Neler Yeni

Sapphire RX 7800 XT Nitro+ sistem toplama

Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Berkay Aydın
Araştırdığım ve gördüğüm kadarıyla bu bilgileri paylaşıyorum; hatalarım olabilir, şimdiden kusura bakmayınız. Şöyle ki, RX 7800 XT ekran kartının 4070'den güçlü olduğunu ve 4070 Super ekran kartına kafa tutabilecek bir performansa sahip olduğunu biliyorum. Elbette, DLSS gibi teknolojilerle işler değişebilir; ancak saf güç bakımından 7800 XT, 2K için gayet ideal.

4070 Super almayı düşünüyordum, ancak fiyatı artınca vazgeçtim. Vazgeçtikten bir süre sonra da 7800 XT'nin fiyatı düştü ve hemen aldım. Dediğim gibi, ben araştırdıklarım ve gördüklerim üzerinden paylaşıyorum. Hatalar veya yanlışlar olabilir, bunları da göz önünde bulundurmak gerekir.
Tabi saf güç olarak geçiyor ama teknolojik olarak Nvidia daha güçlü gerçi AMD de iyi vram sunuyor eğer iyi fiyata almışsınız süper bi tercih

Ram baktım da sanırım venom markası yerine Kingston fury markası çok daha iyi bence tamamen düşüncelerim bu psu olarak da dediklerim zaten en mantıklısı bana göre önerim bu belki ucuza ve daha bilindik markalar için tercihin olur mu bilmiyorum ama 2. El de alabilirsin tabi 2. El alcaksan kesin satıcıdan bilgi al video iste bi sorun var mı yok mu onu öğren ona göre de alabilirsin tavsiyem bu ve rica ederimm ne demek yardımcı olduysam ne mutlu bana <33
RAM'i büyük ihtimalle Kingston tercih edeceğim. PSU olarak şu an elimdeki modeller şunlar:

(PFC, anahtarlı, sessiz, akım koruması ve %80 verimlilik gibi özellikler tüm PSU'larda bulunmakta, gördüğüm kadarıyla.)

Modeller:

• MSI MAG A650BN 650 W Power Supply (80+ Bronze) - Non Modüler
  • MSI MPG A650GF 650 W Power Supply (80+ Gold) - Tam Modüler
  • Asus TUF-GAMING-650B 650 W Power Supply (80+ Bronze) - Non Modüler
  • Asus TUF-GAMING-750B 750 W Power Supply (80+ Bronze) - Non Modüler
  • MSI MPG A750GF 750 W Power Supply (80+ Gold) - Tam Modüler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabi saf güç olarak geçiyor ama teknolojik olarak Nvidia daha güçlü gerçi AMD de iyi vram sunuyor eğer iyi fiyata almışsınız süper bi tercih
Evet, DLSS teknolojisi insanı bir şekilde cezbetmiyor değil. Ancak 12 GB VRAM, 16 GB'a göre düşük kalıyor. İleriyi düşündüğümde, 16 GB daha avantajlı gibi görünüyor.

kylox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Yağmur
RAM'i büyük ihtimalle Kingston tercih edeceğim. PSU olarak şu an elimdeki modeller şunlar:

(PFC, anahtarlı, sessiz, akım koruması ve %80 verimlilik gibi özellikler tüm PSU'larda bulunmakta, gördüğüm kadarıyla.)

Modeller:

• MSI MAG A650BN 650 W Power Supply (80+ Bronze) - Non Modüler
  • MSI MPG A650GF 650 W Power Supply (80+ Gold) - Tam Modüler
  • Asus TUF-GAMING-650B 650 W Power Supply (80+ Bronze) - Non Modüler
  • Asus TUF-GAMING-750B 750 W Power Supply (80+ Bronze) - Non Modüler
  • MSI MPG A750GF 750 W Power Supply (80+ Gold) - Tam Modüler

