Neler Yeni

Sanırım Ekran Kartım Bozuldu

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Arkadaşlar video izliyodum ekranda çizgiler çıkmaya başladı. Furmark çalıştırdım daha teste başlamadan pc dondu. Yeniden başlattım sonuç boyle. Kartı çıkarıp pinlerini vb temizledim değişmedi. Ne yapmamı onerirsiniz? Yeni kart alacak param kalmadı. Tamir edilebilir mi?

Ekler

• WhatsApp Image 2022-01-13 at 01.38.59.jpeg
    WhatsApp Image 2022-01-13 at 01.38.59.jpeg
    211.9 KB · Hit: 50
  • WhatsApp Image 2022-01-13 at 01.39.04.jpeg
    WhatsApp Image 2022-01-13 at 01.39.04.jpeg
    169.1 KB · Hit: 52

Xeaph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Ahmet Aytekin
Bu gibi durumlar sadece karttan kaynaklı olmaz. Hdd veya ssd ile alakalı olabiliyor. Onların kablolarını kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu gibi durumlar sadece karttan kaynaklı olmaz. Hdd veya ssd ile alakalı olabiliyor. Onların kablolarını kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Pubg indiriyordum. Ssd tam dolmaya yaklaştı. Ondan olabilir mi? Şuan içime su serptiniz bi nebze.

Xeaph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Ahmet Aytekin
PUBG indiriyordum. Ssd tam dolmaya yaklaştı. Ondan olabilir mi? Şuan içime su serptiniz bi nebze.
Ekran kartından dolayı olsa hiç ekran gelmez. Ssd okuma sorunu olduğundan dolayı ekran donup kalıyor. Ssdnizi çıkar tak yapın. Sorun değişmezse başka bir bilgisayara takıp çalışıp çalışmadığını kontrol etmeyi deneyin. Çalışırsa içini biraz boşaltın normal haline geri dönsün. Böylece düzelceğini düşünüyorum.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartından dolayı olsa hiç ekran gelmez. Ssd okuma sorunu olduğundan dolayı ekran donup kalıyor. Ssdnizi çıkar tak yapın. Sorun değişmezse başka bir bilgisayara takıp çalışıp çalışmadığını kontrol etmeyi deneyin. Çalışırsa içini biraz boşaltın normal haline geri dönsün. Böylece düzelceğini düşünüyorum.
Ddu ile driveri kaldırdım siz demeden önce. Şimdi birkaç dosya ve oyun sildim ve 60gb boş alan oldu. Ssd çıkarıp başka sata girişine takıcam. Yardım için teşekkür ederim bi deneyim.

Son düzenleme:

Xeaph

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Ahmet Aytekin
Ddu ile driveri kaldırdım siz demeden önce. Şimdi birkaç dosya ve oyun sildim ve 60gb boş alan oldu. Ssd çıkarıp başka sata girişine takacam. Yardım için teşekkür ederim bi deneyim.
İnşallah sorunun çözülür kral.

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,364
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Oyunlar Driver Problemleri
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Alperen Erdemir
Kanka ekran kartın fazla yükten dolayı zamanla işlemci çipinin altında bulunan lehimlerde kayma olup temazsızlık yapıyo olabilir çünkü anlattıkların bunu işaret ediyor o ekran kartını kurtarma yolun var ama ince bi işcilik lazım ona çakmakla işlemci çipine yani fanın altındaki yere ısı uyguluyacaksın ardından termal macununu değiştirip deneyeceksin %50 kurtarma ihtimalin var bu işlemi yapmayı bilmiyorsan youtube ye bak oradan yapan var o videolar yardımcı olacaktır.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Kanka ekran kartın fazla yükten dolayı zamanla işlemci çipinin altında bulunan lehimlerde kayma olup temazsızlık yapıyo olabilir çünkü anlattıkların bunu işaret ediyor o ekran kartını kurtarma yolun var ama ince bi işcilik lazım ona çakmakla işlemci çipine yani fanın altındaki yere ısı uyguluyacaksın ardından termal macununu değiştirip deneyeceksin %50 kurtarma ihtimalin var bu işlemi yapmayı bilmiyorsan youtube ye bak oradan yapan var o videolar yardımcı olacaktır.
Daha önce gts 250 miydi ona yaptım. Çalıştırmayı başardım. Çakmak değilde saç kurutma makinası ile yapsam olmaz mı ya da reballing yapan bir yere tamire versem? Başka kartım yok ve almaya gücümde yok. Anca tamir ettirebilirim şuan oda maks 500tl verebilirim. Bu kart benim elim ayağım. Editörlük yapıyorum ben ve donanım hızlandırmada çok iş yapıyor. Kartı en son 1 hafta önce tam güçte kullandım onda da 64 dereceydi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

driver kurunca gittiyse ekran kartı çip arızası oluyor genelde ya da yanlış driver kurulumu olabilir
Çip arızası ya eminim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
Alperen Erdemir
Daha önce gts 250 miydi ona yaptım. Çalıştırmayı başardım. Çakmak değilde saç kurutma makinası ile yapsam olmaz mı ya da reballing yapan bir yere tamire versem? Başka kartım yok ve almaya gücümde yok. Anca tamir ettirebilirim şuan oda maks 500tl verebilirim. Bu kart benim elim ayağım. Editörlük yapıyorum ben ve donanım hızlandırmada çok iş yapıyor. Kartı en son 1 hafta önce tam güçte kullandım onda da 64 dereceydi.

Çip arızası ya eminim.
Hiç görmedim saç kurutma makinesi ile bu işlemi uygulayan ama bilmiyorum bu işlemde riskli bir işlem %50 şans veriyor bence çakmakla uygula ama uygulamadan birkaç tanındık isimlerin videosunu izle.

LeyzZ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Baran Laser Börkün
Öncelikle geçmiş olsun dostum. Ekran kartı fiyatlarının ve ülkedeki alım gücünün durumu ortada. O yüzden elindeki kart da bayağı değerli bu yüzden tamiri bu işlerde deneyimli birine yaptır derim.

4emirrr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
442
İsim
Emir Kara
1642034140446.png
1642034155275.png

Sanırım benim arkadaşımda aynı sorunu yaşıyor ama onunki laptop.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,725
Üyeler
164,723
Son üye
Strekeos
Top Bottom