksindim. İlk kez denemiş olsaydım muhtemelen bir daha yemezdim. Ama normalde bu şekilde olmadığını bildiğim için tekrar yiyeceğim. İlk kez denendiği zaman da sevip sevmeme konusunu çok etkiliyor.
Evet kanıtlanmış şeyler, ben tam aciklayamadim orasını algı yapılan şey yiyen kişilerin kendini çok sağlıklı göstermesi. Adamda alkol var sigara var yokuş çıkamıyor nefes nefese kalıyor hergun bir tarafı ağrıyor ama sakatat yiyince moruk ben bunu yedim mi bana kursun geçirmez çok sağlıklı.

Tamamen zevk meselesi hocam ve yediğin yerle alakalı bir şey. Ben de ciğer yiyemem mesela bana saman gibi geliyor tadı ama şırdan ve bumbar yerim

Şırdan ve mimbarin tadı güzel bu arada. Zaten o organin bir tadı yok güzel olan icindeki o sulu pilav

Bende kokoreç e çook eskilerden ön yargılıydım ama tadına baktığımda çok beğendim. Şuan olsada yesem derim. Çok seviyorum. Ancak beyin ve işkenbe den nefret ederim. O yumuşak doku midemi bulandırıyor, tiksindiriyor.

Profesyonel Dallas steak yiyicisiyim kokoreçin tadı daha güzel

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,180,323
Üyeler
187,320
Son üye
razorfukinho
Geri