Evet, DLSS teknolojisi insanı bir şekilde cezbetmiyor değil. Ancak 12 GB VRAM, 16 GB'a göre düşük kalıyor. İleriyi düşündüğümde, 16 GB daha avantajlı gibi görünüyor.
MSI MPG A750GF 750 W Power Supply (80+gold) Tam modüler alırdım ben olsam aralarında thorfinn'im benim düşüncem böyle ama belki başkasına göre başka güç kaynakları önerebilirler veya senin söylediklerinden başka bi modül iyi diyebilirler ama ben olsam bu belirttiğimi alırdım ama başkalarının cevaplarını da bekle dediğime göre tavsiyem bu <3

MSI MPG A750GF 750 W Power Supply (80+gold) Tam modüler alırdım ben olsam aralarında thorfinn'im benim düşüncem böyle ama belki başkasına göre başka güç kaynakları önerebilirler veya senin söylediklerinden başka bi modül iyi diyebilirler ama ben olsam bu belirttiğimi alırdım ama başkalarının cevaplarını da bekle dediğime göre tavsiyem bu <3
Şimdilik, dediğiniz şekilde parçaları değiştirdim ve bu şekilde bekletiyorum. Bugün kasa için baktığımda, kendi fanlarının güçsüz olduğundan bahsedilmişti; bu da aklıma takıldı. Daha iyi bir kasa bulabilir miyim, yoksa fanlarını değiştirmek mi daha mantıklı? Kasanın güncel fiyatı 1857 TL.

kylox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Yağmur
Şimdilik, dediğiniz şekilde parçaları değiştirdim ve bu şekilde bekletiyorum. Bugün kasa için baktığımda, kendi fanlarının güçsüz olduğundan bahsedilmişti; bu da aklıma takıldı. Daha iyi bir kasa bulabilir miyim, yoksa fanlarını değiştirmek mi daha mantıklı? Kasanın güncel fiyatı 1857 TL.
Kasaya harcican maks bütçe ne kadar ona göre bakam ben

Kasaya harcican maks bütçe ne kadar ona göre bakam ben
Açıkçası aklımda belirli bir fiyat aralığı bulunmamakta; ama olabildiğince fiyat-performans ürünü almaya çalışıyorum. Tabii, fiyat-performans alacağım diye de kullanışsız, dandik olabilecek şeylerden kaçınmak isterim. Eğer sizler önerinizi sunmak isterseniz, ben de fiyatlarına bakar, uygunsa sizlere söylerim. Olur mu?

Düzenleme: Şu anki kasa ATX ya da E-ATX şeklinde geçiyordu sanırım, yani büyük kasalardan. Seçtiğim anakart da ATX formatında ve ekran kartım da 3 fanlı bir ekran kartı. Ekstradan bir hava soğutucu da bulunmakta. Bu yüzden büyük bir kasa şart, yanılmıyorsam. Kasanın büyük hava akışının vs. iyi olması gerçekten çok önemli.

kylox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Yağmur
Açıkçası aklımda belirli bir fiyat aralığı bulunmamakta; ama olabildiğince fiyat-performans ürünü almaya çalışıyorum. Tabii, fiyat-performans alacağım diye de kullanışsız, dandik olabilecek şeylerden kaçınmak isterim. Eğer sizler önerinizi sunmak isterseniz, ben de fiyatlarına bakar, uygunsa sizlere söylerim. Olur mu?
Olur tabi birazdan bakarım <3

kylox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Yağmur
Teşekkürler, notu güncelledim. Tekrar göz atabilirsiniz.
Biliyorum biliyorum o ekran kartı için büyük bı kasa lazım bende o ekran kartını kullanıyorum ama benim kasam 16k fln onu öneremem jxnaxbsnndsm ben senin için güzel hava akışı olan büyük f/p kasalara bakicam ucuz olmasına ve kaliteli olmasına dikkat ederim rica ederimm <3

Biliyorum biliyorum o ekran kartı için büyük bı kasa lazım bende o ekran kartını kullanıyorum ama benim kasam 16k fln onu öneremem jxnaxbsnndsm ben senin için güzel hava akışı olan büyük f/p kasalara bakicam ucuz olmasına ve kaliteli olmasına dikkat ederim rica ederimm <3
Bugün gezinirken NZXT kasalarını görmüştüm; söylediğiniz fiyat bantlarında gezmekteydi. Ama bir kasa için o kadar vermeye değer mi, inanın emin değilim. O fiyatlara 1-2 parça yükseltme yaparım, kulağa daha iyi bir fikir gibi geliyor; tabii bu benim şahsi fikrim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Mehmet Efe Metin
4070li bı sistem çıkmaz mı hocam o paraya
7800xt 4070'den iyi bir ekran kartı. 4070 super(2. el) belki konuşulabilirdi.

