Sdd+HDD mantıklı mı?

Burqi

80+
Reaksiyon skoru
68
Alacağım sistemde 240gb apacer ssd var ancak başlarda yetse bile uzun süre sonra yetmeyeceğinden eminim Ssd+Hdd yapmak mantıklı mı? (Fazla oyun yüklerim diye düşünüyorum ama fps açılışlarında ne kadar yavaşlama olur?)

Alacağım sistemde 240gb apacer ssd var ancak başlarda yetse bile uzun süre sonra yetmeyeceğinden eminim Ssd+HDD yapmak mantıklı mı?
SSD+HDD arka arkaa takmak yerine daha yüksek kapasitede SSD takma taraftarıyım çok fazla depolama yapıyorsan hdd düşünülebilir ama bence hdd leri sistemlere artık sokmamak lazım.

Bence mantıklı.
Sadece yükleme ekranları falan uzun sürer. Ben 240ssd + 320 HDD + 1TB HDD kullanıyorum.
Tabii ki bütçe var ise yüksek kapasiteli bir SSD daha iyi olabilir.

Bence mantıklı.
Sadece yükleme ekranları falan uzun sürer. Ben 240ssd + 320 HDD + 1TB HDD kullanıoyrum.
Tabii ki bütçe var ise yüksek kapasiteli bir SSD daha iyi olabilir.
Tahmini kaç sn fark olur? Oynadığın bir oyundan örnek verebilir misin? Ve fps kaybı olur mu?

Tahmini kaç sn fark olur? Oynadığın bir oyundan örnek verebilir misin? Ve fps kaybı olur mu?
FPS kaybı olmaz.
SSD ile HDD arasında yükleme sürelerinde biraz fark vardır tabii.
Örnek verecek olursak Ben CSGO'da SSD varken 10 saniye gibi bir sürede açılıyor. Ancak HDD'de 25 saniyeyi gördüm.

Bir sürü yer de ssd vs hdd diye videolar var oradan bakabilirsiniz oyunların açılım sürelerine. Ben sistemim de 500 gb nvme ssd kullanıyorum daha fazla yere ihtiyaç duymadım şu ana kadar.

HDD yi 1-2 ay sonra almayı planlıyorum önerisi olan var mı? 1TB veya 500gb
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

HDD yi 1-2 ay sonra almayı planlıyorum önerisi olan var mı? 1TB veya 500gb
Elinde bunun 750gb lik modeli var ben bunun içine oyun yükleyip açabilir miyim?
@Mehmet @Dontaçhi @Batuhan Lastronin

Son düzenleme:
Elinde bunun 750gb lik modeli var ben bunun içine oyun yükleyip açabilir miyim?
5400RPM biraz daha yavaş kalacaktır. Alacaksan için en az 7200RPM öneririm fakat elinde varsa kullanabilirsin bir sıkıntı olmaz.
Ne indireceğini bilemeyiz fakat 240gb SSD + 750gb HDD oldukça işini görür diye düşnüyorum

Alacağım sistemde 240gb apacer ssd var ancak başlarda yetse bile uzun süre sonra yetmeyeceğinden eminim Ssd+HDD yapmak mantıklı mı? (Fazla oyun yüklerim diye düşünüyorum ama fps açılışlarında ne kadar yavaşlama olur?)
Çok mantıklı düşük ssd ve ondan büyük hdd almak eğer bütçe böyle gerektiriyorsa

Bana en mantıklısı ssd+ssd+hdd
512+512+1tb

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,372
Üyeler
184,778
Son üye
xfurqean