Çözüldü✓ Sensör nedeniyle aim kayması

Reaksiyon skoru
0
Donanım arşivinden görüp aldığım rampage centaur mousede şöyle bi sorunla karşılaşıyorum
Oyun oynarken genellikle mouseyi kaldırarak hareket ettirerek oynuyorum fakat kaldırırken hala sensör pade değmemesine rağmen hareket ediyor bundan dolayı aimim ekranım kayıyor çok sinir bozucu bi olay bu sorunla karşılaşan oldumu acaba

Ucuz etin yahnisi olayı. Genelde ₺1000 altı kablolu oyuncu farelerinde, Çin'lilerin ürettiği giriş seviyesi sensörler oluyor. Bunlar FPS oyunları falan için yeterli ürünler değiller. Ani dönüşlerde takılmalar yaşanıyor, çünkü algılama oranları düşük. Veya HS atmanız gerekiyor ve fare durduracağınız zaman durmuyor. Çünkü sensör o kadar kaliteli değil ve o mikro hareketleri algılayamıyor.

Yani fareniz için bir çözüm yok, tek çözüm daha iyi bir fare almak.

Kabaca düzgün sensörlü bir FPS oyuncu faresi istiyorsanız 3395 veya 3950 sensörlü fare almanız gerekiyor. Giriş seviyelerinde genellikle ATK A9 Plus tercih ediliyor, hatta sensörü 3950 Ultra çıkarıldı. Fiyatı ₺2100.

Bütçe biraz daha varsa da şu ürünü öneririm. Daha güncel ve daha uzun ömürlü bir ürün.

Yani bu tarz bir fare alırsanız sorun yaşamazsınız. Hem kablonun ve ucuz farelerin ağırlığından kurtulmak uzun vadede bilek ağrılarını da azaltıyor.

Ayrıca 3395 veya 3950 sensör geçince, ucuz farelerin FPS oyunlarında ne kadar dezavantajlı olduğunu anlıyorsunuz. Ben yıllarca Exper'in ofis faresi, sonrasında Cooler Master bir faresi ve iki tane de Corsair Katar PRO ve M55 PRO diye fare kullandım. Bunlarla da elbette FPS oynuyorsunuz, ama ben öyle HS atmayı becerebilen biri hiç olmadım.

Sonradan Scyrox V8 ₺2500 geçmiştim, modern sensörlü ve güncel olarak aldığım tek fare. Yedek olarak da Claws Crossfire Air (3311 sensörü) var. Scyrox geçince ani dönüşlerde takılmama ve fareyi duraklatınca kaymak gibi durması gibi şeyler sayesinde CS2, Valorant, BF6 falan daha fazla HS atmaya başladım. Elbette bu fareleri gençken kullansam daha iyi olurdu, ama yaşıma göre yine de iyi oynuyorum.

Ayrıca 3311 sensörlü Claws fare ile de arada oynamayı denedim, onda mesela bu takılmalar FPS oyunları veya 180 dönmemi denir ani dönüşlerde oluyor ve onda kontrol tam bende gibi hissetmiyorum. İyi sensör tamamen bu avantajları sağlıyor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,180
Üyeler
199,647
Son üye
emirchans

Geri