Sanırım BIOS'u her zaman güncel tutmak iyi değil.

Reaksiyon skoru
117
Kontrol etmek için Gigabite'ın sitesine girdim ve aşağıdaki ibareleri gördüm, İngilizce idi ama çevirdim:

Uyarı:
BIOS güncellemesi potansiyel olarak riskli olduğundan, mevcut BIOS sürümünü kullanırken herhangi bir sorunla karşılaşmıyorsanız, BIOS'u güncellememelisiniz. BIOS'u güncellemek için dikkatli olun. Yetersiz BIOS güncellemesi, sistem arızasına neden olabilir.

Kontrol etmek için Gigabite'ın sitesine girdim ve aşağıdaki ibareleri gördüm, İngilizce idi ama çevirdim:
Demek istediği elektrik falan kesilirse kalırsınız mal gibi :D beta sürümünü yüklemediğiniz sürece güncel kalmak her zaman en iyisi.

potansiyel risk diyor sadece update edilirken kesilme durumları vs. çok uçuk şeyler... o zaman telefonumuzu da şarj etmeyelim potansiyel risk sonuçta patlar fln.

şahsen her zaman güncel kalmak yerine belli aralıklarla güncellemek en doğrusu olur

Güncelleme yaptım, sonrasında bios kendi kendine sıfırlanmış, klasik ayarları yeniden yaptım baltaşın vidyosuna bakarak. ancak windows'a girerken pinin kullanılmadığını söylüyordu, ms hesabına giriş yaparak aynı pinleri yeniden tanımladım. f4h'ten f4 sürümüne geçişin mantıklı olacağını düşündüm ve şimdilik problem yok gibi....

........
.....................
.................

Doğru ve buna uyuyorum genelde. Sorun yoksa devam işlemci değişecekse falan update atarız. Güncel olmasının zararı yok ama güncelleme işlemi riskli düşük bir ihtimal de olsa o riski 10 kere alacağıma 1 kere alırım 😀

bazı uygulamalar bios güncelleme sonrası sıfırlanmış gibi normal mi

Geri