Neler Yeni

Selamlar sistem dizicem kararsızım

berk031

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
berk akyıldız
Arkadaşlar selamlar. Ben rtx 5080 aldım am5 bi sistem kullanmak istiyorum. 7800x3d nin işimini her anlamda göreceğini düşündüğüm için işlemci olarak onu düşündüm am5 anakartlkarda ucuza kaçmalı mıyım emin olamadım ve 850w psu nun yeterli olacağını düşünüyorum üstü lazımsa lütfen belirtin. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. bütçem ekran kartı hariç 30-40 civarı diyebilirim

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
328
İsim
Görkem Çağan
850w iyi bir psu almanızı öneririm dizdiğiniz pc yüksek kaliteli parçalar içericek ondan ötürü aşağıda bırakıcağım PSU listesinden minimum B tier seviyesinde olan PSU seçmeniz sistemin sağlığı açısından önemli anakartta ise vrm adedine ve soğutma bloklarına bakarak alırsanız 7800x3d nin daha performanslı çalışmasını sağlayabilirsiniz

PSU Listesi

berk031

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
berk akyıldız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
850w iyi bir psu almanızı öneririm dizdiğiniz pc yüksek kaliteli parçalar içericek ondan ötürü aşağıda bırakıcağım PSU listesinden minimum B tier seviyesinde olan PSU seçmeniz sistemin sağlığı açısından önemli anakartta ise vrm adedine ve soğutma bloklarına bakarak alırsanız 7800x3d nin daha performanslı çalışmasını sağlayabilirsiniz

PSU Listesi
anakartta şu model sizi keser dediginiz anakart nedir psu dada fsp vita olabilir mi

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
328
İsim
Görkem Çağan
anakartta şu model sizi keser dediginiz anakart nedir psu dada fsp vita olabilir mi
z seriside alabilirsiniz ama benim gözüme aşırı geliyor onun yerine çok iyi bir b serisi almayı tercih ediyorum öneri olarakta asrocktan riptide serisi msiden tomahawk, asusdan rog ve gigabyte'tan aorus modellerini öneririm b850 almayı tecih edin b650 lerde pcie 5.0 olmuyor 5.0 olmazsa performans kaybı yaşayabilirsiniz ekran kartı tarafında listeye baktığımızda ise FSP vita serisi B+ olduğundan alınabilir

berk031

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
berk akyıldız
z seriside alabilirsiniz ama benim gözüme aşırı geliyor onun yerine çok iyi bir b serisi almayı tercih ediyorum öneri olarakta asrocktan riptide serisi msiden tomahawk, asusdan rog ve gigabyte'tan aorus modellerini öneririm b850 almayı tecih edin b650 lerde pcie 5.0 olmuyor 5.0 olmazsa performans kaybı yaşayabilirsiniz ekran kartı tarafında listeye baktığımızda ise FSP vita serisi B+ olduğundan alınabilir
b850 ve z serisi arasında fiyat olarak uçurum yok aslında almışken alınabilir mi yoksa şuan b850 piyasası mı pahalı

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
328
İsim
Görkem Çağan
b850 ve z serisi arasında fiyat olarak uçurum yok aslında almışken alınabilir mi yoksa şuan b850 piyasası mı pahalı
açıkcası aldığın modele göre değişir şimdi baktığın zaman b serisi tomahawk ile z serisi tomahawk bir karşılaştıralım neredeyse hiç bir fark yok usb portları dışında 1500 tl fark var bana kalırsa değmez 40Gbps usb portum olsa ne olur olmassa ne olur taktığım ssd 40Gbps veri hızına ulaşamadıktan sonra 1500 tl gider daha iyi bir işlemci yada soğutma alırım ssd yi daha yüksek alırım ne biliyim anlatabildim mi

berk031

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
berk akyıldız
açıkcası aldığın modele göre değişir şimdi baktığın zaman b serisi tomahawk ile z serisi tomahawk bir karşılaştıralım neredeyse hiç bir fark yok usb portları dışında 1500 tl fark var bana kalırsa değmez 40Gbps usb portum olsa ne olur olmassa ne olur taktığım ssd 40Gbps veri hızına ulaşamadıktan sonra 1500 tl gider daha iyi bir işlemci yada soğutma alırım ssd yi daha yüksek alırım ne biliyim anlatabildim mi

evet anladım kral eyvallah bu işlemciye hava soğutucu yeterli olur mu peki ve r7 7800x3d dogru karar mı yoksa aradaki fark için 9800x3d değer mi

Diavelin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
328
İsim
Görkem Çağan
evet anladım kral eyvallah bu işlemciye hava soğutucu yeterli olur mu peki ve r7 7800x3d dogru karar mı yoksa aradaki fark için 9800x3d değer mi
performans farkı dışında bir farkı yok baktığınz zaman oyuna göre değişkenlik göstersede 20 FPS ortalama bir fark veriyor bu sorunun cevabı aslında sende 20 FPS için 5K TL para vermeye daha değer mi sıvı soğutma mı hava soğutma mı dersen bugün günümüzde alacağın bir 1500 TL olan phantom sprit veya pearless assasin ile sıvı soğutmalar arasında 2 ila 5 derece arasında fark ediyor sıvı soğutma birde bakım isteyen bir donanım ben kendi eski sıvı soğutmamı 7 yıl kullandım ve içinde sıvı neredeyse bitmişti soğutamıyordu öyle diyim sana ama bunu hava soğutmada yaşamazsın

Top Bottom