Neler Yeni

Samsung 990 Pro vs Kingston Renegade vs Samsung 9100PRO

SpicyMeat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Kerem
Bütçe
12500
1TB Kioxia Exceria'm tıklım tıklım dolu. Ve yeni bir şey yüklerken tetris oynamaktan bıktım. Kafamda 3 model var, tek seferden parasını verip 4TB almak istiyorum. Fiyatları neredeyse aynı. Bir yandan da yeni nesil Samsung 9100 PRO'lar var. Anakartımda 1 tane GEN5 slotu doldurasım gelmedi değil. Ömür olarak kingston diğerlerine açık ara fark atmış ancak hız olarak da geride. Öte yandan 9100 PRO'nun fiyatı da hızı da diğerlerinin 2 katı olması gereği karşılaştırmaya 2TB modeli ekledim. An itibariyle aşağıdaki SSD'lerin fiyatları neredeyse aynı(12.500TL). Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Sonuçları epey'den aldım internetteki Crystal Disk Mark sonuçları farklı bir şey söylemiyor.

SAMSUNG 9100PRO(2TB) SAMSUNG 990(4TB) KINGSTON RENEGADE(4TB)
Screenshot 2025-04-07 033606.png

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,970
İsim
efe araci
1TB Kioxia Exceria'm tıklım tıklım dolu. Ve yeni bir şey yüklerken tetris oynamaktan bıktım. Kafamda 3 model var, tek seferden parasını verip 4TB almak istiyorum. Fiyatları neredeyse aynı. Bir yandan da yeni nesil Samsung 9100 PRO'lar var. Anakartımda 1 tane GEN5 slotu doldurasım gelmedi değil. Ömür olarak kingston diğerlerine açık ara fark atmış ancak hız olarak da geride. Öte yandan 9100 PRO'nun fiyatı da hızı da diğerlerinin 2 katı olması gereği karşılaştırmaya 2TB modeli ekledim. An itibariyle aşağıdaki SSD'lerin fiyatları neredeyse aynı(12.500TL). Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Sonuçları epey'den aldım internetteki Crystal Disk Mark sonuçları farklı bir şey söylemiyor.

Alıntıyı görüntüle
öncelikle windows kurmayacaksanız kingston renegade öneririm.
eğer windows kuracaksanız gen5 slotunun doldurulmasını öneririm :D
gördüğüm kadarıyla hali hazırda kullandığınız pc'niz var bundan dolayı 4tb renegade alın keyfinize bakın.

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Umut

Alıntıyı görüntüle
yukarıdaki hocamın dediği gibi temiz Windows kurulumu için 9100 pro depolama için renegade

SpicyMeat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Kerem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
öncelikle windows kurmayacaksanız kingston renegade öneririm.
eğer windows kuracaksanız gen5 slotunun doldurulmasını öneririm :D
gördüğüm kadarıyla hali hazırda kullandığınız pc'niz var bundan dolayı 4tb renegade alın keyfinize bakın.
9100proya windows kurarsam kioxia ile arasinda gozle gorulur bir fark olur mu onu bilmiyorum. yoksa kioxiayi windows surucusu yapip geri kalanlar seyler icin renegade almayi dusunuyordum zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrica oyun yukleme surelerinde ne gibi bir fark olur renegade ve 9100 pro arasinda ya da daha dogrusu gozle gorulur bir fark olur mu?

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,970
İsim
efe araci
9100proya windows kurarsam kioxia ile arasinda gozle gorulur bir fark olur mu onu bilmiyorum. yoksa kioxiayi windows surucusu yapip geri kalanlar seyler icin renegade almayi dusunuyordum zaten.

Ayrica oyun yukleme surelerinde ne gibi bir fark olur renegade ve 9100 pro arasinda ya da daha dogrusu gozle gorulur bir fark olur mu?
evet fark olur oyun yüklemek dediğinize göre torrent ile yükleyeceksiniz :D 9100 pro çok daha hızlı indirir.

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Umut

bu video işinizi görebilir

SpicyMeat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Kerem
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bu video işinizi görebilir
Yalniz crucial t705 gen5 in ilk orneklerinden oldugu icin pek de vadedileni veremiyodu ayrica isinma sorunu vardi diye hatirliyorum. 9100 PRO cok daha iyi olur diye dusunuyordum.

evet fark olur oyun yüklemek dediğinize göre torrent ile yükleyeceksiniz :D 9100 pro çok daha hızlı indirir.
Oyun indirirken darbogaz internette oluyor genelde :D

Yalniz crucial t705 gen5 in ilk orneklerinden oldugu icin pek de vadedileni veremiyodu ayrica isinma sorunu vardi diye hatirliyorum. 9100 PRO cok daha iyi olur diye dusunuyordum.

yukleme ekranindan bahsediyordum

K1dot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
285
İsim
Umut
evet çok daha iyi olur

jombo

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,970
İsim
efe araci

yukleme ekranindan bahsediyordum
oyun yükleme ekranlarında çok fazla fark etmez ama dosya aktarımı vb için çok fark eder.

MoonWalk

80+ Bronze
Boyuttan ötürü 990 Pro. Normalde boyutlar farklı olunca fiyat farkı da daha açık olabiliyor ancak 4 TB fiyatları neredeyse aynıyken 990 Pro alınabilir. Gen 5 olması, Gen 4 olmasına göre fazla fark hissettirmeyecek, Gen 4 olarak bahsedilen SSD de 990 Pro; kendi klasmanında daha iyisini bulmak için yine Samsung'u beklemek gerek.

Top Bottom