Bugün gezinirken NZXT kasalarını görmüştüm; söylediğiniz fiyat bantlarında gezmekteydi. Ama bir kasa için o kadar vermeye değer mi, inanın emin değilim. O fiyatlara 1-2 parça yükseltme yaparım, kulağa daha iyi bir fikir gibi geliyor; tabii bu benim şahsi fikrim.
Nzxt'nin her seviyede kasası var. Sade ve şık bir tasarımları var. 5000'e olan kasaları çok güzel. Gerisi zaten yüksek bütçeler için.

kylox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Yağmur
ım just girl hyte y70 touch kasasını kullanıyorum LCD ekran olduğu için o kadar pahalı benim ki ve geniş ekran kartını yan kullanma aparatını da sunuyor hava akışı da en sevdiklerim den LCD ekransız hali 11k fln tabi senin bütçen için çok fazla o yüzden bakicam merak etme <3

ım just girl hyte y70 touch kasasını kullanıyorum LCD ekran olduğu için o kadar pahalı benim ki ve geniş ekran kartını yan kullanma aparatını da sunuyor hava akışı da en sevdiklerim den LCD ekransız hali 11k fln tabi senin bütçen için çok fazla o yüzden bakicam merak etme <3
Bu arada pardon 20k vermişim o kasaya jdnxjsnxskxwm LCD ekran modeline LCD ekran olmayan 10k

Düzenleme: Şu anki kasa ATX ya da E-ATX şeklinde geçiyordu sanırım, yani büyük kasalardan. Seçtiğim anakart da ATX formatında ve ekran kartım da 3 fanlı bir ekran kartı. Ekstradan bir hava soğutucu da bulunmakta. Bu yüzden büyük bir kasa şart, yanılmıyorsam. Kasanın büyük hava akışının vs. iyi olması gerçekten çok önemli.
Şimdi biraz baktım marka olarak Corsair Asus ve MSI için 2-4k arası bütçeli güzel kasalar bulunmakta onlara bakabilirsin model söylemiyorum çünkü bir den fazla var o fiyatlara bu markalara bakarsan ve güzel bi modelini beğenirsen at bana bı kasaya bakam ona göre bir şeyler derim <3

Son düzenleme:

Bu arada pardon 20k vermişim o kasaya jdnxjsnxskxwm LCD ekran modeline LCD ekran olmayan 10k

Şimdi biraz baktım marka olarak Corsair Asus ve MSI için 2-4k arası bütçeli güzel kasalar bulunmakta onlara bakabilirsin model söylemiyorum çünkü bir den fazla var o fiyatlara bu markalara bakarsan ve güzel bi modelini beğenirsen at bana bı kasaya bakam ona göre bir şeyler derim <3
Güle güle, sorunsuz bir şekilde kullanırsınız umarım.
Biraz oturup bakınca sanırım en iyi seçenek MSI MAG Forge 120A modeli kasa gibi görünüyor.

Kısaca özelliklerini saymam gerekirse:

• ATX kasa
  • Toz filtreli
  • Mesh tasarım
  • 6 adet dahili fan
  • 8 adet fan yuvası
  • 330 mm ekran kartı uzunluğu
  • 160 mm soğutucu yüksekliği

Düzenleme: NZXT kasalarına baktım, fiyat olarak daha yüksekti. Dahili fan sayısı 2 veya 3 şeklindeydi ve boyut olarak biraz daha büyük olduğunu gördüm.

Son düzenleme:
Top Bottom