Neler Yeni

Sarı Site Dolandırılma İhtimali

burakatan

80+
Canınızı sıkmayın. Anladığım kadarıyla alıcı ürüne kusur bulmadan iade talebinde bulunmuş. Siz onay vermeden parasını alamaz. Kargoyu video ile açın. Korkacak Bir durum yok gibi görünüyor
Normalde olması gereken süreç bu ancak Sahibinden'e bakıyorum. Satıcının onayıyla ilgili bir bilgiye denk gelmedim. Daha önce sattığım ürünler de oldu ancak hiç iade almadım. Bu sebeple iadeyi onaylama var mı yok mu bilmiyorum?

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Muhammed emin efe
Normalde olması gereken süreç bu ancak Sahibinden'e bakıyorum. Satıcının onayıyla ilgili bir bilgiye denk gelmedim. Daha önce sattığım ürünler de oldu ancak hiç iade almadım. Bu sebeple iadeyi onaylama var mı yok mu bilmiyorum?
Dostum açıklıyorum işte sana. 48 saat süren oluyor iadeyi onaylaman için hemen olmuyor o iş.

burakatan

80+
Çıksa bile videolu kanıt oldukça paran geri yatar ve salatalık karın olur :D. Bu aradaAllah'tan benim ürün sağlam geldi ama sonuçta 8-9 günün geçmiş oluyor çok büyük hakka giriyor kafasına göre iade edenler.
İnşallah hocam. Dediğim gibi Sahibinden beni koruyup mahkeme sonuçlanana kadar parayı yatırmazsa bu iş çok uzamadan çözülür. Eğer yatırırsa vay halimize. O zaman çok uğraşacağım demektir. En az bir 6 ay - 1 yıllık süreç beni bekler.

Kürşat Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
İNDİRİM PAYLAŞIMLARI, MİNİNG, GAMİNG PC BİLEŞENLERİ
Var hocam.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,002
İsim
Oğuz Oğuz
Merhaba arkadaşlar. Cuma günü sarı siteden param güvende ile PS4 konsolumu sattım ancak alıcı ürünü aldığı gün 8 saat sonra herhangi bir neden bildirmeden iade talebi oluşturdu. Şimdi kendisi cevap vermiyor ve telefonuna ulaşamıyorum. Param güvendeyle satarken ben onay vermeden para yatmıyor diye biliyordum ama öyle değilmiş. Alıcı içine taş koyup yollasa bile sahibinden parayı alıcıya aktarıyormuş. Ürün bugün kargoya verildi. Tahmini çarşamba ya da perşembe kargo şubesine ulaşır. Bu saatten sonra nasıl bir süreç izlemeliyim? Daha önce benzer bir durum yaşayan var mıdır? Belki ürün gönderdiğim şekilde de gelebilir ama hiç sanmıyorum çünkü alıcıya ulaşılamıyor. Büyük ihtimal ya başka bir ürün gönderecek ya da kutu içeriğinde bir değişiklik yapacak.
Kargocular genelde durmadan gidiyor. O yüzden kargoyu şubeden al. Açarken videoya çek elinde kanıt olsun. Evet sarı sitede maalesef böyle şeyler oluyor. Bende çok duydum ama düzgün kullanan da çok. Son 3 ayda 2 defa ekran karti sattım param güvende ile bir sorun yaşamadım. Dolaptan ps5 aldım yine sorunsuz geldi. Alıcı için genelde sorunsuz oluyor ama satici için eğer alıcı dolandırıcı ise iş sazan sarmalina dönüyor.

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Yani çok pahalı bir şey olmadıkça bunun riskine girmez. Belki ailesi vs görünce laf yapmıştır. Sen korkma yani seninde iadeyi onaylaman için 2 gün süren var. Sana ulaşır ulaşmaz para ona gitmiyor. Kamera karşısında açarsın.
Aynen arkadaşın dediği durumda oluyor bu tip olay da başıma geldi okullu çocuklar alıyor evdekiler ile sorun yaşayınca iade etmek zorunda kalıyor. Öğrenci olduğuna inandığım gençlere ölü fiyatına veya bedava bile çok PC parçası verdim

burakatan

80+
Kargocular genelde durmadan gidiyor. O yüzden kargoyu şubeden al. Açarken videoya çek elinde kanıt olsun. Evet sarı sitede maalesef böyle şeyler oluyor. Bende çok duydum ama düzgün kullanan da çok. Son 3 ayda 2 defa ekran karti sattım param güvende ile bir sorun yaşamadım. Dolaptan ps5 aldım yine sorunsuz geldi. Alıcı için genelde sorunsuz oluyor ama satici için eğer alıcı dolandırıcı ise iş sazan sarmalina dönüyor.
Şimdi ben Sahibinden'den ürün alacaktım. Şüpheye düştüm. Bildiğim kadarıyla alıcı haklı olduğu halde kötü niyetli satıcı sebebiyle iade etse bile komisyonu geri alamıyor. Sahibinden paraya çöküyor. Yani satıcı kötü niyetli olunca da bu sefer satıcı hiçbir zarar görmeden (karı da olmadan) alıcıyı zarara sokmuş oluyor sanırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet 48 saat içinde çoktan Sahibinden ile iletişime geçersin zaten.
Peki iade için yapılan kargo ücretini ben ödüyorum değil mi?

muhammetdd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
Kargo gelmesini bekleme. Şubede al, çalışanların yanında aç. Şahit olsunlar, ayrıca videoda çek.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Muhammed emin efe
Şimdi ben Sahibinden'den ürün alacaktım. Şüpheye düştüm. Bildiğim kadarıyla alıcı haklı olduğu halde kötü niyetli satıcı sebebiyle iade etse bile komisyonu geri alamıyor. Sahibinden paraya çöküyor. Yani satıcı kötü niyetli olunca da bu sefer satıcı hiçbir zarar görmeden (karı da olmadan) alıcıyı zarara sokmuş oluyor sanırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki iade için yapılan kargo ücretini ben ödüyorum değil mi?
Yok yok sen ödemiyorsun kesinlikle öyle bir durum olamaz zaten sen niye ödeyesin.

burakatan

80+
Kargo gelmesini bekleme. Şubede al, çalışanların yanında aç. Şahit olsunlar, ayrıca videoda çek.
Yalnız şöyle bir sıkıntı var hocam. PS4'ün üzerinde seri numarası bulunmuyor. Diyelim ki adam benim sıfır ayarında konsolu alıp yerine bozuk ya da içi açılmış bir konsol gönderdi. Bunu orada nasıl anlayacağım. Hem konsol yazılım sürümü 5.05'ti. Wifi mac adresi dahil fotosunu çektim ürünü değiştirir ya da günceller diye. Bunu görebilmem için de cihazı TV'ye bağlamam lazım.

muhammetdd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
Yalnız şöyle bir sıkıntı var hocam. PS4'ün üzerinde seri numarası bulunmuyor. Diyelim ki adam benim sıfır ayarında konsolu alıp yerine bozuk ya da içi açılmış bir konsol gönderdi. Bunu orada nasıl anlayacağım. Hem konsol yazılım sürümü 5.05'ti. Wifi mac adresi dahil fotosunu çektim ürünü değiştirir ya da günceller diye. Bunu görebilmem için de cihazı TV'ye bağlamam lazım.
Onu yapabilmeniz biraz zor. Çünkü video kaydıyla cihazı takıp gösterseniz bile, "Başka cihazı gösteriyor" diyebilirler. Sıkıntılı bir durum.

Top Bottom