Neler Yeni

Sapphire RX 7800 XT Nitro+ sistem toplama

Anlamıyorlar kuzum sorun değil özür dilemene gerek yok bazı beyni olmayan insanlar için öyle yapıyorum bir den fazla kez belirtince canım gidecek değil bi kez desem bile yine laf edenler oluyor ben o cümleleri hem insanlar laf etmesin diye hem de konu açan kişiler bunun tamamen benim düşüncem olarak anlamasını istiyorum ben böyle seviyorum benim düşüncem bu jcsjcjskcj <3
İnsanlar anlamıyorlar ve anlamayacaklar. Bu yüzden kendini onlar için değiştirme. Olduğun gibi kal, nasıl rahatsan, nasıl mutluysan öyle davran. Her şekilde insanlar yargılayacaktır. Mutluysan, gerisinin bir önemi yok.

kylox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Yağmur
İnsanlar anlamıyorlar ve anlamayacaklar. Bu yüzden kendini onlar için değiştirme. Olduğun gibi kal, nasıl rahatsan, nasıl mutluysan öyle davran. Her şekilde insanlar yargılayacaktır. Mutluysan, gerisinin bir önemi yok.
Yaa teşekkür ederimm düşüncen için mutlu oldum şimdi böyle yazınca mwah <33

TahinPekmez

80+ Silver
bunun.yerine 240mm sıvı sogutma tavsiye ederim. kasa ici daha serin olur. aynı karti kullaniyoruz
Önceliğim şu anlık sıvı soğutma değil, belki ilerleyen zamanlarda olabilir. Yine de teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkür ederim sende her zaman mutlu ol ilk bilgisayarını aldığın zaman olacağı mutluluk gibi cjdncjscjke <3
Teşekkür ederim. Bilgisayarı alma düşüncesi bile beni heyecanlandırıp mutlu ederken, aldıktan sonra nasıl duygular yaratacağını iple çekiyorum.

kylox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Yağmur
Önceliğim şu anlık sıvı soğutma değil, belki ilerleyen zamanlarda olabilir. Yine de teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkür ederim. Bilgisayarı alma düşüncesi bile beni heyecanlandırıp mutlu ederken, aldıktan sonra nasıl duygular yaratacağını iple çekiyorum.
Güle güle kullan şimdiden o mutluluğun gülümsemen hiç inmesin hep o gün ki gibi olsun <3

@kylox Bu arada, kasa konusunda fikrim tekrar değişti. Biraz daha araştırınca şu anda almak istediğim model Raijintek PONOS Ultra MS4 oldu.

• E-ATX anakart destekli,
  • 360mm sıvı soğutucu desteği var,
  • 120mm - 140mm fan desteği mevcut,
  • 4 dahili fan ile geliyor, toplamda 11 fana kadar takılabiliyor,
  • Toz filtrelerine sahip,
Ekran kartımın rahatlıkla sığabileceği bir kasa olduğu için bunu tercih ettim.

kylox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Yağmur
@kylox Bu arada, kasa konusunda fikrim tekrar değişti. Biraz daha araştırınca şu anda almak istediğim model Raijintek PONOS Ultra MS4 oldu.

• E-ATX anakart destekli,
  • 360mm sıvı soğutucu desteği var,
  • 120mm - 140mm fan desteği mevcut,
  • 4 dahili fan ile geliyor, toplamda 11 fana kadar takılabiliyor,
  • Toz filtrelerine sahip,
Ekran kartımın rahatlıkla sığabileceği bir kasa olduğu için bunu tercih ettim.
Buda güzell diğerine göre 360mm sıvı soğutucu yeri var geliştirmek için oda yetiyor 8 fan dan 11 çıkman da iyi daha iyi hava akışı mantıklı 3k fiyatı şimdi baktım bence de gayet uygun sadece o markayı bilmiyorum bide USP giriş açma kapama düğmesi olduğu yer kötü o kadar onun dışında güzel kasa bence <3

Buda güzell diğerine göre 360mm sıvı soğutucu yeri var geliştirmek için oda yetiyor 8 fan dan 11 çıkman da iyi daha iyi hava akışı mantıklı 3k fiyatı şimdi baktım bence de gayet uygun sadece o markayı bilmiyorum bide USP giriş açma kapama düğmesi olduğu yer kötü o kadar onun dışında güzel kasa bence <3
YouTube'da inceleme videolarını izledim, hoşuma gitti ve güzel bir kasa. USB girişleri ön yerine yan tarafta konumlanmış ama kasanın yerleşimine göre çok büyük bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Duruma göre ilerleyen zamanlarda geliştirmeler de yapılabilir elbette. Teşekkürler.

kylox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Yağmur
YouTube'da inceleme videolarını izledim, hoşuma gitti ve güzel bir kasa. USB girişleri ön yerine yan tarafta konumlanmış ama kasanın yerleşimine göre çok büyük bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Duruma göre ilerleyen zamanlarda geliştirmeler de yapılabilir elbette. Teşekkürler.
Rica ederimm <3

Merhaba herkese, hayatımda ilk defa bir bilgisayar alacağım ve toplama bir sistem kurmak istiyorum. Ancak bileşenler ve markalar hakkında çok fazla bilgim olmadığı için, almayı düşündüğüm ve elimde olan ürünleri bu foruma yazacağım. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

Elimde olan ürünler:

Ekran kartı: Sapphire RX 7800 XT Nitro+ 16 Gb

Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu

Almayı düşündüğüm ürünler:
Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart

İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F Tray İşlemci

SSD: Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD

Kasa: Zoko Amiral DK431 4x12 Cm ARGB Fanlı Mesh Panel Temperli Cam E-ATX Bilgisayar Kasası

PSU: Cooler Master MWE V2 MPE-7501-AFAAG-EU 750 W Power Supply

Ram: Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 DDR5 Ram
(Ram'i 2 tane olarak almayı düşünüyorum)

Sistem genel olarak bu şekilde. Monitör konusunda henüz tam karar vermedim, ancak 27 inç 2K IPS bir monitör almayı düşünüyorum. Sistemimde sorun çıkarabilecek veya performans açısından zayıf olan bir parça varsa beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Tekrar belirttiğim gibi, bu konularda çok fazla bilgim yok. Şu an yavaş yavaş araştırma yapıyorum ve mantıklı olduğunu düşündüğüm parçaları seçtim. Eğer herhangi bir hatam varsa, umarım sizler düzeltirsiniz.
Sistemi güncelliyorum. (Edit)
Şu anda elimde bulunan bileşenler:

• Kasa: Zoko Amiral DK431 4x12 Cm ARGB Fanlı Mesh Panel Temperli Cam E-ATX Bilgisayar Kasası
  • İşlemci Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah
  • Ekran Kartı: Sapphire RX 7800 XT Nitro+ 16 Gb

Bunlara ek olarak kullanmaya karar verdiğim bileşenler:
  • Monitör: MSI 27" MAG 275QF 2560x1440 (WQHD) IPS 180Hz 0.5ms Gaming Monitör
  • RAM: Kingston Beast Expo KF560C30BBEK2-32TR 32 GB DDR5 6000 MHz CL30
  • Güç Kaynağı: MSI MPG A750GF 750W 80+ Gold Modüler
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2 GHz 96 MB Cache AM5

Yardımcı olabilecek arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim. Ayrıca, @kylox senin de fikirlerini bekliyorum.

Top Bottom