Neler Yeni

Samsung A33 ve A53 den kesinlikle uzak durun!

A serisi giriş-orta seviyesi bildiğim kadarıyla ama bu fiyatları hak eden bir "giriş" değil. Bunun sorumlusu da marka değil alım gücüdür.
Yurtdışındada durum aynı A serisinden A12 gibi çok temel telefonlar alınıyor genelde. Veya M serisi alınıyor. A serisi 3 ailesinde bitti benim gözümde 2'de bozmaya başlamıştı zaten. Alım gücüne nasıl bağladın bilmiyorum M ile A serisinin dolar bazında farkı aksine M serisi daha ucuzdur. Zaten zengin ülkelerde M serisi yok orası ayrı mevzu...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende M51 Kullanıyorum Bu Telefon Şuan Çok Gereksiz Pahalı 10000TL 7000Mh pil kullanılıyor tek iyi yönü gün boyu bakıyom telefona 2 gün dayanıyor telefona bakmadığımda 1 hafta şarja takmadığım oldu onun dışında snapdragon 730G İşlemci kullanıyor ortalama bir işlemci kamerasıda iyi gündüz tabi akşamları güzel olmuyor ama ayarlarsam güzel anlar elde edebiliyorum oyun performansıda güzel ben telefonu satmayı planlıyorum ama cidden sadece 1yıl oldu alalı bu telefona android 13 gelmeyecek hemen desteği kesildi bu saattten sonrada alırsam ios almayı düsünüyorum ama elimde para olursa
Overpriced. Mesela bende A20 var şu an çöp telefon kendisi ama bir ara telefon ki daha zamlar gelmeden 2500-2800TL gibi fiyatlara çıkmıştı. Üretim bitince bir anlık veya uzun bir süre öyle pahalı oluyorlar.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Yurtdışındada durum aynı A serisinden A12 gibi çok temel telefonlar alınıyor genelde. Veya M serisi alınıyor. A serisi 3 ailesinde bitti benim gözümde 2'de bozmaya başlamıştı zaten. Alım gücüne nasıl bağladın bilmiyorum M ile A serisinin dolar bazında farkı aksine M serisi daha ucuzdur. Zaten zengin ülkelerde M serisi yok orası arı mevzu...
399$ 'a bir telefon almak ile 7000-8000 liraya giriş-orta seviyesi telefon almak bir değil. Bu paranın alım gücünden kaynaklanıyor. Sen 399 para birimine bir telefon alamıyorsun. Bu telefonun ederi senin ülkende 8000 para birimi.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Yurtdışındada durum aynı A serisinden A12 gibi çok temel telefonlar alınıyor genelde. Veya M serisi alınıyor. A serisi 3 ailesinde bitti benim gözümde 2'de bozmaya başlamıştı zaten. Alım gücüne nasıl bağladın bilmiyorum M ile A serisinin dolar bazında farkı aksine M serisi daha ucuzdur. Zaten zengin ülkelerde M serisi yok orası ayrı mevzu...

Overpriced. Mesela bende A20 var şu an çöp telefon kendisi ama bir ara telefon ki daha zamlar gelmeden 2500-2800TL gibi fiyatlara çıkmıştı. Üretim bitince bir anlık veya uzun bir süre öyle pahalı oluyorlar.
Uzun bir süredir böyle fiyatı sebebide pil dediğim gibi pili iyi sadece

Utku16

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Hüseyin
Samsung m51 kullanıyorum 2 gün rahat gidiyor en az 13/14 saat mobil veride ekran süresi var

Uzun bir süredir böyle fiyatı sebebide pil dediğim gibi pili iyi sadece
Hatırladığım kadarı ile SoC'u batarya canavarıydı onun. Aynı M21, M31'de ki gibi.
399$ 'a bir telefon almak ile 7000-8000 liraya giriş-orta seviyesi telefon almak bir değil. Bu paranın alım gücünden kaynaklanıyor. Sen 399 para birimine bir telefon alamıyorsun. Bu telefonun ederi senin ülkende 8000 para birimi.
Konuyu ne alaka buraya sürükledin inan anlamıyorum. Zaten herkes biliyor bunu. İnşallah bu günleri atlatacağız ne yapabiliriz ki? Bende diyorum ki M vs A serisi olsun atıyorum M serisi hem daha ucuz ve daha güçlü daha iyi oluyor o yüzden A serisi almanın bir anlamı kalmıyor.

