Neler Yeni

Sapphire RX 9070 XT Nitro+ yüzeysel inceleme

Merhaba Donanım Arşivi sakinleri.
Sapphire RX 6900 XT Nitro+ SE modeli kullanıcısıyım. Yeni sistemimde RX 9700 XT ekran kartına geçiş yaptım. Malzeme kalitesi olarak önceki nesillerdeki Nitro+ modelleri gibi kaliteli işçilik çıkartmışlar. Sıcaklık konusunda, ses konusunda, teknoloji konusunda üzmeyecek gibi duruyor şimdilik. Arka plaka fazla ağır görünüyor. Ayrıca 12 vhpwr bağlantısı yapılabilen ve bağlandığı yer gizlenilebilen bir özellikle geliştirilmiş. Bazı testlerde RX 6900 XT Nitro+ SE'deki yaptığım testlerle kıyaslamalı olarak ekliyorum.
1- GPU-Z bilgileri:
Boşta 2 monitör bağlıyken güç kullanımı 10 W'a kadar düşebiliyor. Ayrıca sıcaklık olarak boşta 30 Derecelere kadar inebiliyor.
Ekran görüntüsü 2025-03-11 173956.png

Ekran görüntüsü 2025-03-11 165424.png

2- Sapphire RX 6900 XT Nitro+ SE modeli ile yan yana görselleri:
20250311_143449.jpg

20250311_143525.jpg

20250311_143504.jpg

20250311_143422.jpg

20250311_143352.jpg

3- Backplate ile görseli:
20250311_143617.jpg

4-Furmark testi:
Ekran görüntüsü 2025-03-11 190347.png

5- Test esnasında (Tüm testleri yaparken ve boştayken) sensör değerleri (kolonlar sırasıyla şuan,min,max,ortalama):
Ekran kartı testlerde 330 W civarı çekiyor. Sıcaklık değerleri iyi durumda. RX 6900 kullandığım zaman testlerde 75 Dereceleri buluyordu.
Ekran görüntüsü 2025-03-11 192406.png

6-Passmark testleri (9070 XT ve 6900 XT(eski test)):
Ekran görüntüsü 2025-03-11 173811.png
1730733581354.png

7-Port Royal testi(9070 XT ve 6900 XT(eski test)):
Ekran görüntüsü 2025-03-11 175233.png

1665959866852.png

8-Time Spy testi(9070 XT ve 6900 XT(eski test)):
Ekran görüntüsü 2025-03-11 175643.png

1665959907393.png

9-Fire Strike testi(9070 XT ve 6900 XT(eski test)):
Ekran görüntüsü 2025-03-11 180054.png

1665959942794.png

10-Oyun testi(Shadow of The Tomb Raider)(9070 XT ve 6900 XT(eski test)):
2K Ultra-Saf Güç(Intel XeSS Kapalı, AMD FidelityFX CAS Kapalı, Ray Tracing Kapalı):
2K Ultra Saf Güç(Intel XeSS Kapalı, AMD FidelityFX CAS Kapalı, Ray Tracing Kapalı).jpg

2K Ultra Saf Güç(Intel XeSS Kapalı, AMD FidelityFX CAS Kapalı, Ray Tracing Kapalı)2.jpg

2K Custom Tüm ayarlar en sona getirildi(Intel XeSS Kapalı, AMD FidelityFX CAS Kapalı, Ray Tracing Ultra)
2K Custom Tüm ayarlar en sona getirildi(Intel XeSS Kapalı, AMD FidelityFX CAS Kapalı, Ray Trac...jpg

2K Custom Tüm ayarlar en sona getirildi(Intel XeSS Kapalı, AMD FidelityFX CAS Kapalı, Ray Trac...jpg

2K Custom Tüm ayarlar en sona getirildi(Intel XeSS Performans, AMD FidelityFX CAS Kapalı, Ray Tracing Ultra)
2K Custom Tüm ayarlar en sona getirildi(Intel XeSS Performans, AMD FidelityFX CAS Kapalı, Ray ...jpg

2K Custom Tüm ayarlar en sona getirildi(Intel XeSS Performans, AMD FidelityFX CAS Kapalı, Ray ...jpg

2K Custom Tüm ayarlar en sona getirildi(Intel XeSS Kapalı, AMD FidelityFX CAS Açık, Ray Tracing Ultra):FidelityFX CAS özelliğinin pek bi etkisi yok gibi görünüyor.

