Neler Yeni

Sanal kart nedir? Detaylı anlatacak biri lütfen

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,519
İsim
Muhammed efe
Kendi kart bilgilerim internette dolaşsın istemiyorum. Kart bilgileri çalındı en son içi boşaltıldı kartın ve itiraz süreci ile uğraşıyorum bir daha olsun istemiyorum. Bu muhabbet nasıl bir şey bilen biri detaylı anlatırsa sevinirim. Her alışverişe özel mi limit belirliyoruz?

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,042
İsim
Mehmet Aslan
Kendi kart bilgilerim internette dolaşsın istemiyorum. Kart bilgileri çalındı en son içi boşaltıldı kartın ve itiraz süreci ile uğraşıyorum bir daha olsun istemiyorum. Bu muhabbet nasıl bir şey bilen biri detaylı anlatırsa sevinirim. Her alışverişe özel mi limit belirliyoruz?
sanal kart veya sanal cüzdan çalınma ihtimali olmayan ödeme yöntemi olarak bilinir. Yükleme yaptığın kadar harcama yaptığın için hırsızlık olaylarının yaşanması zordur. Genelde gençler , internette sıkça alışveriş yapan insanlar kullanır. Bazı firmalar sürekli kartın cvv bilgisini değiştirdiği için bilgin çalınsa da cihazı çaldırmadığın sürece güvende olursun. (örnek: nays)

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,519
İsim
Muhammed efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sanal kart veya sanal cüzdan çalınma ihtimali olmayan ödeme yöntemi olarak bilinir. Yükleme yaptığın kadar harcama yaptığın için hırsızlık olaylarının yaşanması zordur. Genelde gençler , internette sıkça alışveriş yapan insanlar kullanır. Bazı firmalar sürekli kartın cvv bilgisini değiştirdiği için bilgin çalınsa da cihazı çaldırmadığın sürece güvende olursun. (örnek: nays)
Tamam kanka saol. İçine atıp öyle ödeme yapıyoruz di mi.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,042
İsim
Mehmet Aslan
Tamam kanka saol. İçine atıp öyle ödeme yapıyoruz di mi.
evet atm veya banka kartından atıyorsun yüklediğin kadar harcıyorsun. Dijital platform ödemelerinde falan da cashback veriyorlar.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,519
İsim
Muhammed efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evet atm veya banka kartından atıyorsun yüklediğin kadar harcıyorsun. Dijital platform ödemelerinde falan da cashback veriyorlar.
Anladım kankam. Fiziki olarak önceden çaldırmadım zaten ama sanal olarakta koruyor sanırım. Zaten yurtdışı alışverişe bundan sonra yd alışveirş yapmıyorken kapalı tutacağım.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,042
İsim
Mehmet Aslan
Anladım kankam. Fiziki olarak önceden çaldırmadım zaten ama sanal olarakta koruyor sanırım. Zaten yurtdışı alışverişe bundan sonra yd alışveirş yapmıyorken kapalı tutacağım.
evet çalınma ihtimali olmadığı için bütün internet alışverişlerinde için rahat kullanabilirsin.

Loading...

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Adı sanığı duyulmamış sitelere ben mesela paparaya sanal kart açıyorum onun üstüne bir limit koyuyorum.Sonra Banka kartı yada kredi kartından yükleme yapıyorum,öyle harcama yapıyorum.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,042
İsim
Mehmet Aslan
Hocam cvv değişme dışında ne gibi gövenlik önlemleri olmuş oluyor?
yüklediğin kadar harcadığın için çalınacak bir şey olmuyor , fiziksel bir şey olmadığı için kolay kolay çalınmaz uygulamanın veri sızdırması lazım veya cihazında virüs olmalı. cvv değiştirme olayı sayesinde 5 dk da bir cvv değişiyor bu sebeple harcama yapabilmek için uygulamadan yeni cvv ye bakılması gerek.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,519
İsim
Muhammed efe
Adı sanığı duyulmamış sitelere ben mesela paparaya sanal kart açıyorum onun üstüne bir limit koyuyorum.Sonra Banka kartı yada kredi kartından yükleme yapıyorum,öyle harcama yapıyorum.
yüklediğin kadar harcadığın için çalınacak bir şey olmuyor , fiziksel bir şey olmadığı için kolay kolay çalınmaz uygulamanın veri sızdırması lazım veya cihazında virüs olmalı. cvv değiştirme olayı sayesinde 5 dk da bir cvv değişiyor bu sebeple harcama yapabilmek için uygulamadan yeni cvv ye bakılması gerek.
Haklısınız muhtemelen başımdan geçen olayda cihaza sızdılar ama linke vs basmamıştım nasıl oldu da sızdılar bilmiyorum. Güvensiz yerlerden alışverişte yapmam. Banka beni yemek yerken aradı zaten. PS london üzerinden kardeşim ve ben dahil toplam 37k gibi bi paraya alışveirş yapılmış. Ps türkiye ye mesaj atıyorum mesaj ps ingiltere'ye gidiyor. Biz ilgilenemeyiz diyorlar, sony eurosa da gidin ps türkiye ye yazın diyor. Çok rezil firmalar. Bankadan Allah'tan 24 saat içinde hemen itirazda bulundum. Yurtdışı alışverişini full kapalı tutacağım bundan sonra. Szide de açıksa ne olur ne olmaz kapatın dostlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,914
Üyeler
168,056
Son üye
efe_0658
Top Bottom