Neler Yeni

Sapphire RX 7800 XT ve i5 12400F darbogaz yapar mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ismail topuz
Merhaba, sistemim şu anda:

• Ekran kartı: ASUS Dual 4060 Ti
• İşlemci: Intel Core i5-12400F
• Anakart: ASUS Prime H610M-K ARGB
• RAM: Kingston 16 GB Beast EXPO 5600 MHz
• M.2 SSD: MLD M300 500 GB

Genel olarak beyaz renk istediğim için, hem de sistemi biraz daha geliştirmek amacıyla ekran kartımı da beyaz yapmak istiyorum. RX 7800 XT almak istiyorum, fakat iki sorum var:

1. ASUS Prime H610M-K ARGB anakartıma uyumlu olur mu? Sistemimde darboğaz yaşar mıyım?

2. 4060 Ti’dan geçmeye değer mi?

Ray tracing (RT) benim için çok önemli değil. Genellikle FPS tarzı oyunlar oynuyorum. Belirli hikâye oyunları da oynuyorum ama açıkçası grafik açısından hep 1080p çözünürlük kullandım. Işıklandırma ve yansımalar gibi şeyleri önemsemiyorum; saf güç odaklı olmasını tercih ederim.

2K çözünürlükte oyun oynatır mı? Ray tracing (RT) harici olarak soruyorum. Memnun kalır mıyım? Elimdeki 4060 Ti’a kıyasla daha iyi bir performans alır mıyım? Yardımcı olabilir misiniz?

TahinPekmez

80+ Gold
Anakart pcie 4.0 destekliyor.
4060ti akıcı 1080p karti, 7800xt akıcı 2k karti, tabii ki geçilir.
9070 de daha iyi ve güçlü kart, daha iyi fiyata bulabilirseniz direkt 9070 alin
Mesaj otomatik birleştirildi:

baslikta ki soru da evet darbogaz az da olsa yapar. %0,01 fps düşük olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ismail topuz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Hocam, peki işlemci önerebilir misiniz? Yine Intel olmak üzere yükseltme imkânım olacak büyük ihtimalle. Anakartıma uyumlu olacak bir model önerebilir misiniz? Eğer mümkünse, ekran kartımla da uyumlu gidecek bir seçenek belirtirseniz sevinirim.

2. 4060ti'ı her türlü tokatlar
Teşekkür ederim

Hocam, bir de XT olduğu için RX 7800 XT’yi tercih ettim. Çünkü şu an RX 9070 XT yok ve beyaz renk stok durumu nedeniyle böyle bir seçim yaptım. Sizce RX 9070 mı yoksa RX 7800 XT mi daha mantıklı olur? Eğer RX 9070 daha iyi bir tercihse, ona uygun bir Intel işlemci tavsiyesinde de bulunabilir misiniz?

Son düzenleme:

ruaF1912

80+ Bronze
1080p kullanım da özellikle işlemciyi seven oyunlarda güzel darboğaz yaşarsınız hocam, 2k çözünürlükte darboğaz daha az olacaktır, işlemci biraz sönük kalmış ama ilerde duruma göre upgrade yaparsınız, şuan için daha da fazla masrafa girmeyin bence.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ismail topuz
1080p kullanım da özellikle işlemciyi seven oyunlarda güzel darboğaz yaşarsınız hocam, 2k çözünürlükte darboğaz daha az olacaktır, işlemci biraz sönük kalmış ama ilerde duruma göre upgrade yaparsınız, şuan için daha da fazla masrafa girmeyin bence.
Peki işlemci önerebilir misiniz? Yine Intel olmak üzere yükselticem büyük ihtimalle. Ve Bir soru eklemek istiyorum. Sizce RX 9070 mı yoksa RX 7800 XT mi daha mantıklı ? Eğer RX 9070 ise, ona da uygun bir Intel işlemci tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Yani 2 farklı kart için öneri istiyorum 7800 xt ve 9070 için.

ruaF1912

80+ Bronze
peki işlemci önerebilir misiniz? Yine Intel olmak üzere yükseltme imkânım olacak büyük ihtimalle. Ve Bir soru eklemek istiyorum. Sizce RX 9070 mı yoksa RX 7800 XT mi daha mantıklı ? Eğer RX 9070 ise, ona uygun bir Intel işlemci tavsiyesinde bulunabilir misiniz?
Öneri yapmasına yapayım hocam ama elinizde güzel bir kule tipi veya sıvı soğutma var mı ? Bildiğiniz üzere intel işlemciler güzel ısınıyor.
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-9070.c4250 bu sayfadan relative performans kısmından bakabilirsiniz, 9070 %19 daha iyi performans sunmuş 7800XT'den

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ismail topuz
peki işlemci önerebilir misiniz? Yine Intel olmak üzere yükseltme imkânım olacak büyük ihtimalle. Ve Bir soru eklemek istiyorum. Sizce RX 9070 mı yoksa RX 7800 XT mi daha mantıklı olur? Eğer RX 9070 daha iyi bir tercihse, ona uygun bir Intel işlemci tavsiyesinde de bulunabilir misiniz?

peki işlemci önerebilir misiniz? Yine Intel olmak üzere yükseltme imkânım olacak büyük ihtimalle. Ve Bir soru eklemek istiyorum. Sizce RX 9070 mı yoksa RX 7800 XT mi daha mantıklı ? Eğer RX 9070 ise, ona uygun bir Intel işlemci tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

Öneri yapmasına yapayım hocam ama elinizde güzel bir kule tipi veya sıvı soğutma var mı ? Bildiğiniz üzere intel işlemciler güzel ısınıyor.
https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-9070.c4250 bu sayfadan relative performans kısmından bakabilirsiniz, 9070 %19 daha iyi performans sunmuş 7800XT'den
Hocam, önerirseniz sevinirim. Yavaş yavaş işin ucu sistemi komple yenilemeye kadar geldi gibi, ancak bunu yapabilirim diye düşünüyorum. Sıvı soğutma mı daha mantıklı olur, yoksa kule tipi mi? Mantıklı olan bir soğutma önerisinde bulunabilir misiniz? Mümkünse renk beyaz marka ve model ile birlikte belirtirseniz sevinirim.

