A2 ehliyet alana kadar scooter'la devam bence.
80cc ye yükseltme yapılmıyor mu hocam bu modeldeAma bayır çekmiyor 50 cc
Canım kardeşim benim öncelikle acele etmemeni öneririm. Her acele işe şeytan karışır. Ben 25 yaşındayım 18de aldım hem araba hem motor ehliyetini. Senin gibi şanslı değildim sadece ehliyetim vardı benim. İstekli olman çok güzel bir şey ama kesinlikle acele etme. Motorda önemli olan vites atmak hızlı sürmek vs değildir. Vitesi atmayı öğrenmen 1 gün. Önemli olan senin motorda dengeyi sağlaman trafik kurallarına uyman kontrollü sürmen. Geri kalanın hiçbir önemi yok.Şuanda aktif olarak kuba space 50 kullanıyorum 4.000 km de daha öğrenmek için ne kadar daha kullanmalıyım vitesli motora geçmeyi de çok istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir
Bütçeniz ve a1 ehliyetiniz varsa herhangi bir 125 cc lik bir motora geçin derim.Vites ve debriyaja alışmanız max 1 hafta sürer.Şuanda aktif olarak kuba space 50 kullanıyorum 4.000 km de daha öğrenmek için ne kadar daha kullanmalıyım vitesli motora geçmeyi de çok istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir
Şükür gerçek bir motorcu yorumu..Bütçeniz ve a1 ehliyetiniz varsa herhangi bir 125 cc lik bir motora geçin derim.Vites ve debriyaja alışmanız max 1 hafta sürer.
40-50yle giden Skuter kullanarak vitesli motor için tecrübe edinemezsiniz. Trafik 40-50 giden skuter ve 100-120 gidebilen vitesli motor için farklı işleyecek. Birinde en sağdan ve diğer araçlardan yavaş biçimde yol alıyorsunuz.Diğer yandan + 100cc Vitesli motorlarda ise diğer araçlarla aynı hızlarda ve istediğiniz şeritten ilerleyebileceksiniz.Yani trafik işleyişi iki tarz için tamamen birbirinden farklı olacak.
Demem o ki vitesli motora geçmeden vitesli motor tecrübesi edinemezsiniz. Tabi bu benim düşüncem