Neler Yeni

Sapphire rx6700xt Kullanan Var mı

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Ahmet Can
Steam
ahmetcnzlm
Discord
ahmetcnzlm#1950
+ WattMan hatası günde 1 olmak üzere 1 hafta boyunda almıştım. En son sinirlendim. Çözümünü aradım ve voltaj düşürdüm. 1 Aydır herhangi bir hata yok.
Voltaj düşürmekle performans kaybı da yaşadınız mı? Fabrika çıkışlı OC bir kart çünkü, voltaj düşürmeden hallolması gerekir.

Muhammetyzicii

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet Yazıcı
ben 5 yıl boyunca amd ryzen 3 2200g ve amd rx 570 4 gb oc ekran kartı kullandım. Yalan yok yukarda Allah var AMD inteli atar geçer. Acayip iyi cpuları ama iş ekran kartına gelince abi gerçekten kötü ya. Donma mı dersin kasmamı dersin? driver yüklenmeme mi dersin.
Kesinlikle nvidia fan boyu değilim olsaydım rx 570i 5 yıl kullanmazdım. (hala yanımda ama kerata mezara benimle girecek)
ya şimdi tabi ki öyle fakat arada uçuk bir farkla fiyat farkı var f/p olarak bana sapphire rx6700 xt kartı aklıma çok yattı

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Ahmet Can
Steam
ahmetcnzlm
Discord
ahmetcnzlm#1950

Muhammetyzicii

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet Yazıcı
XFX QICK 6700xt modelini kullanıyorum. Sapphire soğutması nasıldır bilemiyorum ama furmark 1080p %36 fan 59 derecelerde. GoW-FHorizon4 2K ULTRA 1-2 saat oynayıştan sonra 63 derecelerde. Fikriniz olması adına söylüyorum.
furmark testleri 6700'e mi ait
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam, kullandığım ürün bu
wattman hatası bu durumlarda oluyormuş hepsini bir araştır

• Ozel tasarim yapan firmanin(Sapphire, MSI vb) karti fazla OC etmesi
  • PSU'nun yetersiz gelmesi veya sorunlu olmasi
  • RAM kaynakli uyumsuzluk veya problem olmasi
  • Radeon panelinden yanlis ayarlamalar yapilmasi
  • Uretim hatasi bulunmasi (dusuk ihtimal)

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Ahmet Can
Steam
ahmetcnzlm
Discord
ahmetcnzlm#1950
furmark testleri 6700'e mi ait

wattman hatası bu durumlarda oluyormuş hepsini bir araştır

• Ozel tasarim yapan firmanin(Sapphire, MSI vb) karti fazla OC etmesi
  • PSU'nun yetersiz gelmesi veya sorunlu olmasi
  • RAM kaynakli uyumsuzluk veya problem olmasi
  • Radeon panelinden yanlis ayarlamalar yapilmasi
  • Uretim hatasi bulunmasi (dusuk ihtimal)
Ekran kartı takılı değilken çok kez test ettim, hiçbir senaryoda ekran donma sorunu olmadı.
Ram'ler XMP açık olarak kullanıyorum, ekran kartı takılana kadar bir sorun yaşamamıştım.
PSU kısmı; ekran kartı takıldığı gibi bu hatayı vermiyor, bir süre geçip çok vakit geçirince oluyor '' ekran kilitlenmesi ''
Üretim hatası kısmı, benim de aklıma yatmıyor. Sapphire'nin fazla OC etmesi gibi sanki bu.

Muhammetyzicii

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet Yazıcı
Ekran kartı takılı değilken çok kez test ettim, hiçbir senaryoda ekran donma sorunu olmadı.
Ram'ler XMP açık olarak kullanıyorum, ekran kartı takılana kadar bir sorun yaşamamıştım.
PSU kısmı; ekran kartı takıldığı gibi bu hatayı vermiyor, bir süre geçip çok vakit geçirince oluyor '' ekran kilitlenmesi ''
Üretim hatası kısmı, benim de aklıma yatmıyor. Sapphire'nin fazla OC etmesi gibi sanki bu.
radeon paneli peki o ney ona baktın mı eskiden rx 580 kullaniyordum fakat unuttum programı

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Ahmet Can
Steam
ahmetcnzlm
Discord
ahmetcnzlm#1950
Ram'ler farklı marka ve kitlerden alındı. Uyumsuzluk yapma ihtimali var, dediğiniz gibi. Kit alıp değiştirebilirim belki.

radeon paneli peki o ney ona baktın mı eskiden rx 580 kullaniyordum fakat unuttum programı
Paneli şuan açamıyorum, ekran kartı takılı değil '' garantide '' :) Ayarlarım özel seçili, giriş gecikme önleme açıktı sadece bende. Zorlayacak şeyler kapalıydı hep. Kartı 1 kez garantiye yolladım, tüm testlerden başarılı şekilde geçip geri gelmişti. Tekrar gönderdim, sorunun devam ettiğini belirttim. Uzun sürdü bu sefer, umarım gözden kaçan bir şey bulabilirler. Yoksa sorun kit ramler ya da fazla OC yapılması olabilir ( fabrika çıkışı )

Ekler

• CPU.png
    CPU.png
    40.5 KB · Hit: 18
  • mainbord.png
    mainbord.png
    27.2 KB · Hit: 16
  • memory.png
    memory.png
    26.1 KB · Hit: 17
  • ram 1.png
    ram 1.png
    28.4 KB · Hit: 13
  • RAM 2.png
    RAM 2.png
    30 KB · Hit: 14

DrWaterbender

80+ Bronze
Sistemi yeni güncelledim 5600x asus rog 6750xt ve high powerın 750 watt super gd modellerini aldım yeni çıkan warzone da full grafiklerde 110 - 130 fps alıyor low ayarlarda 130-160 arası gidip geliyor ramler 3000 mhz, yazılımsal olarak 2 haftadır bir problem yaşamadım

em1r oK?

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
emir yapar

Muhammetyzicii

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet Yazıcı
Hiç bilmiyorum ki fark etmedim.

bahsettiğim modele ait.
gow ve forza gibi oyunlarda 1-2 saat oynanmasina rağmen 63 derece çok iyi değil mi ama şu %36 da iken 50 derece demissin onu anlamadim iyi mi kotu mu

abcdefg1234

80+ Silver

em1r oK?

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
emir yapar
gow ve forza gibi oyunlarda 1-2 saat oynanmasina rağmen 63 derece çok iyi değil mi ama şu %36 da iken 50 derece demissin onu anlamadim iyi mi kotu mu
Direkt şöyle düşün. Fanın gücü %100. Furmarkta %36 güç ile 59-61 derecelerde tutabiliyor.

TahinPekmez

80+ Silver
Bu ekran Kartını düşünüyorum sizce iyi mi 8500 TL'den başlıyor ya da 1000 TL fark ile nitro+ modeli nasıl kullanan var mi aranizda

arkadaşım bu linkten 9500 tl ye 3 ay önce aldı. win 11 de 2 kere watman hatası aldığını söyledi. win 10 da hiç sıkıntı olmadı dedi.kendisi nvidia fanı amd ye her zaman çöp derdi.
şimdi 6900 xt sıvı soğutmalı modeli aldı. bende kendisinden 6700 xt yi aldım. win 11 ile her oyunda takılmadan oynuyorum . hiç hata vermedi kart 2 haftadır bende. sıcaklık 63 ü geçmedi hiç. amd alcaksan mutlaka ama mutlaka tepe modelini al. bu kart 6700 xt top 10 da 2. sırada. 1.sırada asus rog var.

Top Bottom