Ayrıca markaya takıntılı değilim, bu yüzden şunu da sormak istiyorum: Anakartımı değiştirip AMD işlemciye geçmem bu sistemde daha mantıklı olur mu, yoksa Intel tarafında devam mı etmeliyim? Eğer Intel ile devam etmem gerekiyorsa, uygun bir Intel işlemci ve beyaz soğutucu önerisi alabilir miyim? Yoksa AMD’ye geçmem daha mantıklıysa, ona uygun bir anakart, beyaz soğutucu ve işlemci önerisinde bulunabilir misiniz?

TahinPekmez

80+ Gold
Hocam, peki işlemci önerebilir misiniz? Yine Intel olmak üzere yükseltme imkânım olacak büyük ihtimalle. Anakartıma uyumlu olacak bir model önerebilir misiniz? Eğer mümkünse, ekran kartımla da uyumlu gidecek bir seçenek belirtirseniz sevinirim.

Teşekkür ederim

Hocam, bir de XT olduğu için RX 7800 XT’yi tercih ettim. Çünkü şu an RX 9070 XT yok ve beyaz renk stok durumu nedeniyle böyle bir seçim yaptım. Sizce RX 9070 mı yoksa RX 7800 XT mi daha mantıklı olur? Eğer RX 9070 daha iyi bir tercihse, ona uygun bir Intel işlemci tavsiyesinde de bulunabilir misiniz?
9070 , 7800xt den daha güçlü ve fsr.4.0 var, rtx dersen daha iyi ve yapay zeka 8 kat artti deniliyor.
9070 icin 13700k olabilir.
birde bu donanimlara yoneleceksen giris seviye anakarti elinden cikarman lazim

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ismail topuz
9070 , 7800xt den daha güçlü ve fsr.4.0 var, rtx dersen daha iyi ve yapay zeka 8 kat artti deniliyor.
Anakart tavsiyesi alabilir miyim o zaman.

Ve bi ricam yukarda amd işlemci ile ilgili bir soru sordum göz atma şansınız var mi ? 2 Ayrı cevap almak daha iyi olur diye düşünüyorum.

ruaF1912

80+ Bronze
Hocam, önerirseniz sevinirim. Yavaş yavaş işin ucu sistemi komple yenilemeye kadar geldi gibi, ancak bunu yapabilirim diye düşünüyorum. Sıvı soğutma mı daha mantıklı olur, yoksa kule tipi mi? Mantıklı olan bir soğutma önerisinde bulunabilir misiniz? Mümkünse renk beyaz marka ve model ile birlikte belirtirseniz sevinirim.

Ayrıca markaya takıntılı değilim, bu yüzden şunu da sormak istiyorum: Anakartımı değiştirip AMD işlemciye geçmem bu sistemde daha mantıklı olur mu, yoksa Intel tarafında devam mı etmeliyim? Eğer Intel ile devam etmem gerekiyorsa, uygun bir Intel işlemci ve beyaz soğutucu önerisi alabilir miyim? Yoksa AMD’ye geçmem daha mantıklıysa, ona uygun bir anakart, beyaz soğutucu ve işlemci önerisinde bulunabilir misiniz?
Yukarıda arkadaşın dediği gibi 13700K- 14700K gibi işlemciler alınabilir ama hala 1700 sokete yatırım yapmak ölü yatırım olur, Ayriyeten bu tür işlemciler taktığımızda sisteminize, anakart çok giriş seviye kalacak, throttling dediğimiz olayı yaşamanız olası, vram ve mosfetler çok sıcak çalışacak yani, bu da işlemcinin frekans kısmasına neden olacak, ben sizin yerinizde olsam am5 sistem toplar, elimdeki bilgisayarı 2. elden okuturdum, Tabi tercih sizin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ismail topuz
Yukarıda arkadaşın dediği gibi 13700K- 14700K gibi işlemciler alınabilir ama hala 1700 sokete yatırım yapmak ölü yatırım olur, Ayriyeten bu tür işlemciler taktığımızda sisteminize, anakart çok giriş seviye kalacak, throttling dediğimiz olayı yaşamanız olası, vram ve mosfetler çok sıcak çalışacak yani, bu da işlemcinin frekans kısmasına neden olacak, ben sizin yerinizde olsam am5 sistem toplar, elimdeki bilgisayarı 2. elden okuturdum, Tabi tercih sizin
Kusura bakmayın, çok soru soruyorum ama 1700 soket dediğiniz anakart sanırım. AM5 sistemden tam olarak kastınız nedir? Örnek parçalar sayma şansınız var mı? Bu konuya çok hakim değilim de.

ruaF1912

80+ Bronze
Kusura bakmayın, çok soru soruyorum ama 1700 soket dediğiniz anakart sanırım. AM5 sistemden tam olarak kastınız nedir? Örnek parçalar sayma şansınız var mı? Bu konuya çok hakim değilim de.
İşlemcinin mimarisi diyelim, am5 soket çok daha önü açık bir soket, Hocam sistem tavsiyesi için konu açabilirsiniz, arkadaşlar ilgilenecektir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,067,109
Üyeler
169,528
Son üye
gokgozmuhammed
Top Bottom