Shibou
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 944
- İsim
- Ali Efe
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasanın hava alma durumunun kötü oldugunu biliyorum ama bunun bir etken oldugunu düşünmüyorum çünkü ben yandaki camı tamamen çıkardım yine de bir değişiklik olmadı 3-5 derece harici. Termal macun da yeniledim düzgün sürdüğümü de düşünüyorum. Thermaltake Grizzy Hydronaut (11.8 kw termal iletkenligi vardı, bence gayet yeterli ama bilemiyorum.) macunu alıp sürmüştüm yine de bir değişiklik olmadı, dediginiz gibi sorun bence de pompada. 1945rpm'de çalışıyor şu an hiç değişmeden ona rağmen 84 derecelerde geziyor. SE-224XT'nin bu kadar sesli çalışacağını düşünmüyorum daha doğrusu umarım çalışmıyordur. Yarın sipariş vermeyi düşünüyorum yanında gönderilen termal macun da iyiymiş deneyip göreceğim ama yine de bir değişiklik olmazsa işlemciye baktıracağız artık. Cevaplarınız için teşekkürlerRica ederim ne demek. Şimdi öncelikle işlemciniz fazla yüksek ısısı var. Buna sebep olabilecek ihtimaller var. Önce bu ihtimalleri bir değelendirip ondan sonra soğutucu almayı deneyiniz.
1. Kasa NZXT olduğu için ön panelden hava almıyor ve sıvı soğutma kullanıyorsunuz. Aslında kasanız boğuluyor. Sağlıklı bir hava transferi mevcut değil anladığım kadarıyla.
2. Sıvı soğutma pompanız arızalı olmuş olabilir. Tamda ben ilk sıvı soğutma deneyimimi aktardığımda bahsettim PF240 argb de böyle saçma saçma ısı değerleri alıyordum ama bir iniyor bir artıyor 90 95 leri görüyordum. ve fanlar çok sesliydi soğutamadığı için sizdede aynı durum olabilir.
3. Kasa yine hava alamıyor her ihtimallde zaten. Ancak işlemcinizin silikon kalitesi çok kötü olduğu için fazla volta ihtiyaç duyuyordur ve fazlaca ısınıyordur. Ve sıvı soğutma zaten kasadan düzgün hava alamadığından hiçbir şekilde sağlıklı bir hava alış verişi sağlanamadığından işlemciyi optimal düzeyde tutacak ortam oluşmuyor olablir.
Önerim aklıma gelen ilk şeyi söyleyeceğim. Eğer kasadaki havasızlığı şöyle deneyebillirsin. Yakınında deneyebileceğin başka bir işlemci varsa onu da deneyebilirsin. Veya stok fanın duruyorsa stok fanla da deneyebilirsin. Bence önce sorun neyden kaynaklı onu bir çözmen gerekiyor. Belki kasadaki hava akışında bir problem var. Veya termal macunu süremedin veya kalitesiz veya çakma bir termal macun denk gelmiş olabilir. Bir sürü ihtimaller var.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Güvenilir midir hocam burası?Sana bir tavsiyem daha var. Donanım Arşivini aktif takip ediyorsan zaten videosunu da yapmıştı izlemişsindir.
https://www.instagram.com/kasamodifiyem/
Üstteki hesaptan kendine bi NZXT mesh front panel yaptır. Kasan en azından biraz daha rahat hava alsın. Yandaki delikli yapıdan fazla verim alınacağını sanmıyorum. Ve sister sıvı soğutma kullan ister hava soğutma al. Bunu kesinlikle yaptırmalısın.
Paramız yanmasın bide tahmini ne kadar tutar, malzeme kalitesi nasıl?