Yardım Ses driver'ının çalışması için ekran kartı driver'ını devre dışı bırakmam gerekiyor ?

nuhgnc

80+
Reaksiyon skoru
4
Çok garip bir sorunla karşılaştım. en son formatı 3-4 ay önce attım o zamandan bu zamana bir sıkıntı yoktu. 2 gün önce RX 580 4 GB kartıma OC yapmaya karar verdim. Arka planda witcher 3 açıkken çok ufak ayarları yükselttim aşağıda resim var. Bilgisayar mavi ekran verdi ama hata değil bildiğin ekran sadece maviydi, 30 sn sonra pc yeniden başladı. Sonra oc yapmaktan vazgeçip The witcher 3'ü yeniden açtım ama oyun donup kapanıyordu. Ekran kartı driverını güncelledim oyun açılmama sorununu çözdüm. Telefon ve bilgisayarımda kullandığım AMD Link uygulamasını telefonuma bağladığım anda ses simgesi çarpı gösterdi. Sorunu deneyerek şu şekilde çözdüm ekran kartı driverını devre dışı bırakıp açınca monitörün olduğu driverlar da bi değişiklik oluyor ve ses geri geliyor. Ama AMD Link kullanınca veya pc yeniden başlayınca tekrar es gidiyor. Neden ? Ses için Acer nitro qg220qbii monitörününün hopörler'ini HDMI kablosu ile kullanıyorum.

Bu foto bilgisayar yeniden başlattıktan sonra çıkan aygıtlar. Ses yok, ekran kartı driver aktif
sesyok.PNG

ses yok, ekran kartı driver'ı devre dışı. Yeni ses driverı geldi ama ses hala çalışmıyor.
yeni driver.PNG

ekran karı driverımı tekrar aktif etmem ile birlikte monitörümü gördü ve ses geliyor. Fakat yine AMD Link ile telefonumu eşleyince ses gidiyor.
sesvar.PNG

Ekler

• oc degerler.PNG
    oc degerler.PNG
    255.3 KB · Hit: 106
Geri