Farway

80+ Silver
bu olayın yaşanmaması için etrafımdakilere ve forumdakilere önerdiğim şey hiçbir zaman cihazlara son güncellemesini yapmayın. mesela s20 fe garip şeyler olmaz ise en son olarak android 13 alacak ama ben 12 de kalmalarını tavsiye ederim.
Ben korkumdan son güncellemeyi yapmadım. Şu an kullandığım güncellemeyle şarj sürenden neredeyse 2-3 gitti. Bilmiyorum son güncellemeye cidden güvenemiyorum sizce yapmalımıyım?
Xiaomi candır,düzgün çalışan sistemi ellemeyecekler.
Keşke sony tr den çekilmeseydi...

şahin doğan

80+ Platinum
Ben korkumdan son güncellemeyi yapmadım. Şu an kullandığım güncellemeyle şarj sürenden neredeyse 2-3 gitti. Bilmiyorum son güncellemeye cidden güvenemiyorum sizce yapmalımıyım?
Xiaomi candır,düzgün çalışan sistemi ellemeyecekler.
Keşke sony tr den çekilmeseydi...
android tarafına pek hakim değilim. apple'da olduğu gibi yeni güncelleme çıkınca 1-2 hafta içinde eski sürüme dönme gibi bir şey varsa güncelleyip, deneyimleyip o sürümde kalabilirsiniz veya eski sürüme dönebilirsiniz.

Erda Yıldırım

80+ Gold
A72 dahil mi?

it's me

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Mert
Her zaman objektif olmaya çalışan biri olarak insanların aldığı cihazdan pişman olmaması için ufak bir bilgilendirmede bulunacağım.

A33 de 5000 mAh gibi iyi denilebilecek bir batarya var ve 90 HZ ekran var buna rağmen cihaz 4 saat ekran süresi alamıyor.
A53 e gelirsek yine cihazda 5000 mAh batarya var ama A53 de bir tık daha büyük ekran ve 120 HZ ekran var. Yani A53 de 4 saat ekran süresini geçin 3.5 saat gibi bir ekran süresi bile alamayabilirsiniz.
samsung yine şaşırtmadı ve HARİKA! model olan exynos 1280 ile cihazları coşturdu!
Samsung da diğer android üreticiler gibi bir önceki modellerin devamı değil de kendilerine göre en iyi kâr getirecek şekilde cihaz çıkarmış. bu 2 cihazı da KESİNLİKLE tavsiye etmiyorum 2 cihazda fiyatını hak etmiyor.
a33 kullandım gerçekten çöp

yigithandeniz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
366
İsim
yigithandeniz
günlük kullanım için hangi markanın modelini önerirsiniz 64 gb üzeri olması yeterli sadece internete girmesi yeterli benim için

şahin doğan

80+ Platinum

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,580
İsim
Deniz Bey
2017 de mi 6 aldım hala kullanıyorum bazen değiştirim diyorum adam akıllı telefon yok olanlarda 10 k ları buluyor belki s20 fe mantıklı gibi oda 7 k o yuzden piyasa o kadar çok telefon varki millet kafayı yiyor telefon alacagı zaman her ay telefon çıkıyor gibi sürekli bişiler eksik Allah yardımcısı olsun telefon alacaklara geçen gün Abim A52 aldı Bilmiyorum Artık nasıldır :)

