Neler Yeni

Sapphire rx590nitro+ se wattman hatası

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.
rx580 ile denemiş bir sorun çıkmamış psuda sorun olsa onda da sorun çıkartır.Eski bir sapphire rx590 se nitro+ kullanıcısı olarak bende aşırı ısınma gibi sorunlar yaşıyordum
590 ile 580in güç tüketimleri aynı değil ki
Konuyu daha fazla dağıtmaya gerek yok bence.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tam hatırlamıyorum şuanda ama litepower olması lazım
Hepsinde sorun olacak diye bir şey yok ama düşük kalitedeki psu'larda wattman hataları riski daha yüksek oluyor.
Denediğimden biliyorum.

Emre6134

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Emre
rx580 ile denemiş bir sorun çıkmamış psuda sorun olsa onda da sorun çıkartır.Eski bir sapphire rx590 se nitro+ kullanıcısı olarak bende aşırı ısınma gibi sorunlar yaşıyordum
İlk başta fps yüksek ama oyunlar takılıyordu. 2yıldır termal macun değişmemiştim ne olduysa macunu değiştikten sonra oldu zaten :)

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
590 ile 580in güç tüketimleri aynı değil ki
Konuyu dağıtmaya gerek yok bence.
rx590'ı bile 500Wde kullanıyordum ilk 1 yıl sorun yoktu ama daha sonrasında ısınma sorunları yaşadım konu dağıtmakla bir alakası yok bunun.
Psu sorunlu diyorsunuz ama ne rx580 ne de rx590 650W kullanıyor

İlk başta fps yüksek ama oyunlar takılıyordu. 2yıldır termal macun değişmemiştim ne olduysa macunu değiştikten sonra oldu zaten :)
Bildiğim kadarıyla kalitesiz macun olursa veya fazla sürdüğünde sıkıntı yaşayabiliyormuşsun.

Emre6134

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Emre
rx590'ı bile 500Wde kullanıyordum ilk 1 yıl sorun yoktu ama daha sonrasında ısınma sorunları yaşadım konu dağıtmakla bir alakası yok bunun.

Bildiğim kadarıyla kalitesiz macun olursa veya fazla sürdüğünde sıkıntı yaşayabiliyormuşsun.
Fazla sürmedim ama marka olarak kalitesiz olabilir. Dark freezer x124 satın almıştım teknoniyotikten. O soğutucunun içinde gelen macunu kullandım.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.
PSU sorunlu demedim, doğru modeli tahmin ettiysem kötü bir model dedim.
Olay watt değil zaten, psu kalitesi daha çok.
650W kullanması ile alakası yok zaten.
İsterseniz güzel bir psu'da deneyebiliyorsanız deneyin, eğer onda uv'e veya sabit mhz'de voltaj artırmanıza rağmen wattman hatası devam ediyorsa kartta donanımsal sorun var diyebiliriz.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet
Fazla sürmedim ama marka olarak kalitesiz olabilir. Dark freezer x124 satın almıştım teknoniyotikten. O soğutucunun içinde gelen macunu kullandım.
bu konuda bilgim yok onun için bir şey diyemiyeceğim.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

Emre6134

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Emre
Bu kartlarda da wattman var sadece bildirim gelmiyor ve ismi wattman değil. Nvidia' da Wattman yok sanıyolar cidden.

Bu modelde ısınma sorunu yok model sessiz ve sessizliğe rağmen 76 derece en fazla ki bu ısınmıyor. Isınıyorsa sisteminizde sorun arayın.
Isınma yokta fanlar sessiz çalışmıyor hocam yeterince sesli :)

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.
Bu kartlarda da wattman var sadece bildirim gelmiyor ve ismi wattman değil. Nvidia' da Wattman yok sanıyolar cidden.

Bu modelde ısınma sorunu yok model sessiz ve sessizliğe rağmen 76 derece en fazla ki bu ısınmıyor. Isınıyorsa sisteminizde sorun arayın.
Donanımsal sorunlar hariç ve sistemde bi yetersizlik olmadığı sürece böyle sorun yaşayanları görmemiştim. Sorun yaşayanlar varsa atabilir misiniz?
Merak ettim de

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet

sessizliğine bir şey diyemem sessizdi.ama dediğim gibi ilk 1 yıl sorun yoktu daha sonrasında ısınma çok çıkmaya başladı.ETS2 de 85 dereceyi görüyordum ve bilgisayarı yeni açtığımda sadece 10-15 dakika kadar oynuyordum.zaten 85 dereceden sonra direkmen kapanıyordu.Bu model de sorun yaşayan kişilerde gördüm benim gibi.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Donanımsal sorunlar hariç ve sistemde bi yetersizlik olmadığı sürece böyle sorun yaşayanları görmemiştim. Sorun yaşayanlar varsa atabilir misiniz?
Merak ettim de
En basitinden elinizde nvidia kart var ise afterburner üzerinden çekirdek hızını arttırın. En son bir yerde donacak ve geri gelecek alın size gül gibi wattman.

sessizliğine bir şey diyemem sessizdi.ama dediğim gibi ilk 1 yıl sorun yoktu daha sonrasında ısınma çok çıkmaya başladı.ETS2 de 85 dereceyi görüyordum ve bilgisayarı yeni açtığımda sadece 10-15 dakika kadar oynuyordum.zaten 85 dereceden sonra direkmen kapanıyordu.Bu model de sorun yaşayan kişilerde gördüm benim gibi.
Bende modeli 1 yıl kullandım hatta 52 derece falandı UV ile bende. Macunda orjinaldi yani. Yenilemedim. Stokta max 77 gördüm ben. Kart aşırı sessiz öbür modelleri bi alsanız RX 590' da FİYUUU

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.
En basitinden elinizde nvidia kart var ise afterburner üzerinden çekirdek hızını arttırın. En son bir yerde donacak ve geri gelecek alın size gül gibi wattman.
Evet ama benim bahsettiğim bazı amd kartlarda olduğu gibi oc olmadan yaşanan wattman ve benzeri hatalar.

Samet38

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,033
İsim
Samet Samet

Bende modeli 1 yıl kullandım hatta 52 derece falandı UV ile bende. Macunda orjinaldi yani.
ne oc ne de uv yaptım zaten yapmasını da bilmiyordum.Hiç içini açmadım macun vb değiştirmedim.Ben teknolojinin biraz şansa bağlı olduğuna inanıyorum aslında sizde yaşanmayıp bende yaşanabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,194
Üyeler
161,251
Son üye
Fktahsin
Top Bottom