Sapphire RX 5500 XT Wattman Hatası

kasadam87

80+
Reaksiyon skoru
108
Bilgisayarı Aralık 2020 ' de topladım o zamandan beri ara ara bu sorunu yaşıyorum. Yaklaşık 3-4 aydır kullandığım WHQL driver sayesinde wattman hatası gibi bir derdim yoktu. Ama 1 hafta önce attığım formattan sonra üstüne windows 21H1 güncellemesi gelince 2 günde 5 kez bu hatayı aldım. DDU ile driver kaldırıp son iki sürümü ( WHQL ve normal sürücü driver ) yükledim ama nafile. Özellikle bu hatayı , telefonu bilgisayara usb ile bağlayıp fotoğrafları boşaltmak için uğraşırken tam 4 kez aldım. Son hatayı pubg oynarken verdi. Hatayı nasıl verdiğine gelirsem , burası çok garip çünkü. Monitör bir anda kapanıyor. Cable not connecting yazıyor, ama sistem çalışmaya devam ediyor ve sistemi hiçbir şekilde kapatamıyorum. Reset düğmesine basıyorum olmuyor 10 saniye basılı tutuyorum yine olmuyor, ancak fiş çektikten sonra kapanıyor. Bunun sebebi nedir ? Ne yapmam gerekiyor ?

Sapphire RX 5500 XT 8GB
Ryzen 3 3100
B450M S2H V2
Zalman Megamax 700W +80 Eu
Sandisk ULTRA 3D NVME M2 SSD 500 GB

@Arex in Wattman hataları ile ilgili bir rehberi vardı sanırsam. Konuya bakarsa yardımcı olabilir.

son sürücüyü fabrika ayarlarına sıfırlayarak yükle

rx5500xt bende de var aynı sorunu ben de yaşıyorum, farklı pcde denedim sorun o pcde de oldu. Yazılımsal değil kronik bir sorun yapacak bir şey yok.

son sürücüyü fabrika ayarlarına sıfırlayarak yükle
Hepsini denedim yine aynı sorun oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

rx5500xt bende de var aynı sorunu ben de yaşıyorum, farklı pcde denedim sorun o pcde de oldu. Yazılımsal değil kronik bir sorun yapacak bir şey yok.
Paramızla rezil oluyoruz başka bir şey değil.

@Arex in Wattman hataları ile ilgili bir rehberi vardı sanırsam. Konuya bakarsa yardımcı olabilir.
Bakayım.

Hepsini denedim yine aynı sorun oluyor.

Paramızla rezil oluyoruz başka bir şey değil.

Bakayım.
rehberime göz at bendeki sorunu tam anlamıyla çözdü ve aynı karta sahibiz seninle.

bendede saphire 5500xt var çözüm olarak güncellemeyin e mi çıktı olay bende hata vermedi ama gözümü korkuttunuz

rehberime göz at bendeki sorunu tam anlamıyla çözdü ve aynı karta sahibiz seninle.
eV
Evet rehberine baktım ama undervolt falan yapmam gerekiyormuş. Ben pek anlamadığım için yanaşmadım. Bu arada 3-4 ay sorunsuz kullandığım sistemde format sonrası ve güncelleme sonrası böyle bir şey oldu. Yani yazılımsal diye düşünüyorum. Sıcaklığına gelince ise max 75 dereceyi gördüm şimdiye kadar ve ortalama 70-72 derecede geziyor. ULTRA takıntım var o yüzden ayarları sona getirip oynuyorum. Kart 118W ' a kadar güç çektiğini gördüm maximum.

bendede saphire 5500xt var çözüm olarak güncellemeyin e mi çıktı olay bende hata vermedi ama gözümü korkuttunuz
Sorun yoksa endişelenmeyin ne kadar yazılımsal hata desemde bazı kişilerde bu hata hiç yokmuş. Yani üretirken sorunlu üretiliyor olabilir bazı kartlar. Güncellemeyi daha önceden yaptığınız fakat sorun oluşturmadıysa yapabilirsiniz.

Evet rehberine baktım ama undervolt falan yapmam gerekiyormuş. Ben pek anlamadığım için yanaşmadım. Bu arada 3-4 ay sorunsuz kullandığım sistemde format sonrası ve güncelleme sonrası böyle bir şey oldu. Yani yazılımsal diye düşünüyorum. Sıcaklığına gelince ise max 75 dereceyi gördüm şimdiye kadar ve ortalama 70-72 derecede geziyor. ULTRA takıntım var o yüzden ayarları sona getirip oynuyorum. Kart 118W ' a kadar güç çektiğini gördüm maximum.

Sorun yoksa endişelenmeyin ne kadar yazılımsal hata desemde bazı kişilerde bu hata hiç yokmuş. Yani üretirken sorunlu üretiliyor olabilir bazı kartlar. Güncellemeyi daha önceden yaptığınız fakat sorun oluşturmadıysa yapabilirsiniz.
bende'de ilk başlarda sorun yoktu 3 ay ondan sonra oldu ama belittiğim adımları uygulayınca çözüldü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,451
Üyeler
174,155
Son üye
Oğuz51223
Geri