Neler Yeni

Yardım Samsung 970 Evo Plus SSD Düşük Okuma Yazma Veriyor

victreX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet
SSD'yi daha 3 gün önce almıştım bilgisayarcıya götürüp taktırdım. Aslında 3500 MB/s Read, 3300 MB/s Write vermesi gerekiyor. Birde SSD'yi 5 senelik laptopa taktım. Acaba SSD slotunda mı sorun var diye aklıma geliyor nede olsa 5 senelik laptop. CrystalDiskMark ve HD Tune ile testlerini yaptım, fotoğraflarını aşağıya bırakıyorum.

Ekran Alıntısı.PNG

jhsad.PNG

Carla

80+
SSD'yi daha 3 gün önce almıştım bilgisayarcıya götürüp taktırdım. Düşük okuma/yazma hızı veriyor ne yapmalıyım? Aslında 3500 MB/s Read, 3300 MB/s Write vermesi gerekiyor. Ürünün linki. Birde SSD'yi 5 senelik laptopa taktım. Acaba SSD slotunda mı sorun var diye aklıma geliyor nede olsa 5 senelik laptop. CrystalDiskMark ve HD Tune ile Testlerini yaptım, fotoğraflarını aşağıya bırakıyorum.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
hocam aynı marka ssd kullanıyorumda arada olur normal bir şey indirirken arkada açıkken yaparasanız sonuç normal ama sizinki direk anormal bir durum garanti verin derim
Mesaj otomatik birleştirildi:

SSD'yi daha 3 gün önce almıştım bilgisayarcıya götürüp taktırdım. Aslında 3500 MB/s Read, 3300 MB/s Write vermesi gerekiyor. Birde SSD'yi 5 senelik laptopa taktım. Acaba SSD slotunda mı sorun var diye aklıma geliyor nede olsa 5 senelik laptop. CrystalDiskMark ve HD Tune ile testlerini yaptım, fotoğraflarını aşağıya bırakıyorum.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
hocam bi crystal disk info atabilirmisiniz

Son düzenleme:

victreX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam aynı marka ssd kullanıyorumda arada olur normal bir şey indirirken arkada açıkken yaparasanız sonuç normal ama sizinki direk anormal bir durum garanti verin derim

hocam bi crystal disk info atabilirmisiniz
Crystal Diskte info diye bir yer bulamadım nasıl atılıyor

victreX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Carla

80+
Alıntıyı görüntüle

Bilgisayarcı BIOS'u da güncellerim dedi laptopu aldığımda bütün driverları yüklemiş kurmuş hazır bir şekilde aldım yani.
hocam anakartınızla alakalı sorununuz 3000bin okuma hızı 3000 yazma hızının üstüne çıkamıyor maalesef eyer anakart değiştirirseniz ek olarak işlemcinizde değişmek zorunda

victreX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet
hocam anakartınızla alakalı sorununuz 3000bin okuma hızı 3000 yazma hızının üstüne çıkamıyor maalesef eyer anakart değiştirirseniz ek olarak işlemcinizde değişmek zorunda
Cevabınız için teşekkür ederim bende anakartta sorun olduğunu düşünmüştüm. Çünkü PCI-Express 3.0 destekliyor anakartım, büyük ihtimalle PCI-Express 4.0 olsaydı tam hız alabilecektim belki de yanlış düşünüyorumdur, pek anlamıyorum anakartlardan. Laptop olduğu için değiştiremem söylediğiniz parçaları. Zaten yeni bir sistem almayı düşünüyorum stok sorunları vs. bittiğinde laptop eskidi çünkü :). Yeni sistem aldığımda laptoptan çıkarır ona takarım sorun olmaz yani böyle de kullanmaya razıyım.

Carla

80+
Cevabınız için teşekkür ederim bende anakartta sorun olduğunu düşünmüştüm. Çünkü PCI-Express 3.0 destekliyor anakartım büyük ihtimalle PCI-Express 4.0 olsaydı tam hız alabilecektim belki de yanlış düşünüyorumdur, pek anlamıyorum anakartlardan. Laptop olduğu için değiştiremem söylediğiniz parçaları. Zaten yeni bir sistem almayı düşünüyorum stok sorunları vs. bittiğinde laptop eskidi çünkü :). Yeni sistem aldığımda laptoptan çıkarır ona takarım sorun olmaz yani böyle de kullanmaya razıyım.
hocam anakart biraz eski kalmış ssdye

victreX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet
hocam anakart biraz eski kalmış ssdye
Aklıma şöyle bir şey geldi HP destek ile görüştüğümde 500 GB'a kadar TLC SSD türünü destekler demişlerdi, benim aldığım SSD V-NAND türünde acaba bundan dolayı mı hız düşüşü oluyor? Başka forumarda da konu açtım aklım karıştı anakarttan olmaz diyenler oldu bu yüzden soruyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,275
Üyeler
166,507
Son üye
Muhammedcngz
Top Bottom