2K Custom Tüm ayarlar en sona getirildi(Intel XeSS Kapalı, AMD FidelityFX CAS Açık, Ray Tracin...jpg

2K Custom Tüm ayarlar en sona getirildi(Intel XeSS Kapalı, AMD FidelityFX CAS Açık, Ray Tracin...jpg

Genel olarak Ray Tracing performansında ve XeSS gibi upscaling teknolojilerinde ciddi bir gelişme yaşandığını söylemek mümkün. Ayrıca sıcaklık değerlerine bakılırsa +300 mhz daha verilebilcek kadar OC kapasitesi olduğunu söylemekte mümkün.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,278
İsim
Hacı
600W çektirmeyi nasıl başardın 🤣
@NanyaRevB

atar1993

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Muhammed
Instagram
ig:muhammedatar_
Steam
https://steamcommunity.com/id/atar1993/
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
600W çektirmeyi nasıl başardın 🤣
@NanyaRevB
Sanırım orada gösterilen watt spike durumu. 750W'lık 80+ Bronze ucuz bir PSU var fakat bir sorun yaşatmadı. PSU'da 12 vhpwr kablosunun üzerinde 450W yazıyor. Sanırım güç kaynağı bu güç sıçramalarını kaldırabilcek durumda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Harbiden he 561W nedir? :D Bu nasıl peek atmadır? :D
Büyük ihtimal passmark testinde bu atlamayı yaptı. 3D render videoları geçişlerde ani bi fan şahlanması duymuştum. O arada gelmiş olabilir. 😅

Hasbatuz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Hasan Batuhan Uzuncan
Çok güzel bir konu. Teşekkürler. Undervolt yapmayı denedinizmi? AMD kartlar undervolt severdi eskiden.

atar1993

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Muhammed
Instagram
Steam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çok güzel bir konu. Teşekkürler. Undervolt yapmayı denedinizmi? AMD kartlar undervolt severdi eskiden.
Şuan OC ve undervolt denemedim fakat bazı forum konularında +400 mhz ve -170 mV yapanlar var. O şekilde denemeler yapmayı düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Mahmut
Sapphire RX 6900 XT Nitro+ SE modeli kullanıcısıyım. Yeni sistemimde RX 9700 XT ekran kartına geçiş yaptım. Malzeme kalitesi olarak önceki nesillerdeki Nitro+ modelleri gibi kaliteli işçilik çıkartmışlar. Sıcaklık konusunda, ses konusunda, teknoloji konusunda üzmeyecek gibi duruyor şimdilik. Arka plaka fazla ağır görünüyor. Ayrıca 12 vhpwr bağlantısı yapılabilen ve bağlandığı yer gizlenilebilen bir özellikle geliştirilmiş. Bazı testlerde RX 6900 XT Nitro+ SE'deki yaptığım testlerle kıyaslamalı olarak ekliyorum.
1- GPU-Z bilgileri:
Boşta 2 monitör bağlıyken güç kullanımı 10 W'a kadar düşebiliyor. Ayrıca sıcaklık olarak boşta 30 Derecelere kadar inebiliyor.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
4-Furmark testi:
Alıntıyı görüntüle
5- Test esnasında (Tüm testleri yaparken ve boştayken) sensör değerleri (kolonlar sırasıyla şuan,min,max,ortalama):
Ekran kartı testlerde 330 W civarı çekiyor. Sıcaklık değerleri iyi durumda. RX 6900 kullandığım zaman testlerde 75 Dereceleri buluyordu.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
2K Ultra-Saf Güç(Intel XeSS Kapalı, AMD FidelityFX CAS Kapalı, Ray Tracing Kapalı):
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
2K Custom Tüm ayarlar en sona getirildi(Intel XeSS Kapalı, AMD FidelityFX CAS Kapalı, Ray Tracing Ultra)
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

