Şampuan mı, Sabun mu ?

Reaksiyon skoru
26
İyi günler öncelikle.
Saçlarım da biotin şampuanı kullandım yaklaşık 5 ay boyunca. Sonradan Doğal zeytinyağlı sabuna geçiş yaptım. 1 aydır sabun kullanmaktayım. Saçlarım gürleşti gibi biraz fakat kafamda kaşıntı, kepek saç kuruması ve sivilce problemleri ortaya çıktı. İlk başlarda dökülmeyi büyük oranda azalttı ama durum gene aynı gibi. Sizce yeniden şampuana geçiş yapmalı mıyım ? (Yaş 19, genetik dökülme mevcut)(İlk 4 fotoğraf 2 ay öncesi, son 2 fotoğraf yeni.)

Ekler

• IMG_20220324_174204-min.jpg
    IMG_20220324_174204-min.jpg
    843.9 KB · Hit: 175
  • IMG_20220331_153751-min.jpg
    IMG_20220331_153751-min.jpg
    827.5 KB · Hit: 128
  • IMG_20220331_155000.jpg
    IMG_20220331_155000.jpg
    4 MB · Hit: 127
  • IMG_20220401_184618.jpg
    IMG_20220401_184618.jpg
    1.6 MB · Hit: 132
  • IMG_20220518_164004.jpg
    IMG_20220518_164004.jpg
    1.3 MB · Hit: 127
  • IMG_20220518_163526.jpg
    IMG_20220518_163526.jpg
    1.7 MB · Hit: 136
Şampuanların içinde kimyasal maddeler olduğu için aslında sabun kullanmak çok daha doğru bi'şey. Fakat şöyle bi' durum var ki sabunlar şampuan gibi genel olarak tasarlanmış ürünler olmadığı için, cilt tarzına uygun sabunu bulmak için biraz uğraş sarfedip farklı sabunları denemen gerekebilir. Genetik olan dökülme sebebi zaten kullanılan ürünle tamamen kesilmez fakat daha ileri vadeye ötelenebilir.

Siveno gibi doğala mümkün olan en yakın şampuanlar tercih edilmeli diye düşünüyorum.

Sabunlar, uygun olmayan pH'ları nedeniyle saç temizliği için tasarlanan ürünler değiller. Özellikle de gerçek zeytinyağlı kalıp sabun bulmanın bu denli zor olduğu günlerde sabun kullanmayı mantıklı bulmuyorum. Güvenilir bir yer bulduysanız değişir tabii.

Katı şampuanlar da bu aralar çok revaçta, onları deneyebilirsiniz. Fiyatları yüksek biraz.

Siveno gibi doğala mümkün olan en yakın şampuanlar tercih edilmeli diye düşünüyorum.

Sabunlar, uygun olmayan pH'ları nedeniyle saç temizliği için tasarlanan ürünler değiller. Özellikle de gerçek zeytinyağlı kalıp sabun bulmanın bu denli zor olduğu günlerde sabun kullanmayı mantıklı bulmuyorum. Güvenilir bir yer bulduysanız değişir tabii.
1 tane aktardan aldım,sonrasında akrabamızı köyünde el yapımı olanını aldım. İkiside aynı gibiydi.

Çeşit çeşit sabun satan bir yer bulup,oradan ihtiyacına göre sabun alıp deneyebilirsin. Şampuan kullanmam ama saçımda sürekli kepek ve kepeğe bağlı kaşıntı var. Kepek önleyici doğal sabun kullanıyorum,normal sabuna göre daha iyi. Vaktim varsa saç diplerimi tarakla tarayarak,biriken kepek tabakasını kaldırır öyle yıkarım. Sonuç yine aynı kepek yine kepek.

Şampuanların içinde kimyasal maddeler olduğu için aslında sabun kullanmak çok daha doğru bi'şey. Fakat şöyle bi' durum var ki sabunlar şampuan gibi genel olarak tasarlanmış ürünler olmadığı için, cilt tarzına uygun sabunu bulmak için biraz uğraş sarfedip farklı sabunları denemen gerekebilir. Genetik olan dökülme sebebi zaten kullanılan ürünle tamamen kesilmez fakat daha ileri vadeye ötelenebilir.
Anladım. Ama dediğim gibi saçlarım kepek doldu,sivilce kaşıntı ortaya çıktı. fakat saçlarımı gerçekten çok gürleştirdi. Ama işte bazı problemler ile karşılasınca kararsız kaliyor insan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çeşit çeşit sabun satan bir yer bulup,oradan ihtiyacına göre sabun alıp deneyebilirsin. Şampuan kullanmam ama saçımda sürekli kepek ve kepeğe bağlı kaşıntı var. Kepek önleyici doğal sabun kullanıyorum,normal sabuna göre daha iyi. Vaktim varsa saç diplerimi tarakla tarayarak,biriken kepek tabakasını kaldırır öyle yıkarım. Sonuç yine aynı kepek yine kepek.
Bu kepek ve kaşıntının saça veya köklere bir zarari var mi sence ?

Anladım. Ama dediğim gibi saçlarım kepek doldu,sivilce kaşıntı ortaya çıktı. fakat saçlarımı gerçekten çok gürleştirdi. Ama işte bazı problemler ile karşılasınca kararsız kaliyor insan

Şöyle söyleyebilirim mesela babam hiç şampuan kullanmadı hayatı boyunca sürekli sabit sabun kullandı ve bu tip sorunları hiç yok ve 65 yaşında herhangi kellik durumu da yok, tabii ki burada genetik durumlar olabilir. Kişisel olarak söyleyebileceğim ise mesela biz daha çok şampuana alıştırdığımız o saç derimize daha sonra sabun ile devam etmeye kalkınca ister istemez deri bi' tepki veriyor, buradaki durum ise bunu belirli süre alışma periyoduna sokmak, yani iki kez şampuanladım ve olmadı diyerek bırakmak da çok sağlıklı değil. Ayrıca şunu da söyleyebilirim ki şampuanla yıkadığımda aşırı yumuşayan ve daha az gibi görünen saçları sabunla yıkayınca daha fazla hacim alıyor.

İleride saç dökülmesi yapabilir mi diyorsan ; bilmiyorum ama Saç dökülmesi garip bir durum dedem 70 yaşında saçı dökülmemiş durur ,kükürtlü sabun kullandığını bilirim. Dayım(Oğlu) 40 yaşında saçları dökülmüş ön taraftan. Kaşıntı ve kötü görüntü dışında bir zararı yok şu anlık. Ne kadar sıklıkla yıkarsın.

Sabun önermem, gelişi güzel kimyasal koyup sağlığımızı bozuyorlar. Kepek yapıyor

Geri