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Batuhan
Öncelikle şans eseri google üzerinden bu sayfaya denk geldim A33, A53 almayın vs. yazıyordu. Adminlerin bu konuyu nasıl onayladığına anlam veremiyorum. Hiç bir veri sunulmadan telefonu kötüleyip almayın demiş bir de objektif olduğundan bahsetmiş. Muhtemelen youtube testlerini izlemiş etkilenmiş olmalı arkadaş sanırım hiç yabancı kaynaklara bakmamış. Kullanmadığınız bir ürün hakkında sallamanızı doğru bulmuyorum. Ben bizzat A33 model telefon kullanıyorum. 90 hz'de 8-9 saat ekran açık süresi alıyorum. Hiç 60 hz'ye düşürüp denemedim. Ama muhtemelen 10 saati her türlü geçecektir. Telefon ekran açık ve kapalı süre toplamında bir günü geçiriyor bol bol video youtube, netflix, instagram vs. video izleyerek telefonu aktif olarak kullanıyorum. Arada 1 saat oyunda oynadığım oluyor. Netflixin hikayeli oyunları vs. mesela. Telefonu kullanmış biri olarak genel performans bakımından memnunum. Telefonu ilk aldığımda ilkte kurarken uygulamalar güncellenirken ve yüklenirken kurma ekranında telefonda ısınma ve kasmalar oldu. Kurulumdan sonra en ufak bir donma kasma veya ısınmayla karşılaşmadım. Yeni çıkmış olmasına karşı Exynos 1280 gayet başarılı bir işlemci. Snapdragon 750g'nin üzerinde bir işlemci olduğunu belirtmek isterim. İnsanlar eski exynos modellerine bakıp işlemcinin ısındığını şarj fazla yediğini vs. iddia ediyorlar. Bu bana eski AMD işlemcileri hatırlatıyor. AMD eski fx serilerinde ısınan performans tarafından yetersiz olduğu için eleştirilen işlemci markasıydı. İnsanlar ryzen çıktığında bile intel övüp AMD alınmaz diyorlardı. Ama günümüzde gelinen nokta malumunuz. Telefona gelecek olursak stereo hoparlör başarılı dolby atmos açınca daha etkili. Ipx7 sertifikası var su ve toza karşı dayanıklı arka kamera çok başarılı OIS mevcut. Üstüne üstlük Samsung güncelleme sözü verdi. Telefon Android 16'ya kadar güncelleme alacak. Bu da 2026'ya kadar desteğin kesilmeyeceği anlamına geliyor. Objektif olmam gerekirse, bana göre A33'ün tek negatif yanı ön kamerası düşük ışıkta başarısız. Konuyu yazan arkadaş M52 fanboyu olmalı yada izlediği videolardan etkilendiği için diğer konularda da herkese M52 önermiş. Kendi o telefonu kullanıyor mu bilmiyorum. Ama ben üç defa M52 aldım. Üç telefonda sorunluydu. İlk hepsiburadadan almış olduğum telefonu iade etmek için servis tarafından sla/doa-dap raporu alıp iade ettim. Diğer ikisinide amazondan alıp amazonun koşulsuz iade şartıyla direkt iade ettim. Teknoloji şans işi ama üç kere olması şans olamaz. Yabancı forumlarda da aynı sorundan bahsediliyor samsung memberste ve ismini vermek istemediğim başka Türk forumunda da konuyla alakalı bir sürü yorum ve şikayet var. Bu da kronik bir sorun olduğunu gösteriyor. Sorundan bahsetmem gerekirse. M52'nin özellikle son parti üretilenlerinde panel (ekran) sorunu mevcut ilk parti yani ilk çıktığında alanlarda bu durum söz konusu değil. Almış olduğum denemiş olduğum üç telefonda da düşük parlaklıkta akşamları veya ışığın yetersiz olduğu ortamlarda dikey çizgiler çıkıyor. Gri tonlarında bu olay belirgileşiyor iyice, çeşitli uygulamaların gece modlarında (chrome dahil) farketmemeniz imkansız. Yeni parti üretilen M52'lerde bu sorun var ekran kalitesi vasat. Onun harici almış olduğum üç telefonun da kamerasından ses geliyordu. Bir yere koyarken sallayınca vs. Samsunga göre telefonda OIS var. Sesi servise sorunca telefonda OIS var gibi komik bir cevap alıyorsunuz. Malzeme kalitesizliği apaçık ortada. En ufak örnek verecek olursam telefonu ilk aldığınızda sim kart takmak istediğinizde bir savaş yaşıyorsunuz telefonun kızağı dandik sim kart takmak istiyorsun ama zor bela takıyorsun neredeyse kızak kırılacak gibi oluyor girmiyor kısacası malzeme kalitesi vasat. Tek güzel yanı işlemcisi ama sırf işlemcisi iyi diyede sorunlu ekrana sahip malzeme kalitesi kötü telefon alacak değil insanlar. Zaten o işlemciyle bu fiyatta olmasının sebebide bu. Yoksa Samsung gibi bir firma ***** değil. Bu işlemciye sahip bir telefonun bu dolar kurundan etkilenmemesi imkansız olurdu. M serisi aynı zamanda Samsung tarafında 2 kez büyük güncelleme alıyor yani telefon Android 11 ile kutudan çıktığı için Android 13 görecek belki sürpriz olursa Android 14 görebilir. Aşağıya A33 şarj süremi bırakıyorum. Daha fazla detay isterseniz. Özelden yazabilirsiniz. M52 ekran sorununa aitte resimler ekliyorum. 3 kez satın aldığıma dair SS'te koyuyorum. Ben verilerle konuşuyorum. Konuyu açan arkadaş neyle konuşuyor onu bilmiyorum tek bildiğim insanlara yanlış önerilerde bulunuyor.

Ekler

• Screenshot_20220613-055441_Device care.jpg
    Screenshot_20220613-055441_Device care.jpg
    233.7 KB · Hit: 83
  • iadess.png
    iadess.png
    89.3 KB · Hit: 87
  • IMG-20220513-WA0018.jpg
    IMG-20220513-WA0018.jpg
    52.6 KB · Hit: 99
  • 831e250d4c69ba53b3150cdb86598882.jpeg
    831e250d4c69ba53b3150cdb86598882.jpeg