2K Custom Tüm ayarlar en sona getirildi(Intel XeSS Performans, AMD FidelityFX CAS Kapalı, Ray Tracing Ultra)
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

2K Custom Tüm ayarlar en sona getirildi(Intel XeSS Kapalı, AMD FidelityFX CAS Açık, Ray Tracing Ultra):FidelityFX CAS özelliğinin pek bi etkisi yok gibi görünüyor.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Genel olarak Ray Tracing performansında ve XeSS gibi upscaling teknolojilerinde ciddi bir gelişme yaşandığını söylemek mümkün. Ayrıca sıcaklık değerlerine bakılırsa +300 mhz daha verilebilcek kadar OC kapasitesi olduğunu söylemekte mümkün.
Hocam konudan bağımsız olarak kaç yıldır yazılım mühendisi olarak çalışmaktasiniz ybs bölümü için gorusleriniz nelerdir ybs okuyup yazılımcı olmak istiyorum tavsiyeleriniz varmıdır

Hasbatuz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
Hasan Batuhan Uzuncan
Şuan OC ve undervolt denemedim fakat bazı forum konularında +400 mhz ve -170 mV yapanlar var. O şekilde denemeler yapmayı düşünüyorum.
Çok güzel olur. AMD genel olarak hem işlemcide hem ekran kartında UV Yi çok seviyor. E nitro+ ta tepe modellerden. Sıkıntı yasiyacagini düşünmüyorum bu kartın. Eğer test yaparsanız benide eklermisiniz lütfen konu açarsanız yine.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Karşılaştırma yapman güzel olmuş. Eski tip PSU lar 600 W' a kadar peak destekliyor sıkıntı yok o yüzden.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,639
İsim
Oğuz Oğuz
1- GPU-Z bilgileri:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
4-Furmark testi:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

Elinize sağlık hocam çok güzel bir inceleme olmuş. Stok gelirse benimde almak istediğim bir kart.

atar1993

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Muhammed
Instagram
Steam
Hocam konudan bağımsız olarak kaç yıldır yazılım mühendisi olarak çalışmaktasiniz ybs bölümü için gorusleriniz nelerdir ybs okuyup yazılımcı olmak istiyorum tavsiyeleriniz varmıdır
Yaklaşık 7 yıldır yazılım mühendisliği yapıyorum. 14-15 yıla yakın zamanda yazılım geliştirme üzerine tecrübem var. ybs hakkında bir bilgim yok fakat mühendislik fakültesi mezunu yada ybs farketmeksizin kendinizi geliştirip yaratıcı birşeyler üretebiliyorsanız sektörde çok iyi yerlere gelebilirsiniz. Fakat kendinizi geliştirmez ve sadece okulda öğrendiklerinizle yetinirseniz malesef işe bile girmekte zorlanabilirsiniz. Yazılım sektörü eskisinden daha zorlu durumda. Son zamanlarda artık yapay zeka geliştiği için ve sektörde tutunduğu için yapay zekaya yönlenerek yeni teknolojiler geliştirebilirsiniz.

atar1993

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Muhammed
Instagram
Steam
Çok güzel olur. AMD genel olarak hem işlemcide hem ekran kartında UV Yi çok seviyor. E nitro+ ta tepe modellerden. Sıkıntı yasiyacagini düşünmüyorum bu kartın. Eğer test yaparsanız benide eklermisiniz lütfen konu açarsanız yine.
tabii ki konu açtığımda sizide etiketleyeceğim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,068,154
Üyeler
169,681
Son üye
Eavoldisely
Top Bottom