Neler Yeni

🔥İndirim SanDisk Extreme 500GB 5000MB-4000MB/s M.2 Gen 4.0 NVMe SSD - 1129 TL

Captain Barbossa

80+ Bronze
Dram extreme pro modelinde olabilir . Bunun 1 tb olanı var bnde başarılı. Bugünkü fiyatı kalitesine göre baya iyi. Plus modeli ise san diskte zayıf olan modeldir. Hatta şu an gereksiz yere daha pahalıdır. Onu tavsiye etmem normalde de.

Bazı arkadaşlar idefix ve gpn satıcısını sormuşlar ikisi de güvenilirdir.

lunatik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
umut
Dram var mı acaba, alınır mı bu arada? Sadece oyun için ssd ihtiyacım var wd Blue sn580 bakıyordum bunu görünce fiyatı da uygun geldi
DRAM yok, sn580'de de yok. Bunun hızı biraz daha iyi duruyor. Eğer DRAM'li Exceria G2 bundan daha mantıklı değilse bu Sandisk en iyisi gibi duruyor.

Yukosss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Yüksel
DRAM yok, sn580'de de yok. Bunun hızı biraz daha iyi duruyor. Eğer DRAM'li Exceria G2 bundan daha mantıklı değilse bu Sandisk en iyisi gibi duruyor.
DRAM Tam olarak ne işe yarıyor hocam? Hız düşmemesi gibi bir şey mi?

dembe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Enes Ersin
İdefix sanal posta kitap olarak geçiyorsa ParolaPara ile öderseniz 100 TL iade alırsınız

lunatik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
umut
DRAM Tam olarak ne işe yarıyor hocam? Hız düşmemesi gibi bir şey mi?
Hocam cache gibi düşünün NAND flash'a yazılmadan önce geçici olarak orada tutuluyor veriniz. Normalde bu hız avantajı sağlar ama son zamanlarda DRAM'siz verilerin hızları gayet iyi. Diğer önemli fark da veri geçici olarak DRAM'de tutulduğu için NAND flash'ı kullanmıyor SSD. Bu da orada okuma yazma işlerinin azalmasını sağlıyor ve ömrünü artırıyor cihazın, kimisi performansta stabil olmasına da katkı sağladığını söyler hep aynı değerleri almak gibi.

Exceria G2'nin hız verileri daha düşük Sn580 ve Sandisk Extrem'e göre. Bir de yüksek boyutta veri aktarımında vadettiği hızı sağlayamıyor diyenler vardı. Ancak yine de ömrünün uzun olmasında ne kadar katkı sağlar ben de bilmiyorum. Bilen varsa aydınlatırsa ona göre birini seçebilirim.

Günlük kullanacaksanız hiç fark etmez gibi duruyor.

Yukosss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Yüksel
Hocam cache gibi düşünün NAND flash'a yazılmadan önce geçici olarak orada tutuluyor veriniz. Normalde bu hız avantajı sağlar ama son zamanlarda DRAM'siz verilerin hızları gayet iyi. Diğer önemli fark da veri geçici olarak DRAM'de tutulduğu için NAND flash'ı kullanmıyor SSD. Bu da orada okuma yazma işlerinin azalmasını sağlıyor ve ömrünü artırıyor cihazın, kimisi performansta stabil olmasına da katkı sağladığını söyler hep aynı değerleri almak gibi.

Exceria G2'nin hız verileri daha düşük Sn580 ve Sandisk Extrem'e göre. Bir de yüksek boyutta veri aktarımında vadettiği hızı sağlayamıyor diyenler vardı. Ancak yine de ömrünün uzun olmasında ne kadar katkı sağlar ben de bilmiyorum. Bilen varsa aydınlatırsa ona göre birini seçebilirim.

Günlük kullanacaksanız hiç fark etmez gibi duruyor.
Ben günlük ve oyun için kullanacağım, 1tb ssd tavsiyeniz var mıdır Nitro 5 için 512gb doldu bile :)

lunatik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
umut
Ben günlük ve oyun için kullanacağım, 1tb ssd tavsiyeniz var mıdır Nitro 5 için 512gb doldu bile :)
Ben de çok bilmiyorum hocam hakim değilim, 2. ssd olarak alacaktım. Siz takamıyor musunuz 2. slot vs yok mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,546
Üyeler
164,864
Son üye
Ventrecsialı Uzaylı
Top Bottom