Neler Yeni

Çözüldü✓ Samsung evo 870 2.5 sata ssd tam performansta çalışmıyor

R3TR0

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar ssd dün alım bugün elime ulaştı hemen pc ye takıp okuma ve yazma değerlerini kontrol ettim ama 500 e 500 çalışması gerekirken 250 ye 250 olarak çalışıyo acaba sorun nedir ?

Sorun bilgisayarın olabilir... Pc özelliklerini söylersen iyi olur...

Arkadaşlar ssd dün alım bugün elime ulaştı hemen pc ye takıp okuma ve yazma değerlerini kontrol ettim ama 500 e 500 çalışması gerekirken 250 ye 250 olarak çalışıyo acaba sorun nedir ?
Taktığın bilgisayarın SATA3 desteği var mı? Eğer SATA2 üzerinden bağladıysan en fazla 250/250 civarı hız alabilirsin çünkü 😀

Anakartımın sata 3 desteği var .
Bios tan achi özelliği kapalıymış onu aktifleştirdim fakat buseferde pc açılmıyor
Tekrar ide özelliğine geçince pc açılıyor
Pc nin achi modu açıkken açılmaması yeni sorun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Asus p8h61 mlx rev 3.0
İ5 2400
4 gb ram
Yeston R7 240
Wd blue 10ezex hdd (Windows hdd kurulu )

Şuan 870 evo yu söktüm ve kingston a400 ssd me okuma yazma testi yapıyorum ve bu ssd de 236 ya 227 okuma yazma veriyo

Şuan pc ide modunda

Son düzenleme:
Anakartımın sata 3 desteği var .
Bios tan achi özelliği kapalıymış onu aktifleştirdim fakat buseferde pc açılmıyor
Tekrar ide özelliğine geçince pc açılıyor
Pc nin achi modu açıkken açılmaması yeni sorun

Asus p8h61 mlx rev 3.0
İ5 2400
4 gb ram
Yeston R7 240

Şuan 870 evo yu söktüm ve kingston a400 ssd me okuma yazma testi yapıyorum ve bu ssd de 236 ya 227 okuma yazma veriyo

Şuan pc ide modunda
O anakartın SATA 3 desteği yok ki?
Supported storage drive interfaces: SATA II

ahci modu veri yolu genişlemesidir. Yeni nesil parçalarda ahci modu ile çalıştırdığınızda hızda farklılık olacaktır. Mekanik disklerde bu hız farkedilmez. Birini toprak diğerini asfalt yol olarak düşünebilirsiniz. İşletim sistemini IDE aktifken kurduysanız Ahci çalıştıramazsınız. Ahci modunu aktif edip sıfırdan format atmanız gerekiyor. Sistem daha kararlı çalışacaktır.

Anakartın sata 3 desteği yok.

Anakartınızda 4 adet Sata 3.0 GB/S hızında konnektör vardır bunlar sata 2 diye geçer. Sata 3ler 6.0 GB/S Hızındadır. Belkide bu yüzden yanılmış olabilirsiniz ancak. Okuma yazma hızı ssd hızını yada sistem performansını etkileyen bir unsur değildir. İOPS hızıdır bunu belirleyen Ahci modunu aktif edip Sıfırdan kurulum yaptıktan sonra Eksiksiz olarak driverları kurun daha sonra İOPS testi yapın oradan anlarsınız ne kadar kaybınız olduğunu. ama Çok büyük bir kayıp olacağını düşünmüyorum.

Anakartınızda 4 adet Sata 3.0 GB/S hızında konnektör vardır bunlar sata 2 diye geçer. Sata 3ler 6.0 GB/S Hızındadır. Belkide bu yüzden yanılmış olabilirsiniz ancak. Okumayazma hızı ssd hızını yada sistem performansını etkileyen bir unsur değildir. İOPS hızıdır bunu belirleyen Ahci modunu aktif edip Sıfırdan kurulum yaptıktan sonra Eksiksiz olarak driverları kurun daha sonra İOPS testi yapın oradan anlarsınız ne kadar kaybınız olduğunu. ama Çok büyük bir kayıp olacağını düşünmüyorum.
Arkadaşlar benim hatam Sata 3.0 görünce Sata 3 sandım . Konuyu biraz değiştircem ama gene achi moduyla ilgili sorularım var bilgisayarım UEFi desteklemiyo sanırım yani bir tane flaş a rufus ile win 10 yükleyip achi ile format atcam ama hedef sistem seçeneğini bios mu UEFi mi yapmalıyım

Sistemim
Asus p8h61 mlx rev 3.0
İ5 2400
4 gb ram
Yeston R7 240
Samsung 870 evo 500 GB
Buarada yeni üyeyim forum konusunda acemiyim hatalarımı mazur görün

Anakart UEFI destekliyor kullandım daha önce.
UEFI sistem IDE modunda kurulmayabilir, ancak AHCI veya IDE'de olsa porttan maksimum hız alırsın.

Geri