Sapphire RX 5700-XT nitro+ ısınma sorunu

Mr11

80+
Reaksiyon skoru
8
Sistemimi geçen sene topladım, benzer bir sistemi ekran kartı hariç arkadaşımada topladım ona Asus Rog Strix 5600-XT ekran kartı aldık, onun ekran kartının fanlarından son ayar haricinde hiç ses gelmezken benimkisi son ayarda uçak gibi ses çıkarıyor ve kasanın içerisini ateş gibi yapıyor fakat onun ekran kartında max. ayarlarda PUBG oynarken en ufak bir ısınma bile yok neredeyse. Acaba benim ekran kartı mı sorunlu yoksa bu Sapphire 5700-XT'lerin hepsi mi böyle? İnsanlar çok övdüğü için almıştım ama içime kurt düştü şimdi.

Sistemimi geçen sene topladım, benzer bir sistemi ekran kartı hariç arkadaşımada topladım ona Asus Rog Strix 5600-XT ekran kartı aldık, onun ekran kartının fanlarından son ayar haricinde hiç ses gelmezken benimkisi son ayarda uçak gibi ses çıkarıyor ve kasanın içerisini ateş gibi yapıyor fakat onun ekran kartında max. ayarlarda PUBG oynarken en ufak bir ısınma bile yok neredeyse. Acaba benim ekran kartı mı sorunlu yoksa bu Sapphire 5700-XT'lerin hepsi mi böyle? İnsanlar çok övdüğü için almıştım ama içime kurt düştü şimdi.
Kasayla alakalıdır büyük ihtimal

Bende de RX 580 var, ısınma sorunu yaşıyorum aynı şekilde.

Sapphire in maximum fan sesi biraz yüksek.Ayrıca kasanın hava akışı iyi mi?? yani içinde bir çakmak söndürebiliyormu yada egzoz fanı? test edin
Rx 590 NP kullanıyorum

Benim kasanın hava akışı iyi olmasına rağmen 80 derece gördüm.

Kasanın hava akışı çok etkiliyor. Bende 65-70 derecede çalışan 5700xt arkdaşımda 80-85 civarı çalışıyor.Kasanın içinde oluşan sıcak hava dalgasını hemen tahliye etmeye bakın.

Kasayı tahmin etme çelinç.

Benim kasam Dark N10 Pro ve fanları 1200-1300 rpm dönüyor arkadaşımın kasası Dark Guardian onun fanları da 1700-1800 arası dönüyor fakat onun kasasında da ısınıyor yan kapağı açarakta denedik yine aynı. WoT full ayarda oynarken 80-90 arasına çıkıyor sıcaklığı.

Geri