Neler Yeni

Yardım [Server/Hosting] Firma Kurmak istiyorum, ve bilgilendirme aklımda kalan sorular?

Awaxs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Deniz Ayaz Ocak
Merhaba, sayın forum halkı ilk öncelikle yaklaşık 1.5 yıldır petero web panellerde uğraşıyorum ubuntu linux ancak aklımda kalan sorular var VDS veya VPS Dedicated sunucular yoluyla alına bildiğinin farkındayım ancak aklımda kalan sorular var
1. CPU ve OverSelling ve Performans
Genelde baktığım işlemce AMD Serisi X veya E makinalar benim oyun sunucu standartlandırmalarımı karşılamamktadır ve benim bulunduğum ortamda çevrede ölü olarak görülüyor. konumuz bu değil baktığım AMD Ryzen 9 7950x Core 16 32 Threads ancak daha yüksek dedicated sunucular bulamadım. veya pahalı olanlarda para getirisi nerdeyse hiç yok, ram ve ssd deyinmeyecem. core dağılımına göre birçok sunucu açmak teoride yapılır overselling ile ama performans sorunları yaratır benim anlamadığım nokta ise diğer dedicated ile işe başlayan sunucular başlangıçta hangi bütçe dağılımı ve şirket ödemeleri muhasebe gibi konularda ödemelerini ilk ayda zararda nasıl yapıyorlar? illa daha fazla sunucu sağlayabilmek için zararına girceğimizi bile bile 2 3 4 tane sunucumu almamız gerekiyor? bunu anlamış değilim bu konuda bütçe yönetimi olarak yardımcı olabilcek bir firma sahibi varsa yardımcı olursa sevinirim.
2. Sunucumu toplayı evden hizmet vermek (okumadan yazmayınız!)
Bende dedicated sunucular pahalı olunca ve istediğim seride oyun hizmetini sağlayamacağımı ve şirket / muhasebe giderleri olsun ve fazlası sunucu toplamayı düşündüm tek bir sunucu üzerinden ancak sunucu toplamak için düzgün bir platform bulamadım ve CPU Core sayısında problemler çektim. yani dedicated sunucu yerine direk dedicated sunucuya sahip olsam bile core sayısı yerlerde oluyor ve istediğim işlemci düzeyinde cpu bulamıyorum VDS hesabı 90 CPU Oversell olmadan 22 Sunucuya eş değer oluyor hesabıma göre aylık 1500 TL elektirik faturası, 1 Gbit başlangıç için 1200 tl olduğunu gördüm ddos koruması olarak OHV kullanmayı düşündüm. ve port açabilme ile ve sabit ip alarak hizmet verebilceğimi düşünmekteyim.
3. Sonuç ve sorularım ?
- İstediğim cpu da veya performans olarak max kullanıcı değerim kaçtır veya overselling ile performansımı nasıl sağlarım ? - ve deneyimli kişilerden bu tarz konularda yardım almak istediğimi bildirmek isterim cevablarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Awaxs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Deniz Ayaz Ocak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri