Yardım Servisten dönen laptopum kayboldu

Reaksiyon skoru
0
Selamlar arkadaşlar,
Sinirden elim ayağım titreyerek yazıyorum, başıma gelen olay tam ibretlik.

Olayın Özeti:

Kasım ayında hepsiburada’dan erazer marka laptop aldım başta hiçbir sıkıntı yaşamadım sonraki aylarda laptop ekran kartı yük altındayken reset atmaya başladı.Durum böyle olunca 26 Ocak'ta Erazer Deputy 15 P1 laptopumu servise yolladım. Anakart değişti, 30 Ocak'ta bana geri gönderilmez üzere garanti şirketi(BDH bilişim) tarafından kargoya verildi. O günden beri kargo hareket etmiyor.
1. Kargo Firması Rezaleti:

Bir haftadır kargo firmasını arıyorum. Önce "Kargonuz kayıp" dediler. Şimdi ise her aradığımda "Durum üst birimlerce inceleniyor" diyerek beni sallıyorlar. 30 Ocak'tan beri (bugün 11 Şubat) ortada cihaz yok. Resmen buhar oldu.
2. Teknik Servis Kurnazlığı (Asıl Bomba Burası):

Kargo firması beni oyalayınca teknik servisi aradım. Dedim ki "Sizin anlaşmalı kargonuz ürünü kaybetti, mağduriyetimi giderin."

Aldığım cevap şaka gibi: "Olay kargoda yaşandığı için bizim sorumluluğumuzda değil, biz de onlardan tazmin bekliyoruz."

Kargo firmasını seçen ben değilim, sensin! Ürün bana teslim edilene kadar sorumluluk yasalarca göndericide (serviste) değil midir? Kargo firmasıyla senin arandaki tazmin süreci beni neden ilgilendiriyor? Ben neden sizin paranızı almanızı bekliyorum?
Ekstra Mağduriyetim:

Cihazın içinde servise giderken taktığım, faturası olmayan 512 GB'lık ekstra bir SSD vardı. Cihaz gittiği gibi o da gitti

Sizce Ne Yapmalıyım?

1. Servisin "Kargo suçlu biz karışmayız" tavrı yasal mı? (Bildiğim kadarıyla değil).

2. Benim muhatabım direkt servis olmalı diye biliyorum, THH'ye verirken kimi şikayet edeyim?

3. İçindeki faturasız ekstra SSD'nin bedelini bu süreçte nasıl talep edebilirim?

Bir arkadaş tavsiyesi üzerine buraya yazıyorum Tecrübeli arkadaşlardan ve hukukçu dostlardan acil yardım bekliyorum.

Cihaz: Erazer Deputy 15 P1 (intel core 5 210H / RTX 5060)

Tarih: 11.02.2026

Hemen THH'ye başvur. Servisi şikayet et hizmeti onlardan aldın.

Sad takarken resmini çektiysen iyi kanıt olur thh için,

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,193,339
Üyeler
189,434
Son üye
alpixbtw20
Geri