Hocam biraz detaylı okursanız zıplayanın 60 yaşındaki bireyin değil ağlayan çocuk olduğunu göreceksnizHiç gördün mü hocam o 2 bireyi
Mesaj otomatik birleştirildi:
60 yaşında birinin zıplaması wtf dedirrtir başka bişey vardı orda
Şimdi anladım polisde hiç Bir şey yapmaz bence çocuk sesi çok anormal değilde ne bilim ben daha önce yaşamadım binada hâlâ gecekondudayız .dHocam biraz detaylı okursanız zıplayanın 60 yaşındaki bireyin değil ağlayan çocuk olduğunu göreceksniz
Ses yalıtımı yaptırabilirsin bütçe varsa.Merhaba komşularla alakalı başım çok büyük bir dertte hikayem çok uzun elimden gelidiğince kısacağım sizlerin yardımına muhtacım
Öncelikle 2 sene önce bu eve taşındık ve ses yapan komşularla karşı karşıya geldik 2 yıldır eziyet çekiyorum 18 yaşındayım okul yok iş yok evde yatıyorum ve bu seslere maruz kalıyorum ses birkat aşağıdaki engelli abla ve kardeşinden geliyor yaşları 50-60 esip gürlüyorlar ağlamalar cırlamalar yırtınmalar duvarları yumruklamalar falann hem kendim hem de kardeşim adına çok fazla rahatsız oluyorum psikolojik olarak çok kötü durumdayım bu sebepten ailemle tartıştım umursamıyorlar bende kardşlerimde rahatsızız bana anormal muameelesi yapıyorlar kendimi çok kötü hissediyorum bu seslerden dolayı okulu onlidan devam edemedim açık liseye geçmek zorunda kaldım bu sebeplerden yine odaklanamadım engelli kardeşlerin sesi yetmezmiş gibi birkat daha aşağıdaki ailenin sesi gelmeye başladı çocuk sesi bu allahın her günü çocuk ağlaması var resmen eziyet ediyorlar haftanın her günü tepinmeler zıplamalar falan var evde hiç huzur yok her yer ses
engelli komşuyu hem kendim uyardım polis çağırdım 3 kere siteye şikayet ettim hiçbir şey değişmedi hala bağırmalar sızlamalar devam ediyor psikolojik olarak çok kötüyüm buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim
Özet: Sürekli kavga eden enggeli insanların sesinden kardeşleri ve kendi adına rahatsızlık duyan benim sizler tarafından yardım beklemem. Bu konuyu buraya açmak istemezdim ama derdimi anlatacağım kimsem yok annem babam bile göz yumuyor arkadaşım yok. rahatsızlık için özür dilerim tavsiyelerinizi bekliyorum
Hocam yaşamayan bilmez tecrübe etmeden beni anlayamazsınız sadece kendi adıma konuşmuyorum 6 yaşındaki kardeşimin adınada konuşuyorum kardeşleriminde psikolojisi olumsuz yönde etkileniyor seslerden rahatsızlık duyduklarını kardeşlerimden defalarca kez duydum kahroluyorumYani sorun göremedim ben açıkçası, çocuk dediğin ses yapar. Sen kendi çocukluğunu unutmuşsun. Engelli olana gelirsek dediğin üzere engelli olduğu için zaten laftan anlamasını beklemen hata, derdini ancak öyle anlatabiliyorsa bunlara çözüm arayamazsın.
Çözüm arayışın polis olmamalı, Engelli insanlar için sosyal hizmet uzmanları çalışıyor. Onlarla görüşme sağlayıp engelliyi rehabilite etmelerini sağlamalısın. Sinir krizlerine giriyorsa sakinleştirici ilaçlar veriyorlar. Büyük ihtimal ailesi bilmiyor, sosyal hizmet uzmanları yeterli eğitimi ve desteği verecektir.
Çocuk sesine gelecek olursak da bina yöneticisi ile bu konuşmayı yapmalısın. Eğer belli bir seviyeden fazla ses çıkarıyorlar ise tazminat isteme hakkına sahipsin. Bu hakkını kullanabilirsin.
634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu (KMK) 33. maddesi
Hocam legal olmuyorsa illegal 2 senedir hiçbirsey değişmiyorsa kasıtlı bir şey vardır. Al birtane hoparlör çok kaliteli olmasına gerek yok. Saat 00.00'dan sonra ses gelirse aç son ses müzikEvleri kira değil abla engelli değil fakat 60 yaşında çalışmıyor sanırım engelli maaşı veya evden yaptığı işler var
Ya olum aç oradan bir phonk basslıHocam legal olmuyorsa illegal 2 senedir hiçbirsey değişmiyorsa kasıtlı bir şey vardır. Al birtane hoparlör çok kaliteli olmasına gerek yok. Saat 00.00'dan sonra ses gelirse aç son ses müzik
Haklısın abi tek yaşasam gerçekten umrumda olmaz ama olumsuz etkilenen kardeşlerim var onlar adınada konuşuyorumDostum sana sadece sabır diliyorum. 1 ay önce bende bu konu hakkında konu acmistim. Yöneticiye hep söyledim uyarin diye anlamadilar. Bizim sitenin toplanti odasina gidip yöneticiye ses yapan komşuları çağırın aşağı dedim başta gerek yok böyle şeylere cart curt geveledi. Neyse aşağıya indiler başta düzgünce söyledim. Arada bir misafir oluyor bunları alttan almak gerek dediler. Sert çıkıştım işe gidiyorum misafirin var diye sabaha kadar uyanık kalamam vs. En sonunda konu tatlıya bağlandı. 1 aydır çok nadiren sesleri geliyor. Hem üst hem alt komşudan. Biraz göz korkutmak zorunda kaldım ama çözüldü. Böyle bir şansın varsa dene. Ama senin açından bir çözümü çıkar mı bilemem. Çocuk için yapacak bir sey yok sikayet etsen cocuktur kosturuyor derler. Engelliler icinde hasta diye savunma yaparlar. Gürültü yapan ev sahibiyse hele ki.. pes edip sizin bile evden çıkmanız gerekebilir. Polis sadece uyarıp gider. Kaldı ki kapiya polis gelince ses bizden gelmiyor deyip yollar bir çoğu. ev taşıyacak durumda değilseniz kulaklik al internette dolaşırken kullan onun dışında kulak tıkacı kullanabilirsin. Şimdi niye ben bunlari yapiyorum diyebilirsin lakin başka çözümü yok kardeşim. Dağdan gelmiş hayvanlarla kavga etmek dışında baş edemezsin sonu karakolluk olmaya kadar gider.