Telefonu babam kullanacak. Teknolojiye pek aşina değil. Telefon kutusundan C to C bir kablo çıkmakta.
Şu tarz bir adaptör alıp hızlı şarj etmesi gereken zamanlarda C to C kablo ile 35W şarj etse ve gece şarj etmesi gereken zamanlarda USB A to C kablo ile 15W ile şarj etse pil ömrü açısından 2-3 sene sonrası için daha sağlıklı olmaz mı?
Veya kutudan çıkan C to C kabloyu hiç kullanmayıp direkt;
Samsung Ep-T1510X Type-C Hızlı Sarj Aletı Beyaz en cazip fiyat ile D&R'de. Keşfetmek için hemen tıklayınız!
www.dr.com.tr
Samsung EP-T1510 15W Şarj & 3A Kablo Siyah en uygun fiyat seçeneği, ₺500 ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatı ve daha birçok Powerbank & Şarj Aleti ürünü A101'de!
www.a101.com.tr
Sadece şu tarz bir 15W adaptör + kablo alıp 1,5 saat yerine mesela ortalama 2,5 saatte şarj etse pil ömrü açısından daha iyi mi olur?
1,5 yıl iPhone 13 kullandım ve istisnasız her gece sadece 1 kere 20W adaptör ile şarj ettim, hiç oyun oynamadım 1 sene sonra pil ömrü %88'e düştü ve düştüğü gerçekten hissediliyordu da.
1 yıldır iPhone 14 Pro Max kullanıyorum ve sadece geceleri her gece 5W adaptör ile şarj ediyorum, ortalama 3,5-4 saat şarj süresi sürüyor ama ben uyurken zaten fullenmiş oluyor. Pil ömrü %100 gözüküyor ve hakikaten ilk günkü gibi desem mübalağa yapmış sayılmam.
Hali vaktimiz ne iyi ne kötü, orta sayılır ama aldığım telefonu babamın ortalama 5 sene kullanmasını istiyorum. Biliyorum her pil ortalama 2 sene sonra kendini bıraktığını hissettiriyor ama telefonun 5000 mAh bataryası olduğundan dolayı şarjı 3-4 sene sonra da 1 günü götürsün yeter düşüncesindeyiz.
Şu an "General Mobile 8" kullanıyor. Günde 3-4 defa şarja takıyor. Şarjı 60'a düşüyor takıyor, 70'de takıyor, bazen kapanınca takıyor, kafasına göre takılıyor. Telefonu şarja geceleri uyurken takmasını tembihleyeceğim, zaten yeni telefon olduğu için 1 günde 2 defa şarj gerektireceğini sanmıyorum.
Orijinal olarak satılıyor mu ve çok mu sofistike olur bilmiyorum ama pil ömrünü korumak açısından orijinal varsa 5W adaptör ve A to C kablo alıp geceleri şarja bırakıp 4-5 saatte mi şarj ettirsek? Bu şekilde şarj olurken hiç ısınmaz da hem.
Yorumlarınızı bekliyorum, konunun takibindeyim.