Neler Yeni

Selectra ilacını kullanmalı mıyım ?

efeamaefe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
efe can
Arkadaşlar 2-3 kere psikoloğa gittikten sonra psikolog psikiyatriye gönderdi. Doktorda selectra hapını verdi. Ben bazen konuşamıyorum kekeliyorum filan. Eskiden 2 cümle kurmam 2 ile 3 iş günü suruyordu ! şimdi yine konuşuyorum ama bazen hocalar adımı soruyor öyle kalıyorum kitaptan sesli bir şey okurken zor okuyorum. Kelimeler boğazımda kalıyor filan. 14 yaşındayım 15 olucam yakında. Kullanmalı mıyım hapı ? ailem kullanmamı istemiyor

keremk1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
kerem kocaman
Arkadaşlar 2-3 kere psikoloğa gittikten sonra psikolog psikiyatriye gönderdi. Doktorda selectra hapını verdi. Ben bazen konuşamıyorum kekeliyorum filan. Eskiden 2 cümle kurmam 2 ile 3 iş günü suruyordu ! şimdi yine konuşuyorum ama bazen hocalar adımı soruyor öyle kalıyorum kitaptan sesli bir şey okurken zor okuyorum. Kelimeler boğazımda kalıyor filan. 14 yaşındayım 15 olucam yakında. Kullanmalı mıyım hapı ? ailem kullanmamı istemiyor
etkin maddesi sertralin baya ağır bi ilaç biriyle konuşmuştum libidoyu,enerjiyi baya etkiliyor. Çok ileri derece bir sıkıntın yoksa kullanmanı tavsiye etmem. Başka doğal veya bitkisel tedavilere yönel yaşam tarzında iyileştirmeler yap.

Rulep

80+ Gold
Neyden kaynaklı konuşamıyorsun ki bir olaydan mi etkilendin Dil ve konuşma terapistine de git bence belki daha faydalı olur

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,115
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
dostum kisa vadeli olarak baktigin zaman ilac sana cok faydali gelecektir fakat uzun vadeli dusundugumuzde kesinlikle bir cozum degil. kullanilan ilaclara karsi vucudumuz artik direnc olusturdugundan gittikce daha fazla doz kullanman gerekiyor. doz arttikca vucuduna etki eden zararin boyutu da artiyor. ben bir saglikci ve zamaninda bu tur ilaclari kullanmis biri olarak kesinlikle onermem. sosyal becerilerin noksan bir halde, durumdan kurtulmak icin alacagin ilaclar gun gectikce seni daha da noksan edecek. sigaraya, alkole bulas ama psikiyatrik ilaclara asla bulasma. uyusturucudan pek bir farki yok bu ilaclarin. (tabi ki sigara ve alkole de bulasma.)

efeamaefe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
efe can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Neyden kaynaklı konuşamıyorsun ki bir olaydan mi etkilendin Dil ve konuşma terapistine de git bence belki daha faydalı olur
Valla bende tam bilmiyorum ama ufakken korkutmuşlar galiba
Mesaj otomatik birleştirildi:

etkin maddesi sertralin baya ağır bi ilaç biriyle konuşmuştum libidoyu,enerjiyi baya etkiliyor. Çok ileri derece bir sıkıntın yoksa kullanmanı tavsiye etmem. Başka doğal veya bitkisel tedavilere yönel yaşam tarzında iyileştirmeler yap.
Yani metin filan okurken zor okuyorum ve bazen bazı arkadaşlar dalga filan geçince utanıyorum baya.

Dil ve konuşma terapisti yaşadıgım yerde yok. İlde vardır belki ama olsa psikolog direk psikiyatri yerine dil ve konuşma terapistine göndermezmi ?

keremk1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
kerem kocaman
Yani metin filan okurken zor okuyorum ve bazen bazı arkadaşlar dalga filan geçince utanıyorum baya.
Sadece bu sebepten ötürü kullanmanı tavsiye etmem genel olarak psikotip ilaçlar en son çare olarak kullanılmalı. Dalga geçenleri de umursama elinde olmayan bir neden sonuçta

efeamaefe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
efe can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sadece bu sebepten ötürü kullanmanı tavsiye etmem genel olarak psikotip ilaçlar en son çare olarak kullanılmalı. Dalga geçenleri de umursama elinde olmayan bir neden sonuçta
bende kullanmak istemiyorum ama bu durumdanda kurturlmak istiyorum napabilirim ?

keremk1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
kerem kocaman
bende kullanmak istemiyorum ama bu durumdanda kurturlmak istiyorum napabilirim ?
okumak ve konuşmak için pratikler yapabilirsin doktor ne tanısı koymuş onu bilmiyorum ama ona danışarak doğal kullanabileceğin şeyleri sorabilirsin veya kendin araştırabilirsin kognitif fonksiyonları geliştirici takviyeler alabilirsin

İlaca devam et bence, ben 3 tane içiyorum, bayağı yarıyor.

Ayrıca selectra'yı da kullandım çok hafif bir ilaç

efeamaefe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
efe can
İlaca devam et bence, ben 3 tane içiyorum, bayağı yarıyor.

Ayrıca selectra'yı da kullandım çok hafif bir ilaç
Hocam valla sen böyle diyon ama diğerleri öyle demiyor. Çok aradayım yaşım daha ufak zaten boyumda yaşıtlarıma göre epey kısa (152 153 filan boyum) gelişime etkisi olurmu ?

Hocam valla sen böyle diyon ama diğerleri öyle demiyor. Çok aradayım yaşım daha ufak zaten boyumda yaşıtlarıma göre epey kısa (152 153 filan boyum) gelişime etkisi olurmu ?
Gelişime etkisi olacağını sanmıyorum ve bence kullanma diyenler anti depresan kullananları deli sanan kafadan. İnsanların midesi hasta olabilir, üşütebilir sorun yok. Ama kafaları hasta olunca sorun var, saçmalık.

Top Bottom