samsung QVO 870 vs 970 Evo

Rambo87

Cezalı
80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
18,293

beyler testler geldi

870 QVO SATA bir SSD ve QLC yongalar kullanıyor. 970 EVO ise NVMe bir SSD ve TLC yongalar kullanıyor. Doğal olarak 970 EVO daha hızlı bir model ama günlük kullanıcıya NVMe gereksiz.

870 QVO SATA bir SSD ve QLC yongalar kullanıyor. 970 EVO ise NVMe bir SSD ve TLC yongalar kullanıyor. Doğal olarak 970 EVO daha hızlı bir model ama SATA SSD'ler hâlâ oldukça hızlı.
dostum esas qvo version hep yavas. adamlar ssd controller yavas version ekliyorlar ve bit saysini indiriyorlar.
o yüzden kaliteden ve hizdan kaciniyorlar.
bide bu nvme m2 class ssd klasliyorlar.

az önce 860 evo ve 870 qvo baktim. resmen 860 evo önde.
tamam belki 10% fark var, yinede hizli.
ssd konusunda samsung cok iyi.
lakin bu qvo uzak durucan.

@Rambo_87 kullandıkları kontrolcü kalitesiz veya yavaş değil. QVO SSD'lerin yavaş ve daha kısa ömürlü olmasının sebebi QLC yonga kullanması. QLC yongalarda TLC'ye kıyasla 1 hücreye 4 bit veri yazılıyor, bunun dezavantajı daha yavaş ve daha kısa ömürlü olması. Bunun Samsung ile alakası yok.

Samsung'un yaptığı iyileştirmeler sayesinde yine ömürleri o kadar kısa değil, normal bir kullanıcının günde 341 GB veri yazması zaten çok çok zor.

QVO SSD'lerin üretilmesinin amacı da zaten masrafı azaltıp SSD'lerin çok daha kolay bir şekilde son kullanıcıya ulaşmasını sağlamak.

@Rambo_87 kullandıkları kontrolcü kalitesiz veya yavaş değil. QVO SSD'lerin yavaş ve daha kısa olmasının sebebi QLC yonga kullanması. QLC yongalarda TLC'ye kıyasla 1 hücreye 4 bit veri yazılıyor, bunun dezavantajı daha yavaş ve daha kısa ömürlü olması. Bunun Samsung ile alakası yok.

Samsung'un yaptığı iyileştirmeler sayesinde yine ömürleri o kadar kısa değil, normal bir kullanıcının günde 341 GB veri yazması çok çok zor.

QVO SSD'lerin üretilmesinin amacı da zaten masrafı azaltıp SSD'lerin çok daha kolay bir şekilde son kullanıcıya ulaşmasını sağlamak.
dostum iste bizde onu diyoruz. controller bit sayilarin sayesinde hiz sekli azaliyor ve perfonmance düsüklükü sagliyor.
o yüzden bu versionlar normal user icin ve fiyat perfonmance user bakim acisindan piyasaya yönlenmistir.
qlc veya tlc veya mlc bunlar zaten sabit flash technology ve versionda qlc flash kulanilmistir.

Geri