burakatan
80+
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet arkadaşlar. Şüpheli (soruşturma açıldığı için bu sıfatı kullandım) alıcı benim ürünlerimi alıp aynı kutuya bozuk PS3 fat koyarak geri göndermiş. Kargocu arkadaşı video eşliğinde çekerek kargoyu açmasını istedim ki zaten kutunun dışı sıfır ayarında olması gerekirken deforme edilmiş şekilde duruyordu. Kesinlikle gönderdiğim şekilde gelmemişti ama içinden ne çıkacağı da belli değildi. Daha sonra görevli arkadaş kutuyu açtı ve kendisine içinde olması gereken şeylerin bu olmadığını belirttim. Bunun üzerine o da güzel bir şekilde tutanağını tuttu ve ürünü bana teslim edip ayrıldı. Daha sonra ben de elimdeki tüm delilleri flaş belleğe kopyalayıp karakolun yolunu tuttum. İfademi verip gerekli soruşturmanın başlatılması gerektiğini istediğimi belirttim.Daha önce aranızda kargo tutanağı tutturan var mı arkadaşlar? Bir de bu tutanak işi tam olarak nasıl oluyor? Kargocu arkadaşa video çektirerek kutuyu açacağım. Kendileriyle iletişime geçtim ama teslim ve imza olacak mı, tutanağa tam olarak ne yazdıracağım, imza atmadan teslim etmezse ne yapacağım, tutanak sonrası ürünü kargoya iade edecek miyim bilgi sahibi olan var mı? Sahibinden ile görüştüm. Kendileri kargocuların sadece hasara ilişkin tutanak tutabilecegini yani dış görünüşü ile ilgili olabileceğini, kutu içeriğine tutanak tutamayacağını belirtti. Bir sıkıntı yaşamanız durumunda size gelen kargonun fotoğraflarını sorun/öneri kısmından bize atın. Risk yönetimi bölümümüz gerekli incelemeleri yapıp paraya duruma göre bloke koyabilir dedi. Siz de yasal mercilere hakkınızı aramanız için başvurabilirsiniz dedi.
Görevli memur ayrıca bu kişi adına 1-2 gün önce başka birinin de ihbarda bulunduğunu belirtti. Bu arkadaşa da 14500'e koyduğu PS4 Pro'yu alıp aynı şekilde PS3 göndermiş. Şimdi dilekçeyi hazırlayıp yarın Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım. Duruma göre ilamsiz icra takibi de başlatacağım.
Sahibinden.com ise önceki yaptığım konuşmalarda bana yardımcı olacaklarını belirtmelerine rağmen şimdi arayıp yardımcı olamayacaklarını ve paranın şüphelinin hesabına yatacağını belirttiler. Dolandırıcıların neden bu siteyi tercih ettiği belli olmuş oldu. Bunun üzerine o zaman sizi de sözleşmeye aykırılıktan tüketici hakem heyetine dava edeceğimi söyledim. Çünkü yapılan satış sözleşmesinin 5.5'inci ve 5.8'inci maddeleri alıcının somut olayda haksız olduğunu ve Sahibinden sitesinin parayı yatırmaması gerektiğini belirten maddeler. Gelişmeleri ve süreci elimden geldiğince burada yazmaya